ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 1 Torsdag d. 6. oktober kl på DTU Mødet arrangeres af • MetalinFood projektgruppen - Inst. f. Produktion og Ledelse, DTU • Afd. for kemiske fødevareundersøgelser - Danmarks Fødevare Forskning • Allergiklinikken på Rigshospitalet
ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 2 10:00-10:20 Velkomst ved projektleder, professor Per Møller, IPL. Baggrund og vision for forskningsprojektet MetalinFood ved lektor Lisbeth Hilbert, IPL 10:20-10:50 Hvad ved vi i dag om råvarer (overvågningsprogrammet, normalniveauer) Erik Huusfeldt Larsen, forskningsprofessor, DFVF 10: :20 Sundhed, allergi og acceptabelt indtag Lars K. Poulsen, forskningschef, professor, AK 11: :40 Pause
ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 3 11:40 – 12:10 Hvad er levetiden af en metallisk konstruktion? - Introduktion til slid og korrosion Per Møller, professor, IPL 12: :40 Hvad sker der hvis jeg spiser en partikel rustfrit stål? Lisbeth Rischel Hilbert, lektor, IPL 12: :30 Frokost
ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 4 13:30-14:00 Hvordan produceres fødevarer? Enhedsoperationer – krav til udstyr, og hvor kan skader tænkes H.C. Dam, konsulent, IPU 14:00-14:30 Hvordan analyseres for spormængder af metal i fødevarer Seniorforsker Jens Sloth, DFVF 14:30-14:45 Pause
ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 5 14: :15 Hvordan kan man simulere og teste for korrosivt slid - måleteknologi og resultater Civilingeniør, Ph.d. studerende Morten Jellesen, IPL 15: :45 Korrosive fødevarer – hvilke skader opstår og hvad betyder miljøet Lisbeth Hilbert, lektor, IPL 15: :00 Hvordan fortsætter projektet - og kan vi svare på spørgsmålet om risiko endnu? Ved professor Per Møller og lektor Lisbeth Hilbert, IPL 16:00 Evaluering og afslutning
ATV-SEMAPPKan fødevarer blive forurenet med metal under produktion? 6 Kommende møder og aktiviteter ATV SEMAPP Bygning 424, DTU, DK-2800 Lyngby