Gnavere og støttetandede

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Historien om Jørgen Finke
Advertisements

Vil du bide skeer med en gnaver?
Plantearter på stranden Jens Reddersen – Fotos af de mest almindelige sensommerplanter på Fuglsø Strand.
Den store Vinterfugletælling Sådan kendes fuglene.
Hej hund
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Heatime – hurtig og enkel registrering af brunst
Vi tager en tur igennem Pukkelhvalens liv
Kaskelotten.
Joakim fra 3.a har fundet et dyrekranium i en skov i Sverige
Tekster af Line Susan og Lasse 
Arnes vindmølle.
SJOVE GÆTTERIER Micro Trivial 2 hold.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Gedde.
Oprindelsesland: Kroatien
Evolution.
Gråskala.
Strandskade Kendetegn: Forveksling:
”Kaldet til kærlighed”
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
Katte lavet af Martin og Daniel
Rovfugle Rovfugle er kødædere med kraftigt næb og kløer (fangere). Rovfuglene opdeles i grupper: våger, høge, kærhøge, falke, glenter, ørne, fiskeørn og.
En helt vild historie Hårvildt i Danmark.
Agerhøne Kendetegn: Forveksling:
Oprindelsesland: Storbritannien
Gnavere og støttetandede
Klik for at redigere titeltypografi i masteren Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Skarven – en succeshistorie med store.
VE-anlæg Valg af vedvarende energikilder (case).
2.1 · Krebsdyrs ydre Hos tibenede krebsdyr har kroppen 5 par kropsben/fødder, hvoraf et eller flere par kan være omdannet og bære klosakse. Halen har 5.
De kan svømme 50kilometer i timen
Ræv.
Dykænder Bred hudlap Benene er placeret længere tilbage på kroppen.
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Muldvarp.
Halsbåndmus.
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Agerhøne Kendetegn: Forveksling:
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Hvad påvirker harens og agerhønens vilkår i agerlandet?
Islands- hesten.
Preben Egebo Jagttegns lærer Nyjæger koordinator
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Boston terrier. Lavet af Sofie
Duer. Der opfostres flere kuld unger årligt – ægantallet pr. kuld er 2. Ungerne kommer nøgne til verdenen og fodres i begyndelsen med duemælk, der produceres.
Tamkanin Skrevet af Julie og Stina
Spidssnudet frø skrevet af Johannes
GRAVHUND SKREVET AF IDA
Stæren Når stæren synger, er det forår. Stæren er en af de fugle, som vi er mest glade for. Mange mennesker føler, at det er forår, når stæren er kommet.
189 – Med thomaskravet står vi her 1, S1 Med thomaskravet står vi her, med tvivlens skæl for øjets skær, langfredags angst i mindet. Du kender, Gud, vor.
Bæredygtig jagt og jagtetik. Bekendtgørelse af lov om jagt og vildtforvaltning Kapitel 1 Formål m.v. §1. Lovens formål er at sikre arts- og individrige.
Stæren Når stæren synger, er det forår. Stæren er en af de fugle, som vi er mest glade for. Mange mennesker føler, at det er forår, når stæren er kommet.
Cesilie, Mia, Emilie, Anna Marie og Patrick
RUNDT OM RØDHALSEN.
Padder 6.b Lavet af Pelle, Lærke, Clausen & Enan.
Marsvins evolution.
Tiger.
SLET DENNE SIDE TIL SIDST SÆT X
Svømmeænder Svømmeænder kan kendes på den tykke bagtå, som har en smal hudlap. Kønnene er i yngledragten meget forskellige. – undtagen gravanden. Yngledragten.
Jordens åndedrag På denne dag hvor lyset tæller timer,
Livet langs floden Floden skærer sig ned i landskabet
ÅRETS GANG På minkfarmen.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Chinchilla.
ÅRETS GANG På minkfarmen.
ÅRETS GANG På minkfarmen.
[Mælkebøtte] Beskrivelse: Hvor:
Livsuret Minderne smiler her, mens vi synger om det nu, der bli´r,
Hvordan finder man rundt i dem?
Præsentationens transcript:

Gnavere og støttetandede Egern, bisamrotte og bæver er gnavere, medens hare og kanin hører til de støttetandede. Begge grupper af dyr har et karakteristisk tandsæt med fortænder, der vokser hele livet.

Hare Haren har lange ører med sorte ørespidser. Oversiden af blommen (halen) er sort. Pelsfarven er gråmeleret. Bagbenene er væsentlig længere end forbenene. Fakta om hare: Orden: Støttetandede Vægt: ca. 4 kg. Habitat: Haren foretrækker landbrugsarealer, hvor dagsædet oftest findes på åbne marker, men træffes også i skove. Familieforhold: Polygam (han parrer sig med flere hunner). Yngletid: Februar - august Drægtighed: 42 dage Kuldantal: 2 – 4 årligt Kuldstørrelse: 2-3 killinger (killingerne passer sig selv bortset fra diegivning én gang i døgnet). Fødes med pels og øjne. Han: Ramler Hun: Sætter Afkom: Killinger Vildtudbytte: Ca. 60.000 årligt

Forslag til spørgsmål i vildtbiologi: Er det normalt at haren føder 6 killinger i kuldet? Kaldes en han hare for en ramler? Får haren killinger 2 – 4 gange i løbet af et år?

Der er jagttid på hare, men antallet af nedlagte harer er halveret i løbet af de sidste tyve år.

Vildkanin Kaninen har halvlange ører ( kortere end hovedet) med ensfarvede ørespidser. Pelsfarven er lysbrun – men kan variere. Bagbenene er forbenene er næsten lige lange. Kan forveksles med hare – der har ører som er længere end hovedet – lange bagben og en større, og mere aflang krop. Fakta om kanin: Orden: Støttetandede Udbredelse: Sønderjylland, Lolland, Bornholm samt flere småøer. Kaninerne stammer fra udsætninger. Vægt: ca. 1,5 – 2,0 kg. Habitat: Kaninen foretrækker landbrugsarealer og mosaiklandskab – gerne på lettere jord. Familieforhold: Polygam. Kaniner lever i kolonier (ofte i grave), men kan også bruge især kratbevoksning som dagophold. Yngletid: Hele året - men højsæson forår - sommer Drægtighed: 28 dage Kuldantal: 3 - 4 årligt Kuldstørrelse: 2-10 killinger pr. kuld. Fødes nøgne og blinde Sygdom: Rammes ofte af sygdommen myxomatose, hvorfor bestanden svinger meget. Vildtudbytte: Der nedlægges ca. 2.000 årligt.

Forslag til spørgsmål i vildtbiologi: Findes der vildkaniner i Danmark Forslag til spørgsmål i vildtbiologi: Findes der vildkaniner i Danmark? Er vildkaninen monogam?

Egern Normalt er farven rødbrun, men man kan ofte møde en sort eller mørkebrun variant. Den har lys bug. Kendes let på den lange og buskede hale. Forekommer i størstedelen af landet. Træffes overvejende i nåleskov. Egernet er dagaktiv og føden består af nåletræernes frø, knopper og skud samt i oldenår bøgens frugter. Kan ikke forveksles med andre dyr Fredet.

Bæver Bæveren er vore største gnaver, med en kropslængde på 75 cm, med hale over 1 meter. Gråbrun pels. Den ses ofte i vandet eller på bredden af vandløb og søer. I 1999 blev der udsat 18 bævere på Klosterhedens skovdistrikt. Bæverne har fået unger og det ser ud til at de trives. Bæveren er kendt for sine imponerende dæmninger og sine syleskarpe tænder der vokser hele livet. Kan forveksles med odder og sumpbæver, der begge har rund hale, men ligner bæveren i vandet Fredet.

Sumpbæver Sumpbæver har en lang (30-45cm) rund hale Den er gråbrunlig. Kropslængde op til 60 cm – totallængde incl. hale under 1 m. Ses i vandet eller på bredden af vandløb og søer. Halen udgør 30 -45 cm. De brunlige tænder ses ofte. Kan forveksles med bæver og odder – især i vandet kan det være svært at se forskel på de tre arter. Jagttid: 01.09 – 31.01

Bisamrotte Bisamrotte har en lang (20-28cm.) rund/let fladtrykt hale. Den har brun pels. Kropslængde op til 40 cm. – totallængde incl. hale: under 70 cm. Ses ofte i vandet eller på bredden af lavvandede vandløb og søer. Bisamrotte kan forveksles med sumpbæver og bæver – især unger af de to arter. Jagttid: 01.09 – 31.01