Mureruddannelsens hovedforløb

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Advertisements

Gryde med filter og taphane
Det er sidst i februar. Potter med
Sno, knyt & flet Kursus på Ravstedhus.
Eksempel på billedmanipulation
Regelaften Regeludvalget De nyeste ændringer Hulspilsregler
Kurver Hvorfor og hvordan?.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Forskellige traditioner
252 kg Punkt 1. Først beregnes betonbjælkens vægt.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Tagformer i forskellige lande
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Hvor bor familien? På land eller i by?
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Links Tegninger Produktdatablade
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Glaskursus Åse og Sanne
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Dansk Byggeri Tolerancer/grænseflader fagene imellem
Sådan energitjekkes klimaskærmen
Orkaner.
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
  Robuste drivveje giver sunde køer Dette projekt medfinansieres af ”Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, (GUDP) under Fødevareministeriet. v.
Galakser 2014 F3.
Denne præsentation er specielt for begyndere
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Pythagoras Et bevis IM.
”Testen-Af-Vesten”.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s.
Den første udvidelse: bi-familiens styrke? fodertilstand? plads?
Rygsprøjten - Klargøring og betjening. Tjekliste  Fremfinding af sprøjten  Tæthedsundersøgelse  Dysetjek  Dyseydelsestjek  Manometertjek  Kalibrering.
Hvordan laver vi vinduer?. Ridsestok Rammen  Rammetræet firkanthøvles:  Overmål i tykkelsen: 0,5 mm til pudsning  Overmål bredde: 4 mm  Overmål længde.
Manøvrering med bybus Skadernes omfang og betydning Psykologiske faktorer De enkelte manøvrer Når skaden sker Opgaver Praktik Program.
Dekorationsmurværk Murerfagets efteruddannelse ´08 Søren Beikes.
Anlægteknik Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald 1.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Hvor bor familien? På land eller i by?
Praktisk geometri.
Forskellige traditioner
FEF Vand- aflednings aftale
Forbandtlære.
DER SKAL LÆGGES MANGE M2 FLISER
Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Beregning af trekantsmodel (TIN-model)
Målestok forhold Lars Alexander Clark.
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Tagformer i forskellige lande
Links Tegninger Produktdatablade
Sød kæreste søges til lidt hjemlig hygge…
Lægning af natursten - granit
Lægning af natursten - lerskifer
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Montage af murkonsoller
Avanceret flisearbejde Cirkulær udskæring
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Præsentationens transcript:

Mureruddannelsens hovedforløb Opmuring af sålbænk Mureruddannelsens hovedforløb

Værktøj/materialer Murerske Murerpap Stenklipper Mørtel Murerhammer Snor + søm Vaterpas Blød kost Murerpap Mørtel Opmuring af sålbænk

Fugtspærre En sålbænk er et meget udsat sted i byggeriet for vind og vejr. Der kan trænge vand igennem. Vandet kan skade det underliggende murværk. Derfor skal der lægges pap imellem sålbænk og underliggende mur. Murpappen skal tilpasses, så den ligger tæt op på undersiden af vindueskarmen, og så den dækker isoleringsmateriale og murværket under sålbænken. Opmuring af sålbænk

Vinduesramme/bundstykke I denne øvelse skal vi have isat et bundstykke, som markerer vinduet. Sålbænken skal lukke hullet mellem bundstykke og underliggende murværk Sålbænken skal lede slagregn mv. væk. Opmuring af sålbænk

Tilpasning af sten Stenene skæres til med en stenklipper, så de passer i længden. De skal skæres i et skråt snit, så enden af stenene under karmen bliver lodret. Stenene skal være lige lange. Der tilrettes eventuelt med murhammer. Opmuring af sålbænk

Man starter med de 2 hjørnesten. Der lægges mørtel på pappen op mod enden. Der lægges mørtel på stenen, som nu skubbes på plads, så den støtter op mod undersiden af karmen og mod det underliggende murværk. Der skal være en fuge mellem sålbænk og det underliggende murværk. Opmuring af sålbænk

Kontrol! Fik du kontrolleret, at drypnæsen er lige langt ude i forhold til underliggende murværk. Er du sikker på, at de 2 hjørnesten er præcis i vater. Murstenene bankes forsigtigt på plads i forhold til ovennævnte. …så kan vi fortsætte med de resterende sten. Opmuring af sålbænk

Snor Der skal nu spændes en snor, der flugter de 2 sten. Snoren holdes på plads med fugesøm i den fuge, der er nærmest sålbænken. Snoren skal flugte hen over den yderste kant på de 2 sten. Med vaterpas kontrolleres, at stenene er vandrette. Opmuring af sålbænk

Fugebredde i sålbænk 1 Nu skal vi beregne antallet af sten mellem de 2 yderste sten. Normalt går der 3 sten pr. 20 cm med 12 mm fuge mellem hver sten. Afstanden mellem stenene udmåles for at finde ud af, om fugerne mellem de enkelte sten skal være lidt større eller lidt mindre end 12 mm. …fortsættes Opmuring af sålbænk

Fugebredde i sålbænk 2 Her er afstanden imellem 79 cm. 4 gange 3 sten giver 80 cm. Desuden en ekstra fuge på 12 mm. Det giver i alt 81,2 cm. Der mangler altså 22 mm op til de 82 cm. Dvs. der skal være en lidt bredere fuge mellem hver af de 12 sten, så fugebredderne mellem alle sten bliver lige store. TIP! Stenenes placering kan streges af på kanten af vindueskarmen, så det passer med sten- og fugebredden hele vejen over. Opmuring af sålbænk

De sidste sten lægges Hver af stenene sættes nu på plads i forhold til opstregningen. Kontrollér også retningen på hver enkelt sten, at de ligger helt lige i forhold til hinanden hele vejen over. Opmuring af sålbænk

Afslutning Den opmurede sålbænk skal rengøres med en blød kost! Opmuring af sålbænk