Lavet af Christian, Thomas og Tobias

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Den lille Mads.
Cabanes er en lille landsby med 900 indbyggere, I den nordøstlige Catalonien, Spanien. Vores institution blev genåbnet for 3 år siden og er en del af.
”Intet” af Janne Teller
Det moderne gennembrud
Tom Kristensen Hvorfor er han kanon?.
Tema: De nye kvinder stemmer i
Bevægelser og vandringer i litteraturen Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret af temaet på.
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Forfatterportrætter Velkommen.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Aktiviteterværkerbaggrundfakta vígdis petersen, dronningensgade 47, 3, - 25, 1420 kbh. k. tlf mail Formidling af udsmykning vejledning og.
DET MODERNE GENNEMBRUD
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
P O R T R Æ T A F Ludvig Holberg. I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Portræt af Ludvig Holberg Kapitel 1- Holbergs baggrund Kapitel 2 - Rejser Kapitel.
Charlotte, Patricia, Ricka og Mads H.
Kønsfillosofiprojekt
Henrik Pontoppidan og Martin Andersen Nexø
Struer Kommunes Skolebiblioteker
Kanonforløb 2qy.
Historiefortælling.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
2. Birkerød Øjeblikke fra året der gik. Leder- seniortur – Ravnsholt division – januar 2009.

Jeopardy Genre Sagprosa Eventyr Lyrik / folkeviser
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Af Tobias Lund, Line, Omid og Tobias Funder
Æstetisk Kommunikation Keramiker og IT-studerende Vigdis Petersen
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Bulbjerg.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Karen Blixen
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Johannes V. Jensen Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Matilde Christensen.
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Leonardo da Vinci.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
N.F.s gRUNDTVIG.
Leonardo da Vinci.
Tema: Kvinderoller - kvinden som forfatter Bliv inspireret i temaet på.
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
H.C.Andersen: Tepotten Biografisk læsning. Det genetiske spor  Skrevet på rejse til spanien 1862  ‘At rejse er at leve’  Oprindeligt tænkt som en del.
Filmanalyse. Læringsmål Lære berettermodellen at kende Samarbejde Tale, skrive og læse på dansk.
Romantikken i billeder Christian Købke: Udsigt ved Sortedamssøen
Tema: Stærke stemmer fra 70'erne
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Danmarks historie #3.
2010 Månedskalender Du kan udskrive denne skabelon og bruge den som vægkalender, eller du kan kopiere de enkelte sider og bruge dem i din egen præsentation.
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Til DBU’s repræsentantskabsmøde 2019
- og hvordan du undgår dem…
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Præsentationens transcript:

Lavet af Christian, Thomas og Tobias Dansk kanon Lavet af Christian, Thomas og Tobias

H. C. Andersen H. C. Andersen, skrev mange flere eventyr historier end han skrev fx. Romaner eller noveller. Hans mest kendte eventyr er ”Den Lille Havfrue” Vores skulptur af den lille havfrue har faktisk været i en special udstilling i Kina! H. C. Andersen blev født den 2 april 1805, og døde 4 august 1875

Henrik Pontoppidan Henrik Pontoppidan blev født i Fredericia den 24 juli 1857, og død i Ordrup den 21 august 1943. Han var en forfatter i det moderne gennembrud og skrev socialrealisme. En af hans mest kendte værker var ”Lykke Per” som han skrev i år 1904. Lykke Per citat: I ”Lukke-Per” har han skildret en dansk fantast, en Livløgner, en Poseur, i hvem man med Gysen Genkender alle.

Herman Bang Født 2o april på als. Død den 29 januar i usa på en oplæsning turne Hans først essaysamlingen er realisme og realister Realisme og realister er et kritisk hovedværk , hvor bang giver sine syn på hvorfor at kunstnerisk stil og ikke et livssyn. Realisme er ikke en tendens, ikke en moral, ikke en ide men en kunstfrom

N. F. S. Grundtvig Født den 8 september 1783. død 2 september 1872 Hans salmer er dem man finder oftest i en salme bog. Hans mest kendt salme er dejlig er den himmel blå En anden Samle er De hellige tre konger er en historisk salme for børn. Han skrev den i et klart øjeblik under hans depressiv anfald. Da lærde jeg arme, i midvinter sval, at lys uden varme, er helvedes kval.

Henrik Ibsen Født den 20 marts 1828. død den 23 maj 1906. han var lyriker i det moderne gennembrud. Som 15 tog han væk fra sin familie for at blive apoteker. Peer Gynt er en af hans mest kendte Theater stykker “en bruger brændevin, en anden bruger løgne; å ja! så brugte vi eventyr om prinser og trolde og allslags dyr”

L.A. Ring Født 15 august 1854, død den 10 september 1933. han var kunstmaler, en af hans mest kendte kunstværker er sommerdag ved Roskilde fjord Sommerdag ved Roskilde fjord er et maleri som har målene 95,5 cm x 144,5 cm og det er et olie maleri Den danske maler Laurits Andersen Ring tog i 1881 navn efter den sydsjællandske landsby Ring hvor han 27 år tidligere blev født i beskedne kår, og blev kendt som L.A. Ring. Han startede som symbolistisk maler

Astrid Noack Født 30 januar 1888 i Ribe, død 26 december 1954. hun var billedhugger, en af mest berømte skulptur hun har lavet er stående kvinde. Den stående kvinde er lavet af teaktræ og er 150 cm. Høj Som 14-årig flyttede hun til København, hvor hun fik job på Fajancefabrikken Aluminia. Hun blev senere uddannet som billedskærersvend i Vallekilde og fik i 1910 svendebrev. I 1920 rejste hun til Paris på et håndværkerlegat for at uddanne sig til 'rigtig' kunstner. Efter 12 år vendte hun tilbage til Danmark

Christen Købke Født 26 maj 1810, død 7 febuar 1848. han var maler, Christen var mange kendt værker blandt anden Efterårsmorgen ved Sortedamssøen. Efterårsmorgen ved Sortedamssøen er et oliemaleri og den er 33 cm x 45 cm Købke studerede på Kunstakademiet i København allerede som 12-årig og indtil 1832. Købkes større malerier er malet i en tør, akademisk stil. Det er særligt hans mindre studier og portrætterne, der er kendte i dag. Hans bedste værker er prægede af ro og farvesans, hvor dagligdags motiver tilføres spænding og dynamik gennem utraditionelle beskæringer og dristige kompositioner.

Tom Kristensen Født 4 august 1893, død 18 juni 1974. han er forfatter, kritiker, lyriker og anmelder. Han blev født i London men blev opvokset i København. En af hans mest kendte romaner er hærværket som er fra 1930 I 1922 var han på studierejse til asien hvor han blandt anden var i Kina og Japan og det kan man læse i dele af digte der om handler kinarejsen

Peter Seeberg Født 22 juni 1925, død 18 januar 1999. han skrev kortprosa, noveller og romaner, og nogle af hans mest kendte værker er fulgs føde, rejsen til ribe og uden et navn.

Karen Blixen Født 17 april 1875, død 17 september 1962. hun var forfatter og hun flytte til Afrika den 14 januar 1914 og starte en kaffeplantage og skrev en bog om det ”Her er der omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme”

Steen Steensen Blicher Født 11 oktober 1782, død 26 marts 1848. han var en forfatter og han skrev romaner, digte og noveller. et af hans mest kendte værker er præsten i vejlby

Berettermodel Anslaget: Rosa sidder og ryger i et Vindue og ænder med at snakke med en ung mand. Optrapning: hun snakker om hendes veninder der ikke kan lide hendes mand Ejnar, men det kan hun godt. Konflikt: Ejnar kommer ikke hjem i ordentlig tide og Rosa bliver bekymret, så hun går en tur med hunden, hvorpå hun ender med at snakke med den unge mand igen. Point of no return: hun går sig en tur med hunden. Udtoning/konflikt løsning: hendes hund er ved at blive kort ned af et tog, "dette her er en skjult besked tror jeg" han siger ROSA få dog fat i din hund før det er forsendt.