The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Verdens vigtigste tale. Del 1: Jesus om sex og vrede
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Billeder af hyrder og får
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
Livets Ord Februar 2016 “Som en mor trøster sit barn, trøster jeg jer” (Esajas Bog 66, 13)
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
En MASTER Har royalty, udtryk for et begrænset udbud Noget eksklusivt Har kvalitet Eftertragtet Dyrt Noget for de få.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Rind nu op i Jesu navn 1, S1 Rind nu op i Jesu navn, du livsalig morgenrøde! Jeg med sang vil dagen møde fra min seng og hvilestavn; sjæl og hjerte skal.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
491 – Kirken den er et gammelt hus, 1, S1 Kirken den er et gammelt hus, står, om end tårnene falde! Tårne fuldmange sank i grus, klokker end kime og kalde,
Livets Ord September 2017 “Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig” (Matt 16, 24)
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Pilgrimsvandring.
Hvem er så egentlig min næste?
S1.
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Livets Ord Marts 2017.
”Tror du på julemanden?”
Livets Ord April 2017.
Julens symboler Matthæus 2
180_Dit ord, o Gud, som duggen kvæger 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Det inviterende fællesskab
402 – Guds kærlighed, hvis dybder her, 1, S1
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
357_Hvilken ven vi har i Jesus 1, S1
Vi prise dig, Gud, for din enbårne Søn
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Sangen i mit hjerte Er en tak for korset Gud At du tog mig ind til Dig
066_Jesus, Frelser og befrier 1, S1
Syng om Herren, o, mit hjerte 1, S1
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Hvad siger Bibelen om tro?
’Jeg er Herren, Den eneste Gud.’
Du fødes må på ny, om du vil se Guds rige, den tale synes hård
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Guds rige - En Guds riges etik.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Præsentationens transcript:

The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4

The Wounded Healer Gud kan bruge vore smertefulde erfaringer til lægedom for andre.

The Wounded Healer For vi har ikke en ypperstepræst, der ikke kan have medfølelse med vore skrøbeligheder, men én, der er blevet fristet i alle ting ligesom vi, dog uden synd. Hebræerbrevet 4,15

The Wounded Healer Jesus møder fristelsen til at unddrage sig lidelsen og den fulde identifikation med os.

The Wounded Healer » Hvis du er Guds søn, så sig, at stenene her skal blive til brød. « Matthæusevangeliet 4,3

The Wounded Healer Fra da af begyndte Jesus at lade sine disciple vide, at han skulle gå op til Jerusalem og lide meget ondt af de ældste og ypperstepræsterne og de skriftkloge og slås ihjel og opstå på den tredje dag. Da tog Peter ham til side og begyndte at gå i rette med ham og sagde: »Gud bevare dig, Herre, sådan må det aldrig gå dig!« Men Jesus vendte sig om og sagde til Peter: »Vig bag mig, Satan! Du vil bringe mig til fald. For du vil ikke, hvad Gud vil, men hvad mennesker vil.« Matthæusevangeliet 16,21-23

The Wounded Healer »Andre har han frelst, sig selv kan han ikke frelse. Han er jo Israels konge, lad ham nu stige ned fra korset, så vil vi tro ham.« Matthæusevangeliet 27,42-43

The Wounded Healer Hvis du vil være sikker på at bevare hjertet intakt, så skal du ikke give dit hjerte til nogen som helst. (C.S.Lewis i ”The Four Loves”)

The Wounded Healer Hvem kan redde et barn ud af et brændende hus uden at løbe den risiko at blive forbrændt af flammerne? Hvem kan lytte til en historie om ensomhed og håbløshed uden at løbe den risiko at erfare lignende smerter i sit eget hjerte og endda at miste sin dyrebare fred i sjælen? Kort sagt: ”Hvem kan tage lidelsen væk uden at gå ind i den?” (Henry Nouwen i ”The Wounded Healer”)

The Wounded Healer I nadveren erfarer vi på en konkret måde Jesu selvhengivende kærlighed.

The Wounded Healer Nadveren blev i oldkirken kaldt ”udødelighedens lægemiddel”.