Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kildekritik Historie.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kildekritik Historie."— Præsentationens transcript:

1 Kildekritik Historie

2 Kilder Førstehåndskilder Andenhåndskilder
Kilder der er skrevet af personer som selv har set begivenheden Andenhåndskilder Kilder der er skrevet af personer som ikke selv har oplevet begivenheden

3 Kildeanalyse Hvad handler kilden om? Hvilken slags kilde er det?
Hvilken begivenhed handler kilden om? Hvilken slags kilde er det? Billede, genstand, tekst osv. Hvem har skrevet kilden? Er det en kendt forfatter eller en ukendt? Hvad ved du om forfatteren? Hvilke oplysninger kan du finde?

4 Kildeanalyse Hvorfor har forfatteren skrevet kilden?
Hvilke interesser/motiver har forfatteren? Hvad vil forfatteren opnå? Prøver forfatteren at påvirke læseren? Hvem er modtageren? Hvem er kilden rettet mod? Hvornår er kilden skrevet? Samtidig med begivenheden eller senere?

5 Kildeanalyse Forfatterens kendskab til begivenheden
Er forfatteren ekspert på området? Er kilden underlagt censur? Er kilden redigeret/censureret? Hvordan er kilden overleveret? Er den original eller en oversat version? Er kilden underlagt kontrol? Har nogen kontrolleret kilden?

6 Billedanalyse Billedbeskrivelse Billeddata Billedsprog Tolkning
Hvad kan du se på billedet? Billeddata Hvornår og hvordan er billedet lavet? Hvem er afsender og modtager? Billedsprog Hvordan er billedet opbygget – komposition? Hvad er fokus, hvilke perspektiver er anvendt? Tolkning Hvilke værdier, samfundsopfattelser kommer til udtryk?


Download ppt "Kildekritik Historie."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google