Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kildekritik Historie. Kilder Førstehåndskilder – Kilder der er skrevet af personer som selv har set begivenheden Andenhåndskilder – Kilder der er skrevet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kildekritik Historie. Kilder Førstehåndskilder – Kilder der er skrevet af personer som selv har set begivenheden Andenhåndskilder – Kilder der er skrevet."— Præsentationens transcript:

1 Kildekritik Historie

2 Kilder Førstehåndskilder – Kilder der er skrevet af personer som selv har set begivenheden Andenhåndskilder – Kilder der er skrevet af personer som ikke selv har oplevet begivenheden

3 Kildeanalyse Hvad handler kilden om? – Hvilken begivenhed handler kilden om? Hvilken slags kilde er det? – Billede, genstand, tekst osv. Hvem har skrevet kilden? – Er det en kendt forfatter eller en ukendt? Hvad ved du om forfatteren? – Hvilke oplysninger kan du finde?

4 Kildeanalyse Hvorfor har forfatteren skrevet kilden? – Hvilke interesser/motiver har forfatteren? Hvad vil forfatteren opnå? – Prøver forfatteren at påvirke læseren? Hvem er modtageren? – Hvem er kilden rettet mod? Hvornår er kilden skrevet? – Samtidig med begivenheden eller senere?

5 Kildeanalyse Forfatterens kendskab til begivenheden – Er forfatteren ekspert på området? Er kilden underlagt censur? – Er kilden redigeret/censureret? Hvordan er kilden overleveret? – Er den original eller en oversat version? Er kilden underlagt kontrol? – Har nogen kontrolleret kilden?

6 Billedanalyse Billedbeskrivelse – Hvad kan du se på billedet? Billeddata – Hvornår og hvordan er billedet lavet? – Hvem er afsender og modtager? Billedsprog – Hvordan er billedet opbygget – komposition? – Hvad er fokus, hvilke perspektiver er anvendt? Tolkning – Hvilke værdier, samfundsopfattelser kommer til udtryk?


Download ppt "Kildekritik Historie. Kilder Førstehåndskilder – Kilder der er skrevet af personer som selv har set begivenheden Andenhåndskilder – Kilder der er skrevet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google