Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er en flodbølge? Flodbølge hedder tsunami på Japansk. Det udtales soo-ná-mee. Tsunami betyder ”havne-bølge”. Tsunamibølger bliver fejlagtig også kaldt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er en flodbølge? Flodbølge hedder tsunami på Japansk. Det udtales soo-ná-mee. Tsunami betyder ”havne-bølge”. Tsunamibølger bliver fejlagtig også kaldt."— Præsentationens transcript:

1 Hvad er en flodbølge? Flodbølge hedder tsunami på Japansk. Det udtales soo-ná-mee. Tsunami betyder ”havne-bølge”. Tsunamibølger bliver fejlagtig også kaldt for tidevandsbølger.

2 Hvordan opstår den? Tsunamibølger kommer på grund af undersøiske jordskælv. De kan også opstå som følge jordskred, vulkanudbrud og eksplosioner.

3 Illustration - stil

4 Illustration - eksempel

5 Ekspert-chat En ekspert man kan spørge

6 Hvordan kan man hjælpe Ved at samle ind Eksempler på nødhjælpsarbejde

7 Vinkler: Naturvidenskabelige: Om tsunamier, undersøiske jordskælv … lav forsøget… Menneskelig: Følge en lokal person i samme aldersgruppe – hvordan var livet før, hvordan er det nu? Opbyggelig: Lommepenge til genopbygning af skole … venskabsklasser … Geografisk / historisk: Tranquebar – set fra en familie med børn i aldersgruppen.

8 Opbyggelig: Lommepenge til genopbygning af skole … venskabsklasser … Personlig identifikation Forståelse gennem handling

9 Mediet: Webcam Pengebarometer Videodagbog Chat/mail Almene nyheder! Baggrundsstof Integration af skolefag

10 http://www. redbarnet. dk/Default. asp

11

12 5 billeder der linker til video-optagelser af personlige historier.
Børn fra hhv Sri Lanka, Indien, Thailand, Indonesien og Danmark, der fortæller beretninger om katastrofen og dens følger for dem og deres familier.

13 Indledende målgruppe overvejelser
Børn mellem 9-14, som kan læse. I forhold til målgruppen vil vi forsøge at slå på naturkatastrofen som fænomen frem for død, ødelæggelse. Da målgruppen netop er børn mener vi at det vigtigt ikke at skræmme men at oplyse. Hvordan gør man så alvorligt og tragisk et emne til et mere børnevenligt? Sprog: Mange punkter, faktabokse, billeder, tegneserier, Intro Start med at se jorden fra rummet. Fortæl om denne fredelige blå planet. Zoom ind, og fortæl om den naturlige evolution Zoom mere ind, fortæl om jordskælv Zoom under havets overflade og fortæl om jordskælv der Vis hvad der så skete 26. december 2004 Figur: Vi ønsker en figur som storyteller, som rapporter. Tager derned og finder ud af mere. Interviewe forskellige Emner Hvad er en tsunami? Hvorfor opstår den? (grafisk præsentation) - Før og efter billeder – (Sober billedserier uden lig) Kan det ske i DK? Menneskelige konsekvenser: Konsekvenser for miljø og dyreliv. Historien om dreng 10 år, der fortæller. Pige, der fortæller Mediernes dækning af tsunami: Hvad så du fjernsyn? Hvad synes du om det? Man må godt slukke for fjernsynet (Gode råd i forhold til medier) Hvad kan jeg gøre: Diskussion om, hvorvidt det er godt. Medmenneskeligt ansvar. Skal være funky. Slut.


Download ppt "Hvad er en flodbølge? Flodbølge hedder tsunami på Japansk. Det udtales soo-ná-mee. Tsunami betyder ”havne-bølge”. Tsunamibølger bliver fejlagtig også kaldt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google