Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevante?? Chris Pedersen Seniormomskonsulent.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevante?? Chris Pedersen Seniormomskonsulent."— Præsentationens transcript:

1 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevante?? Chris Pedersen Seniormomskonsulent

2 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Udover, at fjernvarmen oftest er den billigste form for varme, ydes der ligeledes godtgørelse for den del af energiafgifterne, som producenten ikke kan opnå. Det vil sige, at når fjernvarme producenten har opnået sin godtgørelse faktureres den resterende del af afgifterne (indirekte) videre til forbrugeren – men nu kan forbrugeren opnå godtgørelse af de resterende energiafgifter. Men hvor stor en godtgørelse??

3 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Hvornår kan der så opnås godtgørelse? Det kan der i de tilfælde, hvor forbrugeren anvender fjernvarmen til Procesformål, jf. SKAT´s gennemgang. Energitilskud fra Energistyrelsen….??

4 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Men hvornår er der tale om procesformål? Eksempler fra dagligdage, hvor der anvendes ”procesvarme”: -Varer, der koges, ristes, tørres, destilleres, pasteuriseres, inddampes, kondenseres, fordampes, vaskes, renses i forbindelse med fremstilling af varer (”produktionsvirksomheder”) – i særlige anlæg, temperaturkrav. (10 grader) - Varme, der anvendes i vaskerier og renserier til tøjvask/rens. - Opvarmning af malekabiner, f.eks. Autolakerer – dog ikke undervognsbehandling. - Lokaler, hvor der tørres træ, - Lokaler til modning af oste og spegepølser. - Andre lignende ”procesrum” end ovenstående – temperaturkrav (45 grader).

5 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Opvarmning af staldbygninger, cirkulation af rengøringsvæsker og rengøring mv. af slagterier Landbruget…Rumopvarmning og varmt brugsvand i staldbygninger Godtgørelsen for varme og varer anvendt i staldbygninger omfatter også kontorlokaler og andre lokaler i staldbygninger, som indgår i driften, eller hvorfra driften styres og planlægges, hvis forsyningen med varme og varer sker fra samme net som forsyningen til staldbygningen. Det er dog en forudsætning for godtgørelsen, at selve staldområdet er opvarmet. Værksteder, beboelsesrum og lignende er ikke omfattet af godtgørelsen. Varmt brugsvand til rengøring/sterilisering af tanke og lukkede produktions- anlæg, hvor rengøringsvæskerne cirkuleres med pumper med en kapacitet på mindst 1 kW/”CIP-anlæg” (rengøring på mejerier, bryggerier m.v.)

6 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Slagteriers forbrug af varmt brugsvand til rengøring eller sterilisering af produktionsudstyr og produktionslokaler i de lokaler, hvor selve slagtningen og grovparteringen finder sted. Der ydes godtgørelse af afgiften på varme og varer, som anvendes til rengøring af genbrugsemballage, der bruges ved transport eller salg af varer, og af afgiften på varme og varer, som anvendes til vask eller rens af tekstiler og efterbehandling i forbindelse hermed. For genbrugsemballage gælder dette også selv om op til 25 pct. af genbrugsemballagen anvendes til andre formål end transport eller salg af varer.

7 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Opsummering Særlige anlæg Særlige indrettede ”procesrum” Rengøring af genbrugsemballager Landbruget - Staldbygninger m.v. i forbindelse med landbrug Væksthuse i gartnerier Autolaker Vaskerier, renserier Hærdeplast/glasfiber produktion

8 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevant?? Hvad kan BDO være behjælpelig med?? For fjernvarme kunder – vurdering af kundernes processer For fjernvarme producenter – beregning af evt. godtgørelser hos værket, samt opgørelse af afgifterne som skal viderefaktureres til forbrugeren.


Download ppt "INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Hvilke processer kan tænkes være relevante?? Chris Pedersen Seniormomskonsulent."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google