Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rengøring af energidrevne maskiner

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rengøring af energidrevne maskiner"— Præsentationens transcript:

1 Rengøring af energidrevne maskiner
Kapitel 6 B Rengøring af energidrevne maskiner

2 Mulige kombinationer Man kan vælge mellem følgende kombinationer afhængig af hvad man ønsker at opnå ... 1. Hvis man ikke har meget tid til at rengøre håndværktøjet og maskiner kan man vælge enten: skoldhedt vand, større dosis rengøringsmiddel eller ekstra skrub med børster og svampe (knofedt) Hvis man ønsker at anvende mindre rengøringsmiddel: brug mere tid eller højere temperatur (skoldhedt vand). Hvis man ønsker at beskytte maskinens overflade mod skrammer/ridser: anvend mere tid eller stærkere rengøringsmiddel.

3 Salamander 1. Tag stikket ud af kontakten 2. Skub varmelegemet op
3. Fjern grillen 4. Rengør grillen med varmt vand og rengøringsmiddel 5. Hvis der er meget snavset lad rengøringsmidlet virke i længere tid 6. Afmonter flytbare dele for at rengøre snavsede hjørner 7. Aftør grundigt og monter alle delene korrekt

4 Rengøringsprocessens trin
Rengør overfladen Almindelig overfladerengøring er ikke tilstrækkeligt fordi ikke alt der ved første øjekast ser rent ud, er tilstrækkeligt rent efter hygiejnisk standard. Det er nødvendigt at rengøre hver eneste redskab grundigt efter det er brugt en gang. Afmonter redskabet så vidt det er muligt Da madvarer ikke må komme i kontakt med desinfektionsmidler, skal man være ekstra omhyggelig, så desinfiktionen har haft tid til at virke og desinfiktionsmidlet e.v.t er fordampet. Grundig rengøring Skyl med rent vand (desinficering)

5 Pålægsmaskine 1. Fjern stikket
2. Anbring maskinen på en måde så alle dele let kan ses og nås. 3. Løft fremføringsskjoldet. 4. Skru dækslet af pålægskniven/skiven 5. Løsn alle skruer og afmonter fremføringsskjoldet. 6. Rengør alle dele grundigt med vand og rengøringsmiddel. 7. Aftør alle dele med et rent klæde Saml maskinen igen….. … og smil !!

6 Typer af snavs Kulhydrat Fedt Protein Salt
Rengøringsprocessens succes er afhængig af sammensætningen af snavs på maskinen Hovedkomponenterne: Kulhydrat Fedt Protein Salt Varm rengøringsvæske (vand) kan vanskeliggøre rengøringsprocessen. Rester af kulhydrat kan klistre, proteinpartikler kan klumpe og hænge fast på maskinen. Derfor skal man skylle maskinerne med lunkent vand (temp ° C) og derefter vaske med med varmt vand (temp. ver 45° C) og rengøringsmiddel.

7 Rengøringsplan for køkkenmaskiner
Hvor ofte ? Hvem ? Hvordan ? Dokumentation ?


Download ppt "Rengøring af energidrevne maskiner"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google