Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik."— Præsentationens transcript:

1 Kildekritik Niveau 3 for MVU

2 Om nødvendigheden af kildekritik

3 Hvem har skrevet teksten? Hvilken baggrund har forfatteren? Kan man kontakte forfatteren/webmaster? Hvor er teksten publiceret? Er det en officiel eller privat side? Hvad fortæller URL’en dig?

4 Hvad er formålet med teksten? Faglig ekspertise og objektivitet? Holdninger eller facts? Er tekstens udsagn underbygget? Er de faktuelle oplysninger korrekte? Kildehenvisninger?

5 Hvornår er teksten lavet? Hvornår er teksten trykt? Hvornår er hjemmesiden sidst opdateret? Er oplysningerne aktuelle i forhold til dit emne?

6 Kildertyper Det er vigtigt at være opmærksom på hvilke typer af kilder, man bruger i sin opgave. Peer review’ede bøger eller artikler Andre akademiske tekster eksempelvis lærebøger eller oversigtsartikler Almene faglige skrifter f.eks. debatbøger, monografier Populærvidenskabelige tidsskrifter ”hverdagstekster” ; aviser, ugeblade og lignende.

7 Brug af kilder Vælg og brug litteratur formålsbestemt Korrekte henvisninger Undgå af lægge dig for tæt op af kilderne Undgå sproglig afsmitning Husk at forholde dig til dine kilder Hold kildens udsagn og dine udsagn klar adskilt.

8 Formål med litteraturhenvisninger Dokumentation for opgaven Viser overblik Læseren kan finde og vurdere kilderne Beviser at man ikke har snydt og kopieret en forfatters tekst

9 Udarbejdelse af litteraturliste Det er en rigtig god idé at lave sin litteraturliste løbende. Litteraturlisten skal indeholde alle de kilder, som man refererer til i sin opgave. En litteraturliste er ikke en bibliografi. En litteraturliste skal være præcis. Husk dato ved elektroniske kilder. Listen ordnes i forhold til litteraturhenvisningerne i teksten.


Download ppt "Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google