Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her"— Præsentationens transcript:

1 Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Læs vejledningen – meget letforståelig Link til Demo Læs her hvis du er i tvivl om Login

2 De fleste brugere i Lægens Uddannelsesbog vil have flere brugerrettigheder, afhængig af hvad de skal kunne foretage sig i systemet. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på, hvilken af sine brugerrettigheder man vælger at logge på som, da brugerrettighederne kan noget forskelligt.

3 Forsidemenuen for Tutor
Første gang du logger på, skal du gå til ”Min profil” og oprette en personlig adgangskode I menupunktet ”Skift rolle” kan du vælge en anden af dine brugerrettigheder Tutor skal under punktet Administration tilknytte en Primær Tutor til hver uddannelsessøgende læge. Forsidemenuen for Tutor Tutor skal hovedsageligt sørge for at tilknytte en Primær Tutor til den uddannelsessøgende, og til sidst godkende Attestation for tidsmæssigt gennemført uddannelseselement, som findes under punktet Til godkendelse.

4 Det er muligt under hver liste at oprette tilknytning mellem Primær Tutor og Uddannelsessøgende Læge. Det er dog kun muligt at fjerne tilknytningen i listen over de uddannelsessøgende læger.

5 Klik her for at tilknytte en Primær Tutor til den uddannelsessøgende læge

6 Primær Tutor bliver valgt på en liste over praksissens læger.
Når den rette er valgt, klikker man på Tilknyt

7 Kurt har som Tutor klikket på menupunktet Til godkendelse
Kurt har som Tutor klikket på menupunktet Til godkendelse. Her vil alle kompetencer og kurser der er sendt fra den uddannelsessøgende til Primær Tutor ligge. Hvis Tutor og Primær Tutor er den samme, kan Tutor blot godkende her. Hvis Primær Tutor er en anden end Tutor, bør det være Primær Tutor som godkender i sin profil. Det er også her Attestation for tidsmæssigt godkendt uddannelseselement ligger til godkendelse – dvs. hele ansættelsen. Den ryger automatisk til godkendelse hos Tutor, når den uddannelsessøgende har fået alle kompetencer og kurser i ansættelsen godkendt.

8 Forsidemenuen for en klinisk vejleder.
Du kan altid orientere dig her, hvilken brugerrettighed du er logget ind med Her fremgår, om der ligger noget klar til vurdering. Du får en så snart noget er sendt til dig. Forsidemenuen for en klinisk vejleder. Meget simpel menu og kun ét punkt at forholde sig til.

9 Under ”Hjælp” kan man også finde et link til vejledningen
Klik på skemaet for at vurdere det. Derefter kan det låses på denne side, ved at sætte hak i boksen ud for og trykke på ”Lås valgte”. Under ”Hjælp” kan man også finde et link til vejledningen Her har Lone klikket ind på menupunktet ”Til vurdering”. Hun præsenteres for en liste med de hjælpeskemaer og/eller operationsdokumenter, der er sendt til vurdering fra uddannelsessøgende læger.

10 Lone har klikket på hjælpeskemaet for at vurdere indholdet.
Her kan hjælpeskemaet også låses. Husk at trykke Gem nederst på siden bagefter. Lone har klikket på hjælpeskemaet for at vurdere indholdet. Her kan klinisk vejleder kommentere skemaet – evt. hvis denne ændrer i udfyldelsen. Klinisk vejleder kan ændre i skemaets udfyldelse. Nederst på siden er en Gem knap, og hvis der gemmes ændringer får lægen besked om det.

11 Om hjælpeskemaer Hjælpeskemaer er ikke obligatoriske men et godt evalueringsredskab og en måde at konkretisere en kompetence, således at Primær Tutor kan vurdere om kompetencen kan godkendes Når en klinisk vejleder låser et skema, betyder det, at denne står inde for, at skemaets indhold er korrekt Når et hjælpeskema er låst, kan det ikke låses op igen

12 Forsidemenuen for en Primær Tutor.
Her fremgår, om der ligger noget klar til godkendelse. Forsidemenuen for en Primær Tutor. Primær Tutor og Tutor har adgang til de samme ting. OBS: Brugerrettigheden Primær Tutor bliver tildelt af Tutor i dennes profil. Primær Tutor bliver adviseret via , når en uddannelsessøgende læge sender kompetencer og kurser til godkendelse

13 Man kan godkende eller afvise her, men man bør klikke ind på punktet og se nærmere detaljer – f.eks. hjælpeskemaer. Kurt har klikket på ”Til godkendelse” og får præsenteret en liste over de kompetencer og kurser, der er sendt til godkendelse fra de læger, han er Primær Tutor for.

14 Her kan man se hvilken læges data det er, man ser på
Primær Tutor og Tutor kan skrive en besked til lægen her. Det kan være noget specifikt i forhold til kompetencen og afdelingen. Her kan man se hvilken læges data det er, man ser på Her vil fremgå, hvis den uddannelsessøgende har tilknyttet yderligere dokumentation til kompetencen. Hvis den uddannelsessøgende læge har udfyldt hjælpeskemaer, er de synlige her Kompetencen kan også godkendes eller afvises her. Hvis man afviser, bør man skrive en begrundelse. Kurt har klikket ind på kompetence 1.2 Kliniske procedurer, i listen over kompetencer og kurser til godkendelse.

15 Den uddannelsessøgende kan vælge at vedhæfte et kursusbevis.
Dato for hvornår den uddannelsessøgende har gennemført kurset. Her godkendes eller afvises kurset. Hvis det afvises, bør man skrive en begrundelse. Kurt har klikket ind på Kommunikations-kurset, i listen over kompetencer og kurser til godkendelse. For at kunne godkende kurset, skal Primær Tutor have set kursusbeviset – enten fysisk eller vedhæftet på denne side.

16 Her får du overblik over forløb, logbog og fremdrift for de læger, du er Primær Tutor for

17 Obligatoriske kurser fremgår nederst på siden
Her vælges den læge, man ønsker at se uddannelsesforløb for. Man kan kun vælge blandt dem, man er Primær Tutor for. Tutor har mulighed for at se alle uddannelsessøgende læger i praksissen. Dette er logbogen, hvor kompetencerne står som i målbeskrivelsen, inddelt i de 7 lægeroller. Oversigten giver et godt overblik over lægens fremdrift i at få godkendt kompetencer og kurser. Både tutorer og den uddannelsessøgende kan sætte hak ud for en kompetence og trykke på ”Prioritér valgte”. Så placeres den prioriterede kompetence øverst i oversigten. Obligatoriske kurser fremgår nederst på siden

18 Kurt har klikket ind på kompetence 1.2.
Husk muligheden for at skrive kommentarer til den uddannelsessøgende inde på den enkelte kompetence Husk du altid her kan orientere dig om, hvis data du ser. Den uddannelsessøgende har udfyldt et hjælpeskema d Kurt har klikket ind på kompetence 1.2. Det er ikke muligt at godkende kompetencer, før den uddannelsessøgende har sendt dem til godkendelse

19 P.t. er der en fejl i systemet, således at Primær Tutor også kan låse hjælpeskemaer – hvis Primær tutor ikke er identisk med klinisk vejleder i situationen, så bør Primær Tutor ikke låse hjælpeskemaet. Kurt har klikket ind på hjælpeskemaet, og kan nu læse hvad uddannelsessøgende læge samt klinisk vejleder har dokumenteret.

20 Her kan uddannelsesplaner dokumenteres

21 Under menupunktet Uddannelsesplaner, finder man skabeloner til de tre typer samtaler den uddannelsessøgende skal have med sin primære tutor. Den uddannelsessøgende kan gemme en kladde med noter som forberedelse til samtalen. Kladden er redigérbar for Primær Tutor. Det er kun den primære tutor, der kan låse en skabelon og dermed gøre det til en uddannelsesplan. Der kan kun oprettes én introduktionssamtale og én slutsamtale. Slutsamtalen overleveres til næste ansættelsessted såfremt den er låst. Vær opmærksom på spørgsmålstegnene i skabelonen – de kan klikkes på og hjælpe dig i samtalen eller hjælpe den uddannelsessøgende i forberedelsen til samtalen.

22 Her kan karriereplaner dokumenteres

23 Det er kun den uddannelsessøgende, der kan starte en karriereplan op og dermed gøre kladden synlig og redigérbar for Primær Tutor. Den uddannelsessøgende har også mulighed for at lade planen være privat. Der er tre forskellige skabeloner: Endnu ikke valgt speciale Har valgt speciale Har opnået hoveduddannelsesforløb Vær opmærksom på spørgsmålstegnene i skabelonen – de kan klikkes på og hjælpe dig i samtalen eller hjælpe den uddannelsessøgende i forberedelsen til samtalen.

24 Den uddannelsessøgende har mulighed for yderligere dokumentation end det obligatoriske.

25 Husk altid at vælge den læge, du ønsker at se data for.
Under menupunktet ”Dokumentation” kan den uddannelsessøgende dokumentere alt, hvad der synes relevant i forbindelse med uddannelsen. Det kan være operationer, patientcases, litteratur eller kongresser og andre kurser end de obligatoriske. Alt hvad den uddannelsessøgende dokumenterer under ”Dokumentation” er synligt for Primær Tutor og Tutor. Lægens Uddannelsesbog er godkendt til at indeholde cpr-numre og alt er krypteret.

26 Den uddannelsessøgende kan skrive refleksioner i Læringsdagbogen
Den uddannelsessøgende kan skrive refleksioner i Læringsdagbogen. Notater kan gøres synlige for Primær Tutor og Tutor. Der er mulighed for at søge i Lægens Uddannelsesbog – i vejledningen kan man læse, hvordan søgefunktionen skal bruges. Under Rapporter vil det være muligt at lave udtræk og generere en pdf-fil fx af logbog.

27 Support Hvis du har spørgsmål til brugen af Lægens Uddannelsesbog, oplever problemer eller fejl, er du velkommen til at kontakte supporten på eller


Download ppt "Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google