Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er en bygningskonstuktør

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er en bygningskonstuktør"— Præsentationens transcript:

1 Hvad er en bygningskonstuktør
En bygningskonstruktør er bindeledet mellem arkitekten, ingeniøren og håndværkerne. Bygningskonstruktørens stærke sider er tværfagligheden, overblikket og det grundige kendskab til alle byggeprocessens faser. Bygningskonstruktørens primære funktioner er at løse de konstruktionsmæssige detaljer, planlægge et byggeprojekt – både indenfor udførelse, logivning og økonomi – samt at rådgive bygherren inden for hvilke løsninger der er brugbare til lige præcis hans byggeri. Hvad er en bygningskonstuktør

2 Hvorfor er der brug for en Bygningskonstruktør?
Byggelovgivningen er efterhånden blevet så kompleks, at den kan være svært at overskue som bygherre. Samtidig uddannes hverken arkitekten eller ingeniøren som eksperter inden for den almene byggelovgivning eller løsning af bygningskonstruktioner. Her kommer bygningskonstruktøren ind i billedet. Hvorfor er der brug for en Bygningskonstruktør?

3 Bygningskonstruktørens kernekompetancer
Bygningskonstruktioner Planlægning Total økonomi Overblik Bygningskonstruktørens vigtigste kernekompetanceter er løsning af bygningskonstruktioner, planlægning af bygge og renovationsopgaver, overblik over de total økonomiske konsekvenser samt at få alle parter til at arbejde sammen og nå det endelige mål.

4 De fleste bygningskonstruktører arbejder enten som leder på en byggeplads (entrepenør) eller på en tegnestue. Men de er også beskæftiget mange andre steder bl.a. inden for forsikring, det offentlige, ejendomsadministration og salg.

5 En usynlig profession Bygningskonstruktør profesionen er generelt ikke særlig kendt, da arbejdet ligger sig meget tæt op af både arkitektens og ingeniørens arbejde. Ikke desto mindre er det en uddannelse på samme niveau som ingeniørens, ligesom den er ligeså uundværlig i et byggeprojekt som ingeniøren og arkitekten.

6 Bæredygtighed i byggeriet
Miljøvenlige materialer Kvalitet og holdbarhed Energibesparende løsninger Genanvendelighed Rentabelt Et bæredygtigt byggeri er opbygget således at materialer og løsninger er til mindst mulig belastning for miljøet og næromgivelserne, ligesom det skal være økonomisk rentabelt for bygherren og samfundet.

7 Som bygningskonstruktør skal vi have fokus på, at de materialer vi vælger, belaster miljøet mindst muligt, samtidig med at det lever op til de stillede krav til funktion, udseende og økonomi. Det vil altid være nødvendigt at lave et kompromis som alle parter kan acceptere. Hvad kan vi gøre?

8 Eksempel på et bæredygtigt valg – OL byen i London 2012
OL byen er bygget i et område med forladt industri og dårlige boliger. 90 procent af materialerne fra det gamle byggeri på stedet er blevet genbrugt i det nye byggeri.

9 Hvorfor vælge bæredygtighed? Hvorfor ikke?
Hensyn til miljøet Hensynet til kommende generationer Højere pris Længere bygge tid Der er mange årsager til at vælge bæredygtigt. Dette er bl.a. hensynet til naturen og kommende generationer – men også for at fordele goderne bedre på kloden. Bagsiden af medaljen er er så en højere pris på byggeriet samt længere bygge tid.

10 Hvad er sundhedsfremme i byggeriet?
Sundhedsfremme i forbindelse med byggeriet er at vælge løsninger og materialer som hjælper den enkelte til at få et bedre liv. Dette kan både være indretningsmæssigt og tilføjelse af forskellig teknologi i bygningen.

11 Muligheder for sundhedsfremme i byggeriet
Mekanisk ventilation Lys indfald Rumelighed Hjælpemidler Eksempler på sundhedsfremme i byggeriet kan bl.a. været mekaniske ventilation som sørger for frisk luft med den rigtige luftfugtighed, således at risikoen for astma og flere andre sygdomme minimeres. Det hjælper desuden af bygningerne opføres med en god rumlighed og godt lysindfald, da dette skaber velvære for brugerne.

12 Omgivelser og placering
I nybyggeri tænker man ofte over omgivelser og placering, da bl.a. grønne område giver bedre velvære og mulighed for motion.

13 Sundhedsfremme for bygningsarbejdere
Der skal også tænkes sundhedsfremmende løsninger ind for de udførende håndværkere. Dette er både sikkerhedsmæssigt og komfort mæssigt. Byggeriet bliver desuden udført bedre når håndværkerne har det godt.

14 Innovation Effektivisering Industrialisering Sammensætning Ny Skabende
Når man siger innovation i byggeriet handler det tit om at effektiviserer byggeriet. Ud over det kan det, kan det handle om, at vi bygger i modulbyggeri og på den måde får industrialiseret nogle faser. Sammensætning kan i sit ords betydning betyde at sætte to typer byggeri sammen til en bygning. Ny skabende kan være en ny måde at bygge bygninger på eller måden det bliver udtrykt på eller måden det bliver brugt på.

15 Hvad kan vi gøre? Videre udvikle på de forskellige arbejdsprocesser
Som konstruktør kan vi i samarbejde med arkitekten og ingeniøren videre udvikle på de forskellige arbejdsprocesser, eller løsninger som vi plejer at lave. Altså udvikle/optimere på samlinger, skakte, konstuktioner. Som gør arbejdsprocesser hurtigere og bedre.

16 Hvorfor være innovativ ?
Det er på grund af økonomi, efterspørgsel på nye og smartere og billigere måder at bygge på. For at få Opmærksomhed, for at være bæredygtig, på en effektiv måde.

17 Shanghai pavillon, Verdens udstillingen, Kina
Det innovative ved pavillonen i Shanghai er at det er ny måde at vise Danmark frem på verdensudstillingen. Ved at folk kan komme og cykle på danske bycykler, og folk kan komme og så hvad et af Danmark national klenodier er i virkeligheder og man kan komme ud og bade i vandet fra de danske havne. Altså se hvad Danmark er, ved selv at få en bid af Danmark. Det er innovation.

18 VM- bjerget Ørrestaden, Amager
Et godt eksempel på innovation er det prisbelønnede VM Bjerget i Ørrestaden. Bygningen blev bygget som et p-hus til nabobebyggelsen men endte som et stort, lyst og åbent p-hus med penthouse lejligheder på toppen.

19 Rabaler Skatepark, Roskilde
Det er en lokal afledning af regnvand. Når der er skybrud skal skate ramperne bruges som et bassin for at kloak systemet kan klare vandmængderne.

20 High mile park, New York Dette er en gammel jernbane som er lavet om til en lang park, nartursti som byen borger kan bruge.


Download ppt "Hvad er en bygningskonstuktør"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google