Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer."— Præsentationens transcript:

1 Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer godt i vej i uddannelse af de unge, der har særligt svært ved at gennemføre uddannelse grundet sociale, kulturelle og psykiske omstændigheder. Afklare hvad der virker og ikke virker.

2 Antagelser: Grundantagelsen er, at arbejde eller uddannelse er vejen til det gode ungdomsliv. Desuden er uddannelse en samfundsøkonomisk og demokratisk nødvendighed.

3 Kan være mødestabil Kan udvise ansvar for sig selv og andre Kan lytte og forstå Kan overveje valg og kende forskel på gode og dårlige og handle efter det. Kan finde mening og positive identifikationspersoner Kan udholde det meningsløse, kedelige eller fysisk krævende Kan kommunikere uden at optrappe konflikter Kan styre og udsætte sine behov Kan koncentrere sig op til ½ time af gangen. Kan indordne sig fællesskabet og tåle irettesættelser. Kan udvise selvdisciplin i arbejdet. Kan tage et initiativ. Kan læse og skrive. Kan udholde stress og det utrygge. Kan tåle at blive afvist. Kan styre sin økonomi og prioritere Kan gøre en indsats for at øge sit positive netværk Kan komme ud af boxen og LUP`pe det bedste ved sig selv Hvornår er man uddannelses parat eller på vej (indicier og indsats-områder)?

4 Et basisforløb, der indeholder praktisk arbejde, undervisning i basale discipliner, hands- on vejledning, samtaler og gruppeterapilignende aktiviteter. En form for garantiskole med LUP som omdrejningspunkt og involvering af diverse aktører. Der er arbejdet mere intensivt med 45 unge hvor 24 nu er i uddannelse/arbejde (60%). Vi har pt en berøringsflade med omkring 70 unge. Der arbejdes med kontrakter op opsætning af delmål udover at inddrage netværket omkring den unge. EGU bruges som væsentlig (CABI)redskab som led i processen – frem mod uddannelse/arbejde. Dannelse af et udviklingsforum på tværs med inspiration og netværkdannelse. Indsatsmetoder:

5 Det er vigtigt at der er ledelsesmæssig opbakning og her vilje til samarbejde. Uhensigtsmæssig opdeling mellem rent beskæftigelses- eller uddannelsessigte, behandling og social trivsel. Mangler gennemgående tråde og koordination. Mange aktører med forskellige dagsordner og metoder. Dannelse af ungecentre med fælles fokus på det der virker og udlugning af det der ikke virker overfor specifikke målgrupper. At være vejleder er ikke et job men et kald og privilegium! Men supervision/selvkritik er nødvendig. Kun som kollektiv kan vi løse opgaven. Kultur og samarbejde (og udfordringer):

6

7 Se de unge inddelt i målgrupper og effekten af det vejlednings og opfølgningsarbejde der er foregået…..

8 Hvad virker : Det lange seje træk (utrættelig opfølgning og indgivelse af mod) Systemkompetence og mandat (f.eks til EGU). Konkret samarbejde om den enkelte unge uden snæver silotænkning Koncentrere sig om den målgruppe man er god til og hvor chancen for positiv forskel er størst (med de redskaber vi har)..

9 Hvad og for hvem virker det ikke (på LUP) på trods af gode intentioner: Piger med borderliner symptomer. Vrede unge mænd med stort misbrug eller hård kriminel baggrund. Anbragte unge – er i hvert fald en stor udfordring

10 Hvordan får vi alle med? ( et nyt lokalt regeringsgrundlag?): Saml relevante ungdomsaktører på tværs samt repræsentanter for beslutningslaget. Luk jer inde på øverste etage på et højt hotel og kom først ud når grundlaget for en lokal ungepolitik er skabt og kan føres ud i livet!

11

12

13


Download ppt "Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google