Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indgangen til dagplejen er omme i gården

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indgangen til dagplejen er omme i gården"— Præsentationens transcript:

1 Indgangen til dagplejen er omme i gården
VELKOMMEN I MIT HJEM Vallekildevej 18, 4534 Hørve Indgangen til dagplejen er omme i gården

2 Det er denne dør I skal ind af hver dag
VELKOMMEN I MIT HJEM Det er denne dør I skal ind af hver dag

3 HVEM ER JEG Jeg hedder Majbritt Skov Lynge og er gift med Peter.
Vi er begge ikke-ryger. Sammen har vi Emil som er årgang 99 og Ellen der er årgang 01. Hvem er jeg som person og hvad er mine præferencer: Jeg er stille, venlig, varm, beskeden, tillidsfuld, spontan, samarbejdsvillig, en loyal støtte, en fri sjæl, følsom, smidig, perfektionistisk, fleksibel og harmonisk. Motorik, fordybelse i legen, bevægelsen og udendørs legen er alle meget vigtige for mig i børnenes dagligdag. For mig er det vigtigt at se det enkelt barn for hvem de er og hvad de kan. Mit slogan er: Nyder det nære, nuet og naturen.

4 DELTAGET I FØLGENDE KURSER
I min tid som dagplejer har jeg deltaget i følgende kurser: Grundkursus for dagplejer (3 uger i 1997) Det pædagogiske måltid (1 uge i 2000) Kursus i Hirtshals – Reggio Emilia (2 dage i 2000) Studietur til Italien (1 uge i 2001) Sansemotorik testning træning ”motorikvejleder” (fra august juni 2009) Rytme og rytmik ( ?)

5 PROJEKTER OG NETVÆRK Jeg har deltaget eller deltager aktivt i følgende projekter eller netværk: Arbejdsgruppen den røde tråd ”barnets bog” (påbegyndt i 2000) Konference læringsstile de 9 intelligens (1 dag i 2003) MBTI – udviklingsprofil (2003) Deltagelse i kid-projekt (2004) Udarbejdelse af den pædagogiske læreplan (2005) Netværksgruppe ”børn med særlig stimulering og forældresamarbejde” (påbegyndt 2007) Konference i Nyborg Strand om pædagogik (2007) Arbejdsgruppe ”overgang mellem institutionerne” (2007) Underviser/foredragsholder i ”dokumentation, barnets bog, læreplan, hjemlavet legetøj og forudsætninger for indlæring ”

6 Citat fra Anne Brodersens bog
MOTORIKVEJLEDER Jeg har i sommeren 2009 afsluttede min uddannelse som motorikvejleder ved Anne Brodersen og Mads Brodersen på Brenderup Højskole. Som motorikvejleder kan jeg teste og lave et træningsprogram som passer til barnet. ”SLIP LEGEN FRI” JO FLERE ERFARINGER BARNET HAR MED SIG FRA DEN FRIE LEG, DES STØRRE ER FUNDAMENTET, SOM BARNET KAN BYGGE PÅ SENERE I LIVET. Citat fra Anne Brodersens bog

7 MIN FAMILIE Her er min datter Ellen hun laver mad sammen med Christine og Elisabeth Her er min søn Emil han læser for Elisabeth Her er min mand Peter

8 GULDKORN BØRN TÆNKER SMUKKE TANKER I SMUKKE OMGIVELSER ALLE BØRN ER SÆRLIG BØRN BØRN ER GULD OG GULD SKAL SKINNE

9 Som Motorikdagplejer vægter jeg
1. At børnene får lov til at mærke sig selv. Jeg har gulvvarme i hele mit hus, derfor leger vi tit uden strømper og bukser, hvilket er sundt for følesansen. 2. At børnene får lov til at føle deres egen rytme. Såsom at spise når de er sulten og sove når de er trætte, lige til de vågner. 3. At børnene får lov til at udfordre og bruge deres krop. 4. At sprutte af lyst til at eksperimenter. 5. At være ude i naturen og lege. 6. At børnene leger så kinderne bliver røde og dampen står ud af ørene. Man skal kunne se at man har været ude og lege. (tøjet må godt blive beskidt) 7. At skabe en ro og tryghed i mit hjem

10 Som motorikdagplejer arbejder jeg med de 3 primær sanser
Følesansen/Taktilsansen Røre forskellige ting Massage Mærke kroppen

11 Som motorikdagplejer arbejder jeg med de 3 primær sanser
Kinæsthesisansen Udfordre sig selv Bevægelse Kende sin krop

12 Som motorikdagplejer arbejder jeg med de 3 primær sanser
Labyrintsansen Gynge vildt Snore rundt Have hoved i alle retninger

13 BARNETSBOG Den røde tråd = barnets bog
Når jeres barn starter hos mig får han/hun en kuffert med en bog i ”min bog”. Den skal I så sætte nogle billeder i, som har betydning for barnet. I bestemmer selv hvor mange. Jeg vil så fortsætte med at sætte billeder i den tid jeres barn er i dagpleje. Min erfaring er, at han/hun elsker at læse om alle dem de holder af. Dette giver jeres barn tryghed. Kufferten følger barnet med i børnehaven, så de får en blid overgang fra dagpleje til børnehave. Den røde tråd = barnets bog Når jeres barn starter hos mig får han/hun en kuffert med en bog i ”min bog”. Den skal I så sætte nogle billeder i, som har betydning for barnet. I bestemmer selv hvor mange. Jeg vil så fortsætte med at sætte billeder i den tid jeres barn er i dagpleje. Min erfaring er, at han/hun elsker at læse om alle dem de holder af. Dette giver jeres barn tryghed. Kufferten følger barnet med i børnehaven, så de får en blid overgang fra dagpleje til børnehave.

14 PÆDAGOGISK LÆREPLAN Jeg arbejder ud fra den pædagogiske læreplan, hvor man sætter fokus på 6 temaer: sprog, sociale kompetencer, personlig kompetence, natur og naturfænomener, kulturelle udtryksformer og værdier og krop og bevægelse. Jeg bruger barnets bog til at beskrive barnets kompetencer med. Når et barnet stopper hos mig laver jeg en evaluering over de 6 temaer fra den pædagogiske læreplanen, den bliver så sat bagrest i barnets bog, så børnehaven kan se, hvor barnet har sine kompetencer, og måske arbejde videre på det.

15 DAGLIGDAG HOS MIG Vi tager dagen som den kommer og leger med det der falder os ind. Det kan være vi øver os i at tage flyverdragt på en hel dag. Så har vi arbejdet med personlige kompetencer. Det kan også være vi tumler, synger, danser, leger med mudder eller fordyber os i forundringsting. Vi er i legestuen en gang om ugen. Vi er også i hallen engang om måneden hvor vi tumler og leger på redskaberne.

16 HYGGE Hos mig spiser vi når vi er sultne. Vi sidder samlet omkring bordet i køkkenet og prøver at gøre det hyggeligt med stearinlys. Vi bliver siddende til alle er færdige med at spise deres mad. Eftermiddags mad spiser vi når alle er vågnet efter deres middagssøvn i tidsrummet kl –

17 FØDSELSDAG Når vi holder fødselsdag inviterer vi ofte en anden dagplejer og hendes dagplejebørn til at komme og holde fødselsdag sammen med os. Eller vi tager hjem til Jer og holder fødselsdag. Børnene giver hinanden en gave til omkring 20 kr. så de kan lære at glæde andre. På billedet er vi inviteret hjem til Tilde.

18 HEMMELIGHEDER Når det er jul laver vi en masse hemmeligheder.
Vi hygger med alt det der hører december måned til. Jeg inviterer forældrene til julehygge med gløgg og æbleskiver en af de sidste dage inden jul. Der vil I få alle hemmelighederne med hjem.

19 VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg vil gerne vide hvornår jeres barn kommer. Om det er kl eller er ok med mig, bare jeg ved det. Hvis I kommer senere end normalt vil jeg gerne besked. Hos mig får I en plan over mine forventede fri - eller feriedage, så I kan holde styr på dem samt finde ud af om I skal bruge gæstedagpleje. Husk at melde tilbage til mig om i har brug for plads. Hvis der er skrivelser til jer vil I få dem udleveret når I bringer eller henter jeres barn. Ellers får i den daglige information direkte fra mig, om hvad der er sket i dagplejen i dag.

20 Det vigtigste vi kan give et barn er både rødder og vinger
GULDKORN Det vigtigste vi kan give et barn er både rødder og vinger

21 VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg håber at det i har læst og set har gjort, at I har lyst til at komme og besøge mig og min dagpleje. I er i hvert fald altid velkommen i mit hjem. På gensyn! Med venlig hilsen Majbritt Skov Lynge Vallekildevej 18 4534 Hørve Telefonnummer mobil


Download ppt "Indgangen til dagplejen er omme i gården"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google