Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

EKSAMEN Mr. Raggys eksamen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "EKSAMEN Mr. Raggys eksamen."— Præsentationens transcript:

1 EKSAMEN Mr. Raggys eksamen

2 EKSAMEN Velkommen til den store eksamen.
Vi går 18 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der er tre svarmuligheder til hvert spørgsmål: a, b og c. Efter hvert spørgsmål skal du skrive dit svar på det udleverede skema. Når du har svaret på alle spørgsmål, afleverer du dit udfyldte skema til underviseren.

3 EKSAMEN Et rigtigt svar giver en birdie, mens et forkert giver en dobbeltbogey. Du består, hvis du har mindst 12 rigtige svar, dvs. hvis du går rundt i par (72’er) eller bedre. Held og lykke  PS: Der er et lille billede ved hvert spørgsmål – nogle af dem hjælper dig, mens andre bringer dig på vildspor… ha ha!

4 1 EKSAMEN Spørgsmål 1. Nå, min lille ven, jeg kan se, at du har slået fra et forkert teested. Det var da en glimrende start. Hvor mange straffeslag får du, og hvad skal du gøre? Du får to straffeslag og skal slå en ny bold fra det korrekte teested. Du får ingen straf, men skal slå en ny bold fra det korrekte teested. Du får ingen straf og skal spille bolden, som den ligger. -> Kryds svaret af i skemaet.

5 2 EKSAMEN Spørgsmål 2. Når din bold rammer et træ, kalder man det ’rub of the green’, men det ved du sikkert ikke. Hvad er straffen, og hvor skal du spille fra? Du får ingen straffeslag og skal spille bolden, som den ligger. Du får ét straffeslag og skal spille bolden, som den ligger. Du får ét straffeslag og skal droppe bolden dér, hvor du skønner, at den ville være endt, hvis der ikke havde været noget træ. -> Kryds svaret af i skemaet.

6 3 EKSAMEN Spørgsmål 3. Nå, lille ven, hvad siger du til det. Hvem af os skal slå først her på teestedet på hul 3? Den af os, der brugte flest slag på hul 2. Den af os, der brugte færrest slag på hul 2. Det er der ikke nogen regler om, så det aftaler vi bare med hinanden. -> Kryds svaret af i skemaet.

7 4 EKSAMEN Spørgsmål 4. Kan du lige forklare mig, hvad de tre muligheder hedder, når bolden er i en parallel vandhazard (udover at spille bolden, som den ligger)? MulLingan, PensLing og To Røde KølleLingder. MulLingan, MaLing og Én Rød KølleLingde. MulLingan, MaLing og To Røde KølleLingder. -> Kryds svaret af i skemaet.

8 5 EKSAMEN Spørgsmål 5. Nå, så røg din bold ind i et areal under reparation. Er det korrekt, at du så kan bruge ’MaLing’-muligheden? Ja, du kan vælge at bruge enten MulLingan eller MaLing. Ja, du kan vælge at bruge enten MulLingan, MaLing eller To Røde KølleLingder. Nej, du skal finde nærmeste punkt for lempelse og droppe inden for én køllelængde derfra (ikke nærmere hullet). -> Kryds svaret af i skemaet.

9 6 EKSAMEN Spørgsmål 6. Din bold ligger på fairway. Foran den ligger der en ca. to meter høj stak med blade. Må du fjerne dem? Du må ikke fjerne bladene, da de ligger i din spillelinje; det koster to straffeslag. Du må gerne fjerne bladene uden straf, men skal lægge dem på plads igen efter slaget; ellers får du to straffeslag. Du må gerne fjerne bladene uden straf og behøver ikke lægge dem på plads bagefter. -> Kryds svaret af i skemaet.

10 7 EKSAMEN Spørgsmål 7. Hvis din bold i semiroughen ligger under en lille, let bænk – hvad gør du så? Gør det nogen forskel, om bænken står løst oven på jorden eller er boltet fast? Hvis bænken er boltet fast, er den en ikke-flytbar forhindring, som du må droppe fri af uden straf. Hvis den derimod står løst ovenpå jorden er den en flytbar forhindring, som du må fjerne uden straf. En bænk er pr. definition en ikke-flytbar forhindring, og du må derfor droppe fri uden straf, uanset om den står løst eller er boltet fast. En bænk er pr. definition en flytbar forhindring, og du må derfor uden straf fjerne den. Kan du ikke det (fx fordi den er boltet fast), er det bare ærgerligt; du må ikke droppe fri uden straf. -> Kryds svaret af i skemaet.

11 8 EKSAMEN Spørgsmål 8. Må man skifte bold mellem spil af to huller? Og må man skifte bold undervejs i spil af et hul, fordi man vil udskifte sin helt nye bold med en gammel, slidt bold, inden man slår et risikabelt slag over vand? Man må som udgangspunkt altid skifte bold både mellem spil af to huller og undervejs i spil af et hul. Man må som udgangspunkt kun skifte bold mellem spil af to huller og ikke undervejs i spil af et hul. Man må som udgangspunkt kun skifte bold undervejs i spil af et hul og ikke mellem spil af to huller. -> Kryds svaret af i skemaet.

12 9 EKSAMEN Spørgsmål 9. Ups, lille ven. Du gik vist lidt i dine egne tanker og kom til at træde på min puttelinje. Får du nogen straf for det? Nej. Ja, du får ét straffeslag. Ja, du bliver diskvalificeret. -> Kryds svaret af i skemaet.

13 10 EKSAMEN Spørgsmål 10. (Mr. Raggy efter et slag lige uden for green, hvor hans bold røg i hul efter at have ramt din bold i hvile): Er det korrekt, at vi begge skal spille vores bolde, som de ligger? Ja, min (Mr. Raggys) bold er i hul og din bold skal spilles, som den ligger. Nej, min bold er i hul, men din bold skal genplaceres. Nej, min bold skal placeres på det sted, hvor den skønnet ville have ligget, hvis ikke den havde ramt din bold … og din bold skal genplaceres. -> Kryds svaret af i skemaet.

14 11 EKSAMEN Spørgsmål 11. Du slår et langt drive på hul 11, men bolden flyver mod et område med noget højt rough. Du går ned ad fairway, mens du fører en indre dialog, som går på, om du egentlig burde have slået en provisorisk bold. Du diskuterer lidt med dig selv, og halvvejs fremme mod din bold (ca. 125 meter) stopper du op og beslutter dig for at gå tilbage og slå en provisorisk bold. Må du det? Ja, bedre sent end aldrig. Man kan og bør altid slå en provisorisk bold. Ja, du kan godt slå en provisorisk bold, men bør ikke gøre det nu, hvor du er gået frem for at lede efter den første bold. Nej, man kan ikke gå tilbage og slå en provisorisk bold, når man er gået 125 m. frem for at lede efter den første bold. -> Kryds svaret af i skemaet.

15 12 EKSAMEN Spørgsmål 12. Du trænger vist til lidt med-vind, lille ven. Jeg dømmer derfor min bold uspillelig. Hvilke muligheder giver dette mig? MulLingan, MaLing og To KølleLingder. To KølleLingder og MaLing. MulLingan og To KølleLingder. -> Kryds svaret af i skemaet.

16 13 EKSAMEN Spørgsmål 13. Hvilke boldnedslagsmærker bør man udbedre?
Man bør udbedre alle bold-nedslagsmærker, uanset om det er ens egne eller andres. Man bør kun udbedre ens egne nedslagsmærker, ikke andres. Man bør ikke udbedre nogen nedslagsmærker, da greenkee-peren skal gøre det med nogle særlige maskiner. -> Kryds svaret af i skemaet.

17 14 EKSAMEN Spørgsmål 14. Nå, kære elev. At markere bolden er jo noget af det, man gør oftest på en golfbane, så det er vigtigt at være god til det. Hvor bør man egentlig lægge markeringsmærket? Man bør lægge det umiddelbart bagved bolden (dvs. på den side af bolden, der er længst fra hullet). Man bør lægge det umiddelbart foran bolden (på den side af bolden, der er tættest på hullet). Det er der ingen regler om, så det bestemmer man selv. -> Kryds svaret af i skemaet.

18 15 EKSAMEN Hvilket af følgende tre udsagn er korrekt (kun ét af dem!):
Spørgsmål 15. Hvilket af følgende tre udsagn er korrekt (kun ét af dem!): Bolden skal altid droppes om, hvis den ruller tættere hullet, end hvor den lander. Bolden skal altid droppes om, hvis den ruller ind på en green eller ind i en hazard og kommer til hvile der. Bolden skal altid droppes om, hvis den ruller ud i roughen. -> Kryds svaret af i skemaet.

19 16 EKSAMEN Spørgsmål 16. Nå, lille ven, du er løbet tør for bolde; men bare rolig, du kan låne et par af mine. I øvrigt kan du med fordel slå dit næste slag med Johnsons 2 ¾ kølle, som han selv brugte til det samme slag, da han for to minutter siden spillede hul 16 – du kan godt nå det, inden han slår ud på 17. Må du låne mine bolde og Johnsons kølle…eller lokker vi dig i en fælde? Ja, det er i strid med reglerne at låne mine bolde og Johnsons kølle. Ja, du må ikke låne Johnsons kølle, da han selv spiller med den. Du må til gengæld gerne låne mine bolde. Nej, vi driller dig bare; du må gerne låne både mine bolde og Johnsons kølle. -> Kryds svaret af i skemaet.

20 17 EKSAMEN Spørgsmål 17. Må man bruge en afstandsmåler?
Ja, man må altid bruge en afstandsmåler, så længe den kun kan måle afstand. Det kommer an på, hvad lokalreglerne siger; hvis de tillader brugen af afstandsmåler, er det i orden, ellers ikke. Man må aldrig bruge en afstandsmåler, da det er et kunstigt hjælpemiddel. -> Kryds svaret af i skemaet.

21 18 EKSAMEN Spørgsmål 18. Lad os forestille os – helt hypotetisk –, at jeg er i tvivl om, hvilket jern jeg skal bruge til at slå mod green. Må jeg så bede dig om et venskabeligt råd? Ja, golf er en gentlemansport, så jeg må naturligvis godt i al venskabelighed bede om et råd. Nej, det må jeg ikke; jeg bliver diskvalificeret for at snyde. Nej, det må jeg ikke; jeg idømmes to straffeslag. -> Kryds svaret af i skemaet.

22 EKSAMEN Så er eksamen slut.
Aflever venligst besvarelsen til din underviser. Så er der blot tilbage at vente og se, hvordan det er gået . Farvel.


Download ppt "EKSAMEN Mr. Raggys eksamen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google