Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave."— Præsentationens transcript:

1 Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Her kan du se, hvordan far og bedstefar byggede den i haven. Klik, eller brug højre piletast, for at se næste billede.

2 Se, her er jeg ude i haven. Bedstefar er allerede begyndt at sætte min nye gynge op. De første 2 stolper er blevet gravet ned, og jeg står bare og venter på, at de skal blive færdige, så jeg kan få en gyngetur. Det er godt, at bedste-far vil hjælpe, for jeg kan ikke finde ud af det selv.

3 Du kan nok se, at det kun er forår endnu.
Der er ikke kommet blade på træerne endnu. Nu er den 3. stolpe også kommet i jorden. De er godt nok høje – de stolper.

4 Her kan du se bedste-far og far sætte den 4. stolpe op.
De ser noget optagede ud. Jeg bliver lige lidt væk, for tænk lige, hvis én af stolperne vælter. Sådan én er sikkert ikke sjov at få i hovedet. Der er så højt op til toppen, at de må bruge en stige, for at nå derop.

5 De hjælpes nu helt god ad – de 2 ”gamle”.
Det skal passe helt sammen, før der kan komme en stor bolt i til at holde stolperne sammen. Og det er ikke sådan en bolt, som man spiller fodbold med, men en jerntingest, der kan holde ting sammen. Det hedder sådan én altså.

6 Prøv lige at se, hvor godt vejr det var den dag.
Her er bedstefar ved at banke bolten ind gennem begge stolper. Far passer på, at det hele ikke vælter. Han er jo også så stærk. Jeg tror nu, at gyngestativet bliver meget flot.

7 Ja, det gik vist lidt ud over græsplænen.
Men så er det godt, at far har ”grønne fingre” og her er han ved at reparere græsplænen. Du kan nok se, at jeg har min egen hammer i hånden, for jeg hjalp altså også med at sætte gyngestativet op.

8 Så, nu er gyngen færdig. Jeg må hellere få den prøvet. Jeg skal lige vænne mig til det, og måske kan jeg få én af de voksne til at skubbe mig. Der er godt nok højt op til der, hvor gyngen hænger. Mon ikke det er lidt farligt??

9 Vi kan vel starte lidt i det små.
Lala – den gule tele-tubbies er selvfølgelig med på den første gyngetur. Kunne ham bedstefar ikke lige tage at skubbe mig lidt højere? Joh, jeg tør såmænd godt at kikke op, men billedet er vist lige taget, da jeg blinkede.

10 Her til sidst skal du alligevel se, at jeg altså godt tør gynge rigtigt højt.
Og bedstefar har sat en voksen-gynge op ved siden af min, så nu kan jeg gynge sammen med mor eller far. Det er sjovt, og jeg er meget glad for min nye gynge. Hurra – hurra – hurra.


Download ppt "Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google