Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE"— Præsentationens transcript:

1 VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE

2 HISTORIE 1923 1988 2013 Ungdommens Røde Kors bliver grundlagt
Ungdommens Røde Kors bliver en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. 2013 Ungdommens Røde Kors fejrer 25 års jubilæum og 90 års fødselsdag. Vi har nu mere end medlemmer og frivillige fordelt i hele landet.

3 SYV RØDE KORS-PRINCIPPER
MEDMENNESKELIGHED UPARTISKHED NEUTRALITET UAFHÆNGIGHED FRIVILLIGHED ENHED ALMENGYLDIGHED

4 VORES FREMTIDSDRØM Vi vil et samfund, hvor ingen børn og unge savner anerkendelse og deltagelse i positive fællesskaber. Derfor gør vi hver dag en forskel gennem konkrete aktiviteter for udsatte børn og unge og arbejder gennem vores fortalerarbejde for at fremme, at endnu flere deler vores drøm og arbejder i samme retning som os.

5 VORES DNA Vores DNA er det, der kendetegner og forener os i arbejdet mod vores fremtidsdrøm og kan opdeles i: MEDMENNESKELIGHED FRIVILLIGHED KVALITET RØDE KORS

6 VORES DNA MEDMENNESKELIGHED
Vores engagement bunder i et humanitært ønske om en bedre verden. Vores fokus og drivkraft er altid viljen til at gøre en positiv forskel for andre. Vi arbejder ikke abstrakt, men sætter altid det konkrete nærvær og møde mellem mennesker i centrum.

7 VORES DNA FRIVILLIGHED
Vi er en frivilligbaseret organisation, der ved, at det frivillige sociale arbejde kan styrke og udvikle mennesker. Vores arbejde og aktiviteter finder sted i lighed, respekt og øjenhøjde mellem frivillige og brugere. Vi tilbyder sociale og mangfoldige rammer for, at unge mennesker kan indfri det almenmenneskelige behov for mening og for at gøre en forskel for andre uden økonomisk vinding.

8 VORES DNA KVALITET Vi er en ambitiøs organisation, hvor professionalisme, ansvarlighed og innovation er kerneværdier. Vi arbejder hele tiden for at udvikle vores organisation og aktiviteter – kvantitativt såvel som kvalitativt.

9 VORES DNA RØDE KORS Vi har en vigtig identitet og rolle i Røde Kors-bevægelsen. Røde Kors' historie og principper er ressourcer og pejlemærker i vores arbejde som en global organisation, der leverer lokale løsninger og lokalt engagement. Vi varetager Røde Kors' børne- og ungdomsarbejde, og vi bidrager aktivt til at inspirere og udvikle Røde Kors-bevægelsen i praksis.

10 TO ROLLER En igangsætterrolle, hvor organisationens frivillige griber til handling for at hjælpe. En fortalerrolle, hvor organisationens frivillige taler de udsatte børn og unges sag.

11 STRATEGI 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling
Strategi 2015 fastlægger seks strategiske fokusområder, som Ungdommens Røde Kors arbejder efter i de kommende år. For hvert strategisk fokusområde er der opstillet en række gensidige forpligtelser. Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

12 DE FÅR DET TIL AT SKE 4.500 unge frivillige gør hver dag en forskel for udsatte børn og unge medlemmer i 2013 50 medarbejdere på sekretariaterne på Frederiksberg, Aarhus og Odense, heriblandt praktikanter og militærnægtere

13 FRIVILLIGE Cirka 4.500 unge frivillige Typisk mellem 18 og 35 år
Mange studerende Fordelt i hele landet, men mange i København og Aarhus Mange bruger 6-8 timer om ugen på det frivillige arbejde Relativ stor gennemstrømning Aktivitetsfrivillige og organisatoriske frivillige

14 DEN FRIVILLIGE FORANKRING
Frivilligt socialt arbejde skaber dialog og udvikling i øjenhøjde Frivillige gør det muligt at skabe store resultater med begrænsede ressourcer

15 AKTIVITETER FERIELEJR
INTERNATIONALE AKTIVITETER Opbygning af ungdomsarbejdet i Afrika, Mellemøsten og Grønland. STØTTE OG MENTORING Samtaletilbud på telefon og chat, netværk til ensomme unge, mentorstøtte til unge i 9. klasse osv. LÆRING Lektiecafeer, lektiehjælp til unge indsatte, studiehjælp på handelsskoler osv. SUNDHED OG IDRÆT Madklubber, idrætsaktiviteter og udflugter, idræt for tidligere misbrugere osv. KLUBBER OG VÆRESTEDER Asylaktiviteter, klubber, aktiviteter på krisecentre osv. FORTALERARBEJDE Rollespil, politiske markeringer osv.

16 STØTTEMULIGHEDER Medlemskab Virksomhedspartnerskaber Private bidrag

17 KONTAKT Ungdommens Røde Kors H. C. Ørstedsvej 47, Frederiksberg C

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27


Download ppt "VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google