Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?"— Præsentationens transcript:

1 I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?

2 I hvor høj grad udnyttes sundhedsdata og digital teknologi til at øge involvering af patienter og pårørende?

3 I hvilken grad er du bekendt med, hvad de sundhedsdata, du rapporterer, anvendes til?

4 I hvor høj grad får du feedback på de data, som du/din afdeling indsamler?

5 I hvilken grad betyder det noget for dig at vide, hvad de sundhedsdata, du rapporterer, bliver brugt til?

6 I hvor høj grad bruges de indsamlede data til kvalitetskontrol på din afdeling/speciallægepraksis?

7 I hvor høj grad bør data om sygehuses/afdelingers/ speciallægepraksis kvalitet og performance bruges internt til faglig udvikling/kvalitetssikring?

8 Kommentarer fra medlemmerne
Datasystemer fyldes dagligt med uendelige oplysninger, men man kan ikke trække data fra systemet, dvs. tastearbejdet er spild af tid. Det er blevet nær umuligt at lave kvalitetskontroller som tidligere. Det er ikke tilladt på afdelingen at se i EPJ for at følge op på tidligere behandlinger. Sundhedsplatformen har for nuværende totalt lagt vores mulighed for at få data ned. Ellers brugte vi det hver eneste dag i afdelingen. Jeg indsamler data til den danske brystkræft gruppe (DBCG). Uden den viden kunne vi ikke lave nye protokoller, nye behandlinger. Pas på ikke at glemme patienten i al den registrering. Jo mere tid vi sidder og registrerer, jo mindre tid ved patienterne, og jo længere ventetid i f.eks. skadestue og ambulatorium. Jeg synes, det er helt misforstået, at almindelige kvalitetsdata om behandling ikke skal registreres. Patienterne efterspørger tit oplysninger om afdelingens resultater.

9 Hvad er, efter din vurdering, de tre vigtigste faktorer i forhold til at sundhedsdata understøtter sammenhængende patientforløb? 1. fælles system 2. fælles adgang 3. fælles journal for hver enkel patient over alle regioner! 1) at lovgivningen ikke "spænder ben" for brug af sundhedsdata 2) troværdige opdaterede sundhedsdata 3) at man kan se sundhedsdata på tværs af sektorerne! At der anvendes systemer, som taler sammen, og at hele landet anvender samme system. Tilgængelighed, overskuelighed, brugervenlighed Sundhedsdata kan gøres overskuelige og nemt tilgængelige, hvilket ikke er tilfældet i dag. Det vil hjælpe samarbejdet mellem de forskellige sektorer At sygehuse/afdelinger husker at informere ikke bare hinanden, men også den henvisende speciallæge At programmerne taler med hinanden. Det er jo helt katastrofalt, at hver region har eget elektronisk patientsystem Tidstro dokumentation. Stabil, let overskuelig og let tilgængelig IT-teknologi. Tid til at opsøge og tilegne sig sundhedsdata i den kliniske hverdag


Download ppt "I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google