Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige."— Præsentationens transcript:

1 Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige elektroniske brugerportal. Alle kommuner skal senest have påbegyndt udbredelsen af læringsplatform ved skoleårets start 2016/17, og alle skoler skal have en læringsplatform ved udgangen af 2017.

2 Brugerportal Der bliver i øjeblikket lavet kravspecifikation til brugerportalen og hermed også til læringsplatformsdelen Det bliver beskrevet, hvad læringsplatformen skal kunne, ikke hvordan den skal bruges!

3 Hvad skal læringsplatformen kunne give mulighed for at tilrettelægge, gemme og dele læringsforløb kunne integreres med bl.a. - Elevplan og uddannelsesplan - Fælles mål og elevens mål give adgang til bl.a. - resultater af nationale test og trivselsmålinger - vidensportaler, digitale læremidler og it-værktøjer

4 Københavns læringsplatformsinitiativ Info til skoleledere: ”Det forventes at alle skoler i skoleåret 2015/16 gør sig erfaringer med en læringsplatform”…..... ….”Om I ønsker at implementere platformen på hele skolen eller blot vælge at satse på bestemte klassetrin”….

5 Der afprøves KMD Educa MinUddannelse MeeBook Der findes en række andre platformen på markedet fx Itslearning EasyIQ

6 Opmærksomhedspunkter ift. læringsplatforme Det skal overvejes, om den (tids)ressource, der anvendes på brug af platformens funktioner, står mål med øget kvalitet i undervisningen? Hvem har rettighederne til de forløb, lærerne lægger ud på platformen? Hvad må læreren lægge ud (ophavsrettigheder, Copy Dan mm)? ”tilgængelige data har det med at vandre opad i systemet” Datasikkerhed ift. personfølsomme oplysninger? Kvalitetssikring af undervisningsforløb

7 Gode råd ift. læringsplatforme Gode råd ved implementering af læringsplatforme: Inviter jer selv med ind i drøftelsen! Stil gode spørgsmål: f.eks. hvordan brugen af platformen skal understøtte kvaliteten i undervisningen Svarer de funktioner der skal tages i brug til brugernes/lærerens kompetencer? Start på skolen med ”små skridt” eller med at tage mindre dele af læringsplatformens funktionaliteter i brug Implementering af læringsplatforme skal opfattes som et udviklingsprojekt på skolen/kommunen. Det er ikke et ”tænd-for- knappen- og-det virker-projekt”! Det er en fordel hvis skolelederen selv har arbejdet med og afprøvet de funktioner, der skal indføres


Download ppt "Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google