Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1."— Præsentationens transcript:

1 Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1

2 Vidste du at… Der er rigtig mange, der bliver mobbet. Flere end man lige går rundt og tror. De fleste bliver mobbet over de sociale medier, over sms eller direkte mobning. 16% af elever fra klasse oplever at blive mobbet af andre elever. 15% oplever at blive mobbet af lærere. 33% af de mobbede elever har selv været med til at mobbe andre. Mobning gør ens selvtillid mindre, og nogen kan gå så meget over stregen, at de begår selvmord.

3 Hvad er mobning? ”det er vel når man systematisk kører på nogen med noget, som de ved gør ondt på dem. Om det så er at drille dem, holde dem ude, bagtale dem eller hvad det måtte være” ”det er når man opfører sig overfor nogen, som man ikke burde. Altså det kan både være, at man taler grimt til dem, holder dem udenfor - det kan være mange ting, overordnet bare at få folk ned med nakken”

4 Hvad/hvor kan man blive mobbet med?
Musiksmag Personlighed Tøjstil Adoptivbarn ”handicaps” udseende Omgangskreds Hudfarve Religion Seksualitet Familie Fritidsinteresser Økonomi Ordblindhed Ask.fm Instagram Facebook Twitter m.m.

5

6 Hvordan påvirker mobning børns liv?
Man kan få store selvværdsproblemer Man kan blive stærkere af det 6

7 Hvad følte du? ”Det gjorde ondt i hjertet”
”At jeg ikke var til nogen nytte, havde ikke lyst til at være her længere” ”Jeg er ikke ligesom alle de andre, føler ikke jeg burde være her” ”jeg følte mig uden for jeg var ikke rigtig med i fællesskabet” ”jeg blev nemt sur”

8 Tænk før du dømmer andre!
Drengen du slog i hallen i dag, han begik selvmord et par minutter efter. Pigen du kaldt en luder, hun er en jomfru. Drengen du kaldte kedelig, han er nødt til at arbejde hver aften, for at forsørge sin familie. Pigen du skubbede, hun er allerede misbrugt derhjemme. Pigen du kaldte fed, hun prøver at sulte sig selv. Den gamle mand du gjorde grin af, fordi han havde grimme ar i hele hans ansigt, han kæmpede for sit elskede land. Drengen du gjorde grin med for han græd, hans mor er indlagt på sygehuset, og i livsfare!..

9 Cases om mobning 1, A, jeg vil ikke gøre noget, jeg vil bare ignorer det B, jeg vil hjælpe C, andet (som hvad) 2, A, prøve og glemme det B, snakke med hende og give hende råd 9

10 Hvad vil du gøre?... A, holde det for dig selv B, sige det til nogen
A, hjælpe personen så godt som man nu kan B, det kommer ikke mig ved så jeg ignorer det A, mobbe med selvom man ved det er forkert B, sige fra 10

11 Hvorfor mobber folk, hvad er årsagen til at de gør som de gør?
”Jeg tror faktisk, at mange af dem der mobber er dem der er rigtig usikre på sig selv, og på en eller anden måde så for man måske hævdet sig på andres bekostning. Jeg tror faktisk nogen gange at mobning det kan være et symptom på usikkerhed” ”usikkerhed, prøve og fremhæve sig selv lidt mere, eller sådan generelt har det dårligt med sig selv”

12 Links, film, tv og bøger m.m.
Links m.v. Børnetelefonen.dk Urk.dk Julemaerket.dk Dr.dk Der er også fokus på mobning i film, tv og bøger Gummi Tarzan Dokumentar

13 Hvad kan der gøres og af hvem?
Snak mere om hvad mobning endelig er både der hjemme og på skolen ”Forældre kan tale med deres børn. Det er vigtigt at tale om, hvad det betyder for dem der bliver mobbet. Fordi jeg tror lidt at dem der gør det ikke helt forstår det selv, hvilken effekt det har på dem det sker for ”hvis ens barn bliver mobbet, er det meget vigtigt at tage fat om problemet, og at barnet har tillid til en”


Download ppt "Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google