Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016

2 Program eliteidrætsklassen og idrætslinjen Eliteidrætsklassen Idrætslinjen for de almindelige overbygningsklasser Ansøgningsprocedure Kriterier for optagelse Spørgsmål og mulighed for rundvisning.

3 Eliteidrætsklassen Overordnet information ved Thisted Kommunes eliteidrætskonsulent Thomas Bruhn Helleberg HVAD KRÆVES DER AF DIG? 1. At du er seriøs med din skolegang. 2. At du er seriøs med din idræt. 3. At du har et idrætsligt niveau, der lever op til Thisted Kommunes elitedefinition.

4 Eliteidrætsklassen Du kommer til at gå i en klasse, hvor dine klassekammerater tager både skole og sport seriøst. Derfor skal du kunne arbejde målrettet inden for begge områder. Du skal besidde evnen til at arbejde selvstændigt og koncentreret i skolen og samtidig have et tydeligt sportsligt talent, som underbygger din deltagelse i eliteklassen.

5 Træningen Foregår i samarbejde med klubberne (og EUC) Svømning: svømmeklubbens træner Håndbold: formodentligt 7. + 8. årg. samlet i Rolighedshallen. 9. årg. sammen med EUC elever i Thy Hallen. Fodbold: Inddeles efter niveau. Foregår på TFC's baner samt enkelte gange indendørs. Lene Møller: generelt om det at vælge idrætslinje samt at være motiveret for træning

6 Eliteidrætsklassen HAR DETTE FANGET DIN INTERESSE? Så send en ansøgning med følgende elementer: 1. Motiveret ansøgning max to A4-sider. Skema: Motiveret ansøgning 2. Stamdata. Skema: Stamdataskema 3. Udtalelse om sportslige niveau fra din nuværende klub. Skema: Trænerudtalelse 4. Udtalelse om dit faglige niveau. Skema: Elevplan.

7 Idrætslinjen i 2016 Østre Skole har gennem flere år i samarbejde med Thisted Fodbold Club, TIK håndbold og Thisted Svømmeklub tilbudt træning på 7., 8. og 9. årgang. Samarbejdet med de tre klubber bevares, men der åbnes op for samarbejder med andre idrætsgrene (i år har der været badminton som en mulighed). Er for elever, der er meget motiverede for ekstra træning, men som pt. ikke er på elite niveau. Der tilbydes en almen idrætslinje for idræts interesserede elever, der ikke er eller ønsker at være tilknyttet en speciel idrætsgren (denne gren starter først fra 8. kl. og tilmelding sker via linjefagsvalg) Man kan søge at komme ind på idrætslinje uanset hvilken overbygningsklasse, man går i. Flere informationer: www.ostre-skole.skoleintra.dk

8 Forudsætninger for at gå på Idrætslinjen De elever, der søger træning i en bestemt idrætsgren, skal være på et højt niveau (have dyrket idrætsgrenen i flere år) og skal have stor motivation til at træne ekstra og udvikle sig i sin idrætsgren. Der skal foreligge en udtalelse fra træneren i klubben. Hvis der er tale om idrætsgrene ud over fodbold, håndbold og svømning afhænger optagelsen af, at der kan etableres et samarbejde med din klub. Alle idrætslinjeelever skal vise vilje til at arbejde hårdt og engageret med både skolen og træningen. Passer man ikke træningen i klubben eller i skolen, kan man ikke være en del af idrætslinjen.

9 Retningslinjer for ansøgning til idrætslinjen på Østre Skole Alle interesserede kan søge optagelse på idrætslinjen. På træningsdelene skal det være på anbefaling af idrætsklubben (trænerudtalelse) For at komme i betragtning til en optagelse på idrætslinjen skal du udfylde et ansøgningsskema. Ansøgningen skal være Østre Skole i hænde senest 26. februar 2016.

10 Kriterier for optagelse En samlet vurdering: Sportslige profil: udtalelse fra klub/træner, informationer fra evt. samtale Dine oplysninger fra ansøgningen Mulige antal pladser på idrætsgrenen: din profil i forhold til de øvrige ansøgere Mulighed for etablering af samarbejde med din klub (idrætsgrene ud over fodbold, håndbold og svømning) Samlet antal pladser på 7. årg. (elever udenfor Østre Skoles skoledistrikt)

11 Ansøgninger Materialer vedr. Eliteidrætsklasse finde også på www.thistedfritid.dk/elite www.thistedfritid.dk/elite Materiale og ansøgningsskemaer findes på www.ostre-skole.skoleintra.dk.I menupunktet informationer er der en undermappe til Eliteidrætsklasse og Idrætslinje. www.ostre-skole.skoleintra.dk Man kan evt. både søge Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen (for de alm. 7. kl.) samtidigt. Send ansøgningerne til Østre Skole senest fredag den. 26. februar 2016.

12 Når skolen har modtaget din ansøgning, sættes følgende procedure i gang Din ansøgning bliver efter ansøgningsfristen behandlet af en komite, bestående af skolelederen tilknyttet den ansøgte skole, skolens elitekoordinator og Thisted Kommunes eliteidrætskonsulent. Udvalgte ansøgere kan blive inviteret til en samtale, sammen med deres forældre. Herefter vil den endelige udvælgelse finde sted. Det samme sker for ansøgninger til idrætslinjen, dog deltager Thisted Kommunes eliteidrætskoordinator ikke. Ansøgning, elevplan, udtalelser fra skole samt idrætsklub bliver set af skolen og evt. af samarbejdsklubbens kontaktperson samt træner. Alle oplysninger behandles fortroligt. Du modtager skriftligt svar om optagelse eller afslag formodentligt i medio marts.

13 Spørgsmål fra elever og forældre (herefter mulighed for rundvisning)


Download ppt "Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google