Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ANDRE AKTØRER v. Birger Stein Christensen. 2 Andre aktører - Dagsorden Sygedagpenge Udsendte principafgørelser om ugyldighed/gyldighed Arbejdsmarkedsstyrelsens.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ANDRE AKTØRER v. Birger Stein Christensen. 2 Andre aktører - Dagsorden Sygedagpenge Udsendte principafgørelser om ugyldighed/gyldighed Arbejdsmarkedsstyrelsens."— Præsentationens transcript:

1 ANDRE AKTØRER v. Birger Stein Christensen

2 2 Andre aktører - Dagsorden Sygedagpenge Udsendte principafgørelser om ugyldighed/gyldighed Arbejdsmarkedsstyrelsens vejledning af 10.03.2011 Verserende sager om tilbagebetaling Verserende sager om ugyldighed/gyldighed Andre områder Beskæftigelsesindsatsloven Fleksjob Indstilling om påbegyndelse af sag om førtidspension

3 3 Hvad kan delegeres? Delegation af myndighedsudøvelse kræver klar og udtrykkelig lovhjemmel

4 4 Sygedagpenge P-afgørelser Ankestyrelsen har udsendt 5 principafgørelser: 105-10 107-10 108-10 122-10 226-10 41-11

5 5 105-10 Anden aktør/Vikarbureau –Kommune førte tilsyn og havde instruktionsbeføjelse over for firmaet –Firmaets logo var på afgørelsen og sagsbehandler underskrev som ansat i firma. –Aftalen mellem kommunen og firma anset som en aftale om selve opgavevaretagelsen.

6 6 107-10 Anden aktør/vikarbureau –Aftale om behandling af sygedagpengesager ved at stille vikarer til rådighed for kommunen. –Efter aftale var firma forpligtet til nødvendig og rettidig sagsopfølgning –Afgørelser om ret til sygedagpenge blev underskrevet med private firmas navn. –Aftalen anset for aftale med anden aktør

7 7 108-10 Anden aktør vikarbureau –Aftale med firma om opgavevaretagelsen –Supplerende vikaraftale om 2 timer pr. uge, - torsdag formiddag - så der kunne træffes myndighedsafgørelse. Kommunen betalte for de 2 timer direkte til vikaren. -Firmas mailadresse var angivet på afgørelser. –Anset for omgåelse Samlede aftale anset for aftale med anden aktør.

8 8 122-10 Anden aktør/vikarbureau –Omfattende aftale om hele sygedagpengeindsatsen i et fastsat antal sager. Afregning for alle sager samlet. –Ifølge aftalen var medarbejderne vikarer i kommunen og var underlagt kommunal afdelingsleder. –Fremgik af aftalen, at sagerne blev ”overdraget” til det private firma. –Aftalen med firmaet blev anset for en aftale om hele opgavevaretagelsen. Konsulenternes arbejde blev anset for en opfyldelse af firmaets aftale om opgavevaretagelsen. –Der var tale om en aftale med anden aktør og ikke en vikaraftale.

9 9 226-10 Anden aktør/vikarbureau –Aftale om socialfaglig vikarbistand. –Arbejde under kommunal afdelingsleder og kommunal instruktion. –Fremgik, at sagerne blev ”overdraget” til privat firma. –Ikke entydigt vikaraftale og ikke entydigt opgavevaretagelsesaftale. –Anset for aftale om opgavevaretagelse pga. ”overdragelse” af sagerne.

10 10 41-11 indstilling sygedagpenge AA lavede indstilling til afgørelse i sag om sygedagpenge Beskæftigelsesankenævn sagde ok AA kan forestå sagsbehandling i form af samtaler, opfølgning, indhentelse af sagsakter mv. Indstilling til afgørelse og partshøring er omfattet af delegationsforbuddet i lovens § 19, stk.2. Er så tæt forbundet med det at lave en afgørelse, at det er en integreret del af afgørelsen. Tilsvarende afgørelse på serviceloven

11 11 65 – 10 Afgørelse om fleksjob Anden aktør afslag på visitation til fleksjob Nævn ophæver og hjemviser, da ikke hjemmel til at overlade endelige afgørelse til anden aktør BU: Anden aktør kan udføre opgaver og træffe afgørelser efter lov om aktiv beskæftigelsesindsats. Gælder også afgørelser efter kap. 13 om fleksjob.

12 12 46-10 påbegyndelse af sag om førtidspension Kommune lader AA udarbejde ressourceprofil og indstilling vedr. førtidspension Nævn ophæver afgørelse og hjemviser. Ikke hjemmel til at delegere myndighedsopgaver i forb. Med sager om førtidspension til AA BU: Kommune kan lade AA udrede og indstille i sager om førtidspension. Begr: Vurdering af arbejdsevne ved indstilling om førtidspension følger regler i bkg. om beskrivelse, udvikling og vurdering af arbejdsevne. Den er fastsat efter §4, stk.3, i beskæftigelsesindsatsloven

13 13 Anden aktør/vikarbureau Vikarer –Vikar fra vikarbureau indgår i kommunens medarbejderstab på samme vilkår som øvrige ansatte, dvs.: Underlagt kommunens instruktionsbeføjelser Underlagt kommunal chef Afgørelsesbreve underskrevet på kommunalt papir af kommunal medarbejder Ren vikar aftale: Intet problem

14 14 Kommende sag Partnerskabsaftale med firma efter ”no cure no pay” om investering og hjælp i sygedagpengeindsatsen. Vikaraftale med firma i samme koncern Vikarer træffer afgørelser om sygedagpenge Nævn erklærer dem ugyldige Sagen tager udgangspunkt i vikaraftalen. Er den isoleret fra partnerskabsaftalen. Er der økonomisk incitament til usaglige hensyn?

15 15 AMS brev af 10. marts 2011 Nye retningslinier for virkning af evt. ugyldighed

16 16 Kommende sager om virkning af ugyldighed 1.Varighedsbegrænsning 2 §7 uarbejdsdygtig


Download ppt "ANDRE AKTØRER v. Birger Stein Christensen. 2 Andre aktører - Dagsorden Sygedagpenge Udsendte principafgørelser om ugyldighed/gyldighed Arbejdsmarkedsstyrelsens."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google