Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sundhedspædagogik og kommunikation Mål 4 Eleven kan anvende viden om anvendelse af forskellige pædagogiske tilgange til at kunne øge borgeres/patienters.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sundhedspædagogik og kommunikation Mål 4 Eleven kan anvende viden om anvendelse af forskellige pædagogiske tilgange til at kunne øge borgeres/patienters."— Præsentationens transcript:

1 Sundhedspædagogik og kommunikation Mål 4 Eleven kan anvende viden om anvendelse af forskellige pædagogiske tilgange til at kunne øge borgeres/patienters handlekompetence, så risiko for sygdom og forværring af sygdom mindskes Den didaktiske realationsmodel Hiim og Hippe

2 Hvad er sundhedspæadgogik og kommunikation?

3 Sundhed = formålet Pædagogik = metoden Kommunikation = værktøjet https://www.youtube.com/watch?v=RXGea1jxmFM

4

5 Du kan ikke gøre andre sundere og raske, MEN du kan hjælpe dem til at gøre det selv - styrke deres handlekompetence

6 Den didaktiske realationsmodel Hiim og Hippe

7 Forandringens faser

8 SygdomsforebyggelseSundhedsfremme Hvad er det vi skal forebygge? Sygdom eller tilstand, der fører til sygdom Hvad er det vi skal fremme? Fokus på sundhed frem for sygdom Eks.: Ensomhed: at føle sig isoleretEks.: Ensomhed: deltagelse i sociale fællesskaber Handler om at undgå sygdom eller forværring af sygdom fx vacciner, screening for livmoderhalskræft, rigtig ernæring, rygestop (rygeloven) Handler om at øge befolkningens eller individets sundhedstilstand og velbefindende Aktivitet, der begrænser risikofaktor og hindrer opståen og udvikling af sygdomme. Aktivitet, der fremmer sundheden ved at skabe rammer og muligheder, for at styrke den enkeltes styrker og handlekompetencer fx gode sundhedsvaner. Afsæt i prognose eller risiko – naturvidenskabAfsæt i det hele menneske - holistisk Mindske risiciOpbygning af den enkeltes kapacitet Undgå forværring, sygdom, ulykker m.m.Det bedste (evner, vilje, muligheder) støttes/fremmes Begrebsafklaring


Download ppt "Sundhedspædagogik og kommunikation Mål 4 Eleven kan anvende viden om anvendelse af forskellige pædagogiske tilgange til at kunne øge borgeres/patienters."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google