Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/11 2008 13. November 2008 John Ingemann.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/11 2008 13. November 2008 John Ingemann."— Præsentationens transcript:

1 Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/11 2008 13. November 2008 John Ingemann Allentoft Udvalgsformand Miljørådsmøde de 13. november 2008

2 Temaet: Natur og Landskab - i Furesø Kommuneplan 2009 1.Hvor står vi? 2.Vision og målsætninger 3.Afklaring af påvirkningsmuligheder 4.Handlingsplan

3 Hvor står vi Furesø kommune har mange landskabelige, geologiske, biologiske og kulturhistoriske værdier Ansvaret for landområdernes planlægning er blevet kommunens Kommuneplan 2009 skal danne de nye rammer om beskyttelse og benyttelse - men overtager mange (de fleste) fra regionplan, fingerplan og landsplandirektiv (flyvestation)

4 Visionen I Kommunens Plan- og Agenda 21 strategi har formuleret en vision for kommunens natur og miljø: Naturrigdom skal sikres, også i fremtiden. Naturområderne skal beskyttes, være sammenhængende og rumme et rigt dyre og planteliv. De landskabelige og kulturhistoriske værdier skal bevares og fremhæves Borgerne skal have gode muligheder for naturoplevelser, motion og frisk luft. Der skal derfor være nem og sikker adgang til natur og grønne områder.

5 Visionen II Skal konkretiseres i -Kommuneplanens retningslinier og rammer -Lokalplanlægningen -Handlingsplaner og administration.

6 Påvirkningsmuligheder Kommuneplan 2009 skal danne de nye rammer om beskyttelse og benyttelse - men overtager mange (de fleste) fra regionplan, fingerplan og landsplandirektiv (flyvestation) Vi kan, i nogen grad, tilpasse de overordnede planer til lokale interesser.

7 Handlingsplaner (I) Dvs. at vi kan lokalt: Yderligere sikre og udvikle natur- og kulturinteresserne Udvikle og forbedre de rekreative muligheder, specielt ved udvidelse af adgangen og etablering af faciliteter for friluftslivet

8 - Handlingsplaner (II) Eksempler: Give dyr og planter bedre levevilkår og spredningsmuligheder gennem naturgenopretning – kan kombineres med genopretning af kulturhistoriske værdier eller rekreative forbedringer som i Oremosen og i Præstemosen Udvidelse af adgangsmuligheder og etablering af faciliteter for friluftslivet. Stinet kan udvikles og forbedres. Der ryddes på hængesækken i Præstemosen, der skabes lys og indkig, bedre natur og rekreation forenes Tørvegrav i Oremose genoprettes, forbedret natur og kulturformidling i ét projekt

9 Drøftelse i MTF: - Konklusion Afsnittet om fremtidig skovrejsning er ikke færdigbehandlet, da der var forskellige synspunkter om behovet for at udpege skovrejsningsområder, og ikke alle var færdige med deres overvejelser. Ellers var der tilslutning til afsnittes form og indhold som skitseret overfor. Næste skridt; Temaet drøftes igen i PLU og MTF. Indgår i det samlede forslag til Kommuneplan 2009.


Download ppt "Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/11 2008 13. November 2008 John Ingemann."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google