Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung- 14-12-2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung- 14-12-2015."— Præsentationens transcript:

1 Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung- 14-12-2015

2 Hvad er LBS? Cyklogrambaseret plan-lægningsmetode der er specielt udviklet til planlægning af byggeprojekter. Alternativ til CPM (Critical Path Method) som er den metode der er mest anvendt i DK.

3 Historie LBS har været kendt i mange år. Der har manglet et digitalt værktøj Siden 2003 har Control fra Vico-software været tilgængeligt og metoden er specielt udbredt i USA.

4 Hvorfor er LBS blevet interessant netop nu? Lean tankegangens sejrsgang i byggebranchen. a.Gør op med den traditionelle planlægning. b.JIT= Just In Time kan suppleres med And Place – det er vigtigt at leverancer også bliver leveret på rette sted (Location) c.LBS fokuserer på ressource-flow hvilket minimerer spild- giver jævn bemanding som igen øger kvalitet, hastighed og indtjening.

5 Planlægningsprincippet ved LBS Planlægningsprincippet ved LBS ligner i bund og grund den traditionelle CPM- baserede planlægning. Den overordnede idé er: Planen skal sikre, at projektets mål kan opnås indenfor de tids-, ressource- og kvalitetsmæssige rammer, der er gældende for projektet. Planen fungerer som et kort over projektet, der viser den planlagte vej fra start til mål. Planen fungerer som et grundlag for analyser og beslutninger vedrørende valg af produktionsmetoder, materialer og materiel og andre ressourcer. Planen fungerer som et kommunikationsinstrument, der formidler produktionsfor-løbets opbygning - hvad der skal gøres på hvert bestemt tidspunkt, hvilke ressourcer der skal benyttes, og i hvilken rækkefølge arbejdet skal udføres. Planen giver et grundlag for opfølgning af den realiserede fremdrift af projektet og dermed også et grundlag for identificering af mulige afvigelser og disses konsekvenser.

6 Nogle LBS-begreber Lokalitet. Kritisk råderumszone Nærpunkt Lokalitetsbaserede aktivitetsbindinger Ressourceflow

7 Forskelle CPM-metoden tager udgangspunkt i aktiviteterne og deres logiske bindinger til hinanden. LBS-metoden tager i højere grad udgangspunkt i ressourcerne og deres ”flow” gennem projektet. CPM= ”aktivitetsbaseret planlægningsmetode” LBS= ”ressourceorienteret planlægningsmetode” CPM= Gantt diagram LBS= ”Flow-line” diagram

8 Fordele I LBS tilføjes en geografisk lokalisering af projektets aktiviteter. Ved planlægning med LBS bliver det således muligt visuelt at konstatere, hvorvidt aktiviteterne danner et jævnt og harmonisk flow med anvendelse af et givent ressourceforbrug. Det bliver derfor muligt at tage udgangspunktet i de ressourcer, der skal udføre aktiviteterne, og sikre, at disse får en jævn arbejdsgang med nogenlunde jævn arbejdsbelastning, samtidig med at det kan sikres, at de forskellige teams rent fysisk kan komme til og ikke går i vejen for hinanden.

9 Lokalitetsstruktur Summen af lokaliteterne på et lavere niveau modsvarer en lokalitet på et højere niveau.

10 Opfølgning

11 Eksempler på lokaliteter En lokalitet afgrænses altså typisk af projektets fysiske enheder, f.eks. rum, lejlighed, etage. Men en lokalitet kan også defineres som en frit afgrænset del af en lokalitet. En sportshal eller et andet lignende lokale kan f.eks. deles op i et antal sektioner, hvor hver sektion udgør en selvstændig lokalitet. Begrundelsen for at dele en fysisk lokalitet op i ”virtuelle” sektioner kan f.eks. være, at lokaliteten er stor nok til, at flere aktiviteter kan foregå samtidig.

12 Hvorfor LBS? Byggeprojekter består typisk af aktiviteter, der gentages af de samme ressourcer på forskellige lokaliteter af projektet, dvs. at aktiviteterne ”flyder” gennem projektet. Lokalitets konflikter kan undgås. Letter arbejdet med at placerer ”farligt” arbejde i forhold til andet arbejde. Arbejdet kan foregå uden adbrydelser


Download ppt "Location-based Scheduling En gennemgang af fordele og forskelle V/Erik Jung- 14-12-2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google