Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vestre skole d. 4.11.2013. Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vestre skole d. 4.11.2013. Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad."— Præsentationens transcript:

1 Vestre skole d. 4.11.2013

2 Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad skal der til for at elever kommer i skole - og bliver der - fordi det giver mening ?

3 Forventet udkomme Et antal billeder på en længere og mere varieret skoledag på Vestre skole Et antal afdelingsrelaterede prototyper/udviklingsprojekter Begge dele indgår i et digitalt katalog, der understøtter planlægningen af næste skoleår.

4 Proces “Drømmen” Konkretisering Prototype

5 Tidsplan Introduktion til dagen KT Billeder på en længere og mere varieret skoledag CØ Scenarieproduktion Frokost Videndeling Konkretisering / prototyper Præsentation og afrunding

6 Rules and Roles i dag I arbejder i afdelinger Præmissen er indhold før struktur Jeres input afgør udkomme af dagen - og er forudsætningen for optimal læring og trivsel for børn og voksne på Vestre skole

7 Udgangspunkt for reformen For mange børn “dropper”ud af skolesystemet for tidligt Forskningsresultater (Levin mfl. 2006) peger på, at den vigtigste indikator for sundhed, velstand og lykke senere i livet er antallet af de år, hvor man modtager undervisning De fleste elever træffer beslutning om at blive i skolen, når de er mellem 11 og 15 år gamle Skolen og læringsoplevelsen især på disse klassetrin må være produktive, udfordrende og engagerende

8 Tanker om fremtiden.. og nutiden At tage et kvantespring ind i en ny tid. At gøre op med det, der ikke har virket Vi har en historisk mulighed for :

9 Tænk hvis Vi kunne hjælpe hinanden ud af vanetænkningen Vi kunne hjælpe hinanden med at slippe det gamle tankegods Vi kunne hjælpe hinanden med at tage fordomsfrit imod nye ideer Vi kunne bygge konstruktivt videre på hinandens ideer Vi kunne blive virkelig nyskabende Vi i fællesskab kunne stille de gode spørgsmål og finde de gode svar

10 Tænk hvis.. Vi kunne fjerne ord som ”skema”, ”lektier”, ”frikvarterer”, ”undervisning”, ”enelærer”, ”klasselærer” og lignende fra vores ordforråd og ændre vores sprogbrug Vi kunne skabe en fleksibel og organisk skole, hvor undervisning er erstattet af læring, hvor de voksne ikke er undervisere, lærere og pædagoger, men vejledere, hjælpere og facilitatorer Vi kunne komme ud over faglige magtkampe mellem DLF og BUPL/FOA og sammen bringe de forskellige kompetencer i spil for at skabe optimale læringsbetingelser for alle elever

11 Og hvis....... Vi kunne blive endnu dygtigere til at skabe det professionelle pædagogiske råderum Vi kunne lægge en timeressource ud til det pædagogiske team, afpasset efter hvad der skal til for at tilfredsstille kravene og opfylde loven, og så give dem ansvaret for at tilrettelægge opgaverne med eleverne Vi blev vist den tillid, at når ledelsen har fordelt ressourcerne ud til de pædagogiske teams, så fagenes timetal er opfyldt, var den tilstrækkelige dokumentation på plads. Resten baseres på MÅL, som vi skal nå.

12

13

14

15

16 Afdelingerne i arbejdstøjet.. Realistiske drømmebilleder år 2017: Forestil jer, at I om 3 år træder ind på Vestre skole, hvad ser I? Hvordan er undervisningen organiseret? Hvordan er samarbejdet mellem lærere og pædagoger? Hvordan benyttes lokaler og udearealer? I hvilke inkluderende læringsfællesskaber arbejder børnene? Er der andre interessante ting I få r øje på?

17 Præsentationsformer

18 Frokost

19 Videndeling

20

21 Præsentation og afrunding.


Download ppt "Vestre skole d. 4.11.2013. Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google