Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt."— Præsentationens transcript:

1 Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

2 www.tbst.dk Trafik- og Byggestyrelsen ­Byggelovgivningsområdet er ressortomlagt ved kongelig resolution af d. 28. juni 2015. ­Området er herefter henhørende under Transport- og Bygningsministeriet i Trafik- og Byggestyrelsen.

3 www.tbst.dk Reglerne for transportable konstruktioner ­Certificeringsordningen har fået en blandet modtagelse ­Reglerne opfattes af mange som en skærpelse ­Stadig stort behov for vejledning på området

4 www.tbst.dk Reglerne for transportable konstruktioner ­Transportable konstruktioner er omfattet af byggeloven, jf. § 2, stk. 3. ­Hvis omfattet – overholde krav i bygningsreglementet, kap. 3.2.1, kap. 4.1-4.3 og kap. 5. ­OBS! Ny standard for telte.

5 www.tbst.dk Reglerne for transportable konstruktioner ­Beskrivelse af transportable konstruktioner i BR10, bilag 9 ­Skønsmæssig vurdering ved konstruktioner, der ikke er nævnt i bilag 9 ­Valgfrihed mellem certificering og byggetilladelse

6 www.tbst.dk Certificeringsordningen for transportable konstruktioner ­Muligt at få en transportabel konstruktion certificeret fra d. 1. januar 2015. ­To virksomheder foretager i dag certificeringer ­Stort pres på de virksomheder i startfasen

7 www.tbst.dk Certificeringsordningen for transportable konstruktioner ­Det er kun ejeren af konstruktionen, der kan få konstruktionen certificeret. ­Ejeren kan være producenten af konstruktionen, inden konstruktionen sælges videre. ­Hvis ejeren ikke har fået konstruktionen certificeret, skal brugeren indhente en byggetilladelse.

8 www.tbst.dk Kommunens rolle ­Kommunen er bygningsmyndighed. ­Kommunen håndhæver derfor byggelovgivningen. ­Uanset om en konstruktion er certificeret eller byggesagsbehandlet, er det kommunen, der er myndighed.

9 www.tbst.dk Ulovlige forhold Hvis en konstruktion: ­ikke overholder de krav, som konstruktionen er certificeret efter, ­ikke overholder de krav i byggelovgivningen, der er til konstruktionen, eller ­bruges på en måde, der ikke er godkendt i forbindelse med certificeringen eller byggetilladelsen.

10 www.tbst.dk Reaktionsmuligheder - Kommunen kan meddele forbud mod, at konstruktionen tages i brug. ­Kommunen kan påbyde, at brugen af konstruktionen standses. ­Kommune kan indgive en politianmeldelse.

11 www.tbst.dk Straf for overtrædelse af reglerne ­Overholdes reglerne om certificering ikke, kan man blive straffet med bøde. ­Strafansvaret kan påhvile både den, der har opstillet konstruktionen og den, der har taget konstruktionen i brug. ­Juridiske personer (virksomheder, organisationer, foreninger m.v.) kan også straffes.

12 www.tbst.dk Hvordan opleves reglerne i kommunen? ­Hvordan har indførelsen af certificeringsordningen påvirket byggesagsbehandlingen i kommunerne? ­Er der behov for justeringer?


Download ppt "Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google