Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter."— Præsentationens transcript:

1 Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter i Furesø Kommune? Hvad skal der til for, at et frivilligcenter i Furesø giver mening for jer? Fx: Lokaliteter, størrelse og funktioner? Kun socialt eller bredt forankret? Hvordan samarbejdes med kommunen?

2 Opsamling på workshop En god idé. 1: De initiativer, der opstår 2: Behov for opsøgende arbejde – enlige, socialt udsatte mv. Et frivilligcenter ikke nok 3: Ældre indvandrere – hvordan kan de passe ind? 4: Bisiddere kunne være et godt initiativ, men obs! Kan virke negativt 5: To mindre steder (fx ved stationerne)

3 Opsamling på workshop En god idé 1. Aktiviteter fra vugge til krukke, helt bredt for alle, mødre, street’ere mv. Altså bredde. 2. Størrelse og beliggenhed er svært, også pga. geografien. Det skal være tilgængeligt for mange. To steder en mulighed. 3. Kommunen som en vigtig samarbejdsparter. Fx med i bestyrelsesarbejdet

4 Opsamling på workshop Et godt initiativ, afventer en nærmere beskrivelse. Et formidlingscenter for alle de mange aktiviteter, som allerede eksisterer Et sted for netværk, integration. Bredt forankret (socialt, selskabeligt, fritid, idræt og kultur) Et center af en vis størrelse. Mangel på store lokaler. Ved en station. Samarbejde med kommunen vigtigt – et medlem i bestyrelsen. Økonomi vigtig. Går det ud over eksisterende aktiviteter? Fast kommunalt tilskud.

5 Arbejdsgruppe God idé Bredt og socialt forankret Start med at få kontakt med så mange så mulige foreninger Arbejdsgruppen må vurderer behov for lokaler God idé. Godt med støtte til især mindre foreninger

6 Arbejdsgruppe Glad for idéen om frivilligcenter for frivillige af frivillige. Der mangler et sted for de små foreninger, støtte, netværk mv. Behøver ikke at være så stort i starten. Bredt, socialt i første omgang (uden idræt og kulturelle, kan udvides på længere sigt.

7 Arbejdsgruppe God idé Bred forankring, socialt og idræt og kultur Mangler noget på tværs af grupperinger. Kan lære af hinanden. Et samlingspunkt for foreninger Kommunen en vigtig samarbejdspart, men den enkelte forening skal også have dialog med kommunen. Let adgang, store og venlige lokaler Mange mødelokaler (også køkkenfaciliteter)


Download ppt "Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google