Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Projektforslag ved Keld Helsgaun. 2 Mine interesser Kunstig intelligens Kombinatorisk optimering (heuristiske metoder) Programmering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Projektforslag ved Keld Helsgaun. 2 Mine interesser Kunstig intelligens Kombinatorisk optimering (heuristiske metoder) Programmering."— Præsentationens transcript:

1 1 Projektforslag ved Keld Helsgaun

2 2 Mine interesser Kunstig intelligens Kombinatorisk optimering (heuristiske metoder) Programmering

3 3 Sværmintelligens Sociale insekter, f.eks. myrer og bier, giver os en kraftfuld metafor til at udvikle decentraliserede problemløsningssystemer bestående af simple samarbejdende agenter. http://dsp.jpl.nasa.gov/members/payman/swarm/sciam/

4 4

5 5 Parallelprogrammering på en multiprocessormaskine på et netværk af maskiner

6 6 Automatisk bevisførelse Megen viden kan formuleres i den såkaldte første-ordens prædikatlogik. Eks. menneske(Socrates)  x: menneske(x)  dødelig(x) Heraf kan sluttes dødelig(Sokrates) Projektide: Udvikling af et program til automatisk bevisførelse.

7 7 Databaseteknologi I mangle anvendelser ønskes søgning på flere nøgler samtidigt. Eks. Find alle personer i en database, der hedder Jensen, og som er mellem 20 og 25 år. I eksemplet her er der både tale om flernøgle-søgning og om intervalsøgning. Effektiv søgning kræver specielle datastrukturer.

8 8 Projektide Udvikling af et databasesystem til flernøglesøgning, f.eks. baseret på en af nedenstående datastrukturer: BD-træer KD-træer Quad-træer BP-træer Fraktionelle kaskader Flerdimensionel hashing

9 9 Funktionsorienteret programmering I et funktionsorienteret sprog udgør funktioner de centrale byggeklodser. En funktion kan have funktioner som argumenter, og værdien af en funktion kan være en ny funktion. Et meget anvendt funktionsorienteret sprog er Lisp. Projektide: udvikling af en oversætter og fortolker i Java for sproget Lisp.

10 10 Simulering af en maskine Projektideer: Udvikling af en simulator for Javas virtuelle maskine Udvikling af en simulator for MMIX

11 11 Ekspertsystemer Et ekspertsystem er et program, der anvender sig af specifik viden inden for et givet område for derved at opnå en kompetence, der kan sidestilles med en eksperts. En ekspertsystemskal er programmel, der kan benyttes til at udvikle ekspertsystemer. Projektide: implementering og afprøvning af en ekspertsystemskal.

12 12 Arkitekturen af et ekspertsystem Brugergrænseflade InferensmaskineForklaringsdel Videnbase-editor Videnbase Bruger Ekspertsystem Ekspertsystemskal

13 13 Flere forslag http://www.dat.ruc.dk/~keld/teaching/algoritmedesign_f03/


Download ppt "1 Projektforslag ved Keld Helsgaun. 2 Mine interesser Kunstig intelligens Kombinatorisk optimering (heuristiske metoder) Programmering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google