Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kommunikationsenhedens strategi Juni 2013. Demokratisk A- og B-hold Demokratisk kompetence = Evnen og viljen til samt muligheden for at øve indflydelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kommunikationsenhedens strategi Juni 2013. Demokratisk A- og B-hold Demokratisk kompetence = Evnen og viljen til samt muligheden for at øve indflydelse."— Præsentationens transcript:

1 Kommunikationsenhedens strategi Juni 2013

2 Demokratisk A- og B-hold Demokratisk kompetence = Evnen og viljen til samt muligheden for at øve indflydelse på beslutningsprocesser i de strukturer, institutioner og virksomheder, den enkelte indgår i. Det Nationale Kompetenceregnskab, Undervisningsministeriet (2004)

3 Demokratisk A- og B-hold Kommunalvalget 2009

4 Den første gang er vigtig

5 Hvorfor er det Folketingets problem?

6 Vision, mission og mål Vision Alle borgere er kompetente og motiveret til at deltage i demokratiet. Mission Folketinget arbejder offensivt for at sikre demokratisk deltagelse med fokus på borgere, der ikke selv engagerer sig. Mål Etablere stemmenormen hos førstegangsvælgere. Bidrage til at grundskolens elever i 8.-10. klasse bliver fortrolige med det formelle demokrati og dets deltagelsesformer.

7 Konsekvens 1

8 Konsekvens 2

9 Konsekvens 3

10 Førstegangsvælgere Udfordring: Lav valgdeltagelse blandt unge.

11 ”Det er ligesom blevet mere legitimt ikke at stemme. 60 pct. af dem, der stemmer på Ida Auken, gør det fordi, de synes, hun er lækker. Jeg synes ikke, man skal stemme, hvis man alligevel ikke ved noget om det.” – Kim 25 år, bygningskonstruktør - i gang med en kandidatuddannelse.

12 ”Man bliver ligesom aldrig færdig med politik, de har været i gang siden Ancient Greece, og det er svært at se enden på det”. – Mads 19 år, arbejder i en it-virksomhed.

13 Parametre for valgdeltagelse

14 Metode: Netværkstilgang

15 Hvad vil vi så gøre? Indgå i netværk Valgfilm Benytte grundlovsjubilæet i 2015 til offensive kommunikationsfremstød

16 8.-10.-klasse Paradoks Reel teoretisk viden versus lav selvtillid.

17 Metode og konkrete tiltag Oplevelses- og dialogbaserede undervisningsmaterialer. Skolevalg Gentænke Ungdomsparlamentet Nye omvisninger En bred geografisk repræsentation af skoler. Trailer til Ungdomsparlamentet


Download ppt "Kommunikationsenhedens strategi Juni 2013. Demokratisk A- og B-hold Demokratisk kompetence = Evnen og viljen til samt muligheden for at øve indflydelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google