Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skulpturer i depot på fyldpladsen på Vejlbyvej

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skulpturer i depot på fyldpladsen på Vejlbyvej"— Præsentationens transcript:

1 Skulpturer i depot på fyldpladsen på Vejlbyvej

2 Oversigt Blå skulptur, Harvey Martin, 1983 Vandblomsten, Steen Jensen, 1989 Løverne fra Købestævnet /Vendersgade 1915 Fem tårne, B. Rødding 1985 Vækst, Erik Christiansen 1992 Sekskantet granit stele, Claes Hake Mur i rum, stålplader, Børge Jørgensen 1994 Stele, Frede Troelsen, 1992 Keramikfontæne, døveskolen, Chr. Poulsen Fontæne Akseltorv, 1932, Gundlach – P. Orla Lehmann sokkel

3

4 Blå skulptur, Harvey Martin 1983

5 Blå skulptur har ikke lidt væsentlig overlast ved flytning og opmagasinering. Betonplade og øvrig fundament er intakt. Der er alvorlige rustangreb mange steder på metaldelene. Afrensning af rust og defekt maling samt nymaling skønnes at være nødvendig, hvis skulpturen skal opstilles udendørs igen.

6 Vandblomsten, Steen Jensen 1989

7

8 Vandblomsten har lidt en del under demontering og transport
Vandblomsten har lidt en del under demontering og transport. Blomsten er fjernet fra fodstykket og to af de fire blade er gået fra i sammenføjningen. Det skønnes dog at granitdelene kan limes sammen igen til oprindelig udseende. Granitten er skæmmet af kraftige kalkaflejringer. Bordursten til kanten om fontænen skønnes at være i behold.

9 Løverne fra Købestævnet / Vendersgade

10 Løverne fra Vendersgade har lidt overlast
Løverne fra Vendersgade har lidt overlast. Det opmurede fodstykke har mange sår. Selve løveskulpturerne er ret nedbrudte af tidens tand. De er udført af cement / beton, som ikke er særlig holdbart. Det antages, at de har været monteret på købestævnebygningen fra1915 til 1984 og derefter i en snes år på løvestrøget (Vendersgade)

11 Fem tårne, B. Rødding 1985

12

13 De fem tårne har tilsyneladende ikke lid overlast ved flytningen
De fem tårne har tilsyneladende ikke lid overlast ved flytningen. Der vil kræves et nyt fundament af granit eller beton ved evt. genopstilling. Overfladisk set er der ikke væsentlige tæring i overfladebelægningen.

14

15 Vækst, Erik Christiansen, 1992

16

17 I skulpturen vækst er mellemstykke, der fæster skulpturen til fodstykket svært beskadiget. Det må nyfremstilles, hvis skulpturen skal rejses igen. Skulpturens øvrige dele er intakte. Alle skulpturens dele er udført i granit.

18 Sekskantet granit stele

19 Sekskantet granitstele, er en vandskulptur hvor der risler vand ned ad siderne.
Skulpturen er næsten intakt, der er kun påført småskrammer under demontering og transport.

20 Mur i Rum, Børge Jørgensen 1994

21

22 Mur i rum er udført af rustfrit stål
Mur i rum er udført af rustfrit stål. Alle tre dele står solidt monteret på underlaget, der er en kraftig betonplade. El og vand tilslutning skal nymonteres. Skulpturens øvrige dele har ikke taget skade af demontering og transport.

23 Stele, Frede Troelsen, 1992

24 Stele af granit står intakt og har tilsyneladende ikke lidt overlast under demontering og transport. Kan rejses igen uden ekstraordinæer foranstaltninger

25 Keramikfontæne skænket af Statens Kunstfond, Chr. Poulsen 1968

26

27

28 Keramikfontæne fra Statens Høreinstitut er svært beskadiget under nedtagning og deponering. Det vil være et puslespil, at samle delene igen i det mønster det har haft, og der mangler helt sikkert nogle brikker i spillet. Delene opbevares nu i tre containere.

29

30

31

32 Axeltorv fontanen var meget nedslidt af tidens tand, da den blev demonteret. Tre af seks relieffer udført i marmor smuldrede under nedtagningen, så kun tre er tilbage, også væsentlige dele af fundament og obelisk er forsvundet. Det omgivende bassin af beton findes heller ikke.

33 Orla Lehmann, sokkel

34 Det er en granitsokkel, der tidligere har båret Orla Lehmanns buste.


Download ppt "Skulpturer i depot på fyldpladsen på Vejlbyvej"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google