Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

0 energikontorhus Tilbygning til administrationsbygning Grøndalsvej 1

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "0 energikontorhus Tilbygning til administrationsbygning Grøndalsvej 1"— Præsentationens transcript:

1 0 energikontorhus Tilbygning til administrationsbygning Grøndalsvej 1

2 Projektet Ca. 3600 m2 netto areal Ca. 240 personer
Tilbygning til eksisterende bygning Ombygning/udvidelse af eksisterende kantine Eksisterende bygning ombygges kontorareal til 30 pers. Totalentreprise Konkurrence mellem 6 prækvalificerede.

3 Situationsplan Grøndalsvej 1

4 Krav til Energi i byggeprogrammet
Samlet årligt behov for tilført energi = 25 kWh/m2 (andre adm. Bygninger gennemsnit kWh/m2) Årlig behov for tilført energi til opvarmning og varmt brugsvand = 15kWh/m2 Krav til bimålere og opdeling af elforbruget på bygningsenergi, processenergi(brugerne) og en restgruppe med køkkenudstyr, rengøring, elevatorer m.m. Krav til indeklimaet Krav til at de bydende forholder sig til processtrøm Forventes at blive 20% dyrere end hvis de var bygget efter BR08 (dækker både bæredygtighed og energi). Heri er ikke indregnet energibesparelsen.

5 Bæredygtighed

6 Bæredygtighed Bæredygtighed er mere end energi. Vi har fokus på følgende emner: Energiforbrug og energiforsyning Sundhed og velfærd Materialer Vandforbrug Forurening Affald Arealanvendelse Byggeledelse og drift Sociale og kulturelle værdier Finansielle hensyn Interaktion mellem bygning, bruger og samfund Transport Klimaforandringer

7 Vinderne: Pihl og søn Schmidt, Hammer og Lassen Carl Bro

8 240 nye arbejdspladser Ca m2 Yderligere byggemulighed 500 m2

9 Bæredygtige tiltag 0-energi kontorhus. Det første i Danmark af sin størrelse. 50% under lavenergiklasse 1 ved passive tiltag 96% af de nedbrudte materialer genbruges på stedet Facadebeklædning: genbrugsglas fra industrien Vacumisolering (5 cm = 40 cm alm. Isolering)

10 Hvad fik vi så? 0- energihus
Slanke facader med vacum isolering og genbrugsglas Solceller Solvarme – til varmt brugsvand og absorptionskøl Regenerative elevatorer 95% ved nedbrydning genbruges Lysindfald – meget dagslys Lavenergiruder Varmegenvinding på ventilationen – om sommeren naturligventilation Regnvandsopsamling til toiletskyl og havevanding Opladestationer til elbiler Meget tæt konstruktion CTS Lysstyring (også dagslysstyring) (Sun-tailes gardiner)

11 Udfordringer i byggefasen
At sikre vi får det vi har bedt om og det vi er blevet tilbudt. At få involveret vores driftsfolk så bygningen fungerer fra dag 1 efter ibrugtagningen At få den nye bygning til at fungere sammen med den eksisterende (overskud af energi overføres osv.) Totalentreprise fra konkurrence forslag til virkelighed At få brugerne med længe før de flytter ind

12 Udfordringer ved ibrugtagningen
Brugeradfærd / tilfredse brugere Driftsoptimering / meget ny teknik Opfølgning på energiforbruget Rengøringspersonalets forståelse for det nye Magistratsstyre til udvalgsstyre – hvem flytter ind Fleksibilitet virker det i virkeligheden


Download ppt "0 energikontorhus Tilbygning til administrationsbygning Grøndalsvej 1"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google