Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Sex for Sjov” - eller er det?.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Sex for Sjov” - eller er det?."— Præsentationens transcript:

1 ”Sex for Sjov” - eller er det?

2 Hvad er seksualitet? WHO´s definition af seksualitet
" “Seksualitet er en integreret del af ethvert menneskes personlighed. Seksualitet er et basalt behov og et aspekt af det at være menneske, som ikke kan adskilles fra andre aspekter i livet. Seksualitet er ikke synonymt med samleje. Det handler heller ikke om, hvorvidt vi opnår orgasme, og endelig er det ikke summen af et erotisk liv. Det kan være en del af vor seksualitet, men behøver ikke at være det. Seksualitet er så meget mere. Det er, hvad der driver os til at søge efter kærlighed, varme og intimitet. Det udtrykkes i den måde, vi føler, bevæger os på, rører ved og bliver rørt ved. Det er ligeså meget dette at være sensuel som at være seksuel. Seksualitet har indflydelse på vore tanker, følelser, handlinger og samvær og derved på vor mentale og fysiske helse. Og da helse er en fundamental menneskeret, så må også seksuel helse være en basal menneskeret”. T. LANGFELDT & M. PORTER (1986): SEXUALITY AND FAMILY PLANNING. REPORT OF AF CONSULTATION AND RESEARCH FINDINGS. WHO.

3 Den russisk-amerikanske psykolog Abraham Maslow lavede i 1943 en grafisk fremstilling af de menneskelige behov i den såkaldte maslowske behovspyramide (se figuren). Hans påstand er, at behovene må opfyldes nedefra i pyramiden. Man må altså have dækket behovet for mad, vand, varme osv., før man kan gå i gang med at dække behovet for fysisk og social sikkerhed.

4 Hvad er normal seksualitet? &
Hvorfor bekymrer vi os om, hvad der er normalt? "Normalitetsbegrebet"af Elsa munch Carlsens som illustreret nedenfor: Det Normale > det afvigende Almindelig Statisk normalitet Ualmindelig Sund Medicinsk normalitet Syg Rigtig Kulturel normalitet Forkert Lovlig Juridisk normalitet Ulovlig Værdig Etisk normalitet Uværdig Tilregnelig Psykologisk normalitet Elsa Munch Carlsen Utilregnelig

5 1.Case. Samira er født og opvokset i Kenya. I en alder af 13 år bliver hun gift med sin 34 årige mand. Efter blot 1 år bliver Samira tvunget til at flygte fra landet pga. religiøse uroligheder, og ender som flygtning i Danmark. Hun ender med at blive skilt fra sin meget ældre mand. Efter nogle år i Danmark er Samira nu blevet 22 år. Hun forelsker sig i en flot 14 årig mand og bliver kæreste med ham. Samira får utrolig meget opmærksomhed fra sin 14 årige kæreste. En opmærksomhed hun slet ikke har været vant til fra ægteskabet i Kenya. Kæresten David fylder 15 år om kun 2 måneder. Han har længe gerne ville have sex med Samira, og en aften da de er alene hjemme hos Davids forældre, spørger han hende, om at de skal have sex. Hvad skal Samira svare? Er det normalt eller er det afvigende, at have sex med hinanden, når aldersforskellen er så stor? Hvad er den seksuelle lavalder i Danmark? Hvis Daniel var din lillebror, hvordan ville du så reagere, hvis du fandt ud af at de overvejede at have sex med hinanden? Hvad ville du sige til din lillebror, og hvorfor?

6 2.Case. Mette er en 15 årig pige som har haft det svært i skolen. Hun blev mobbet fra 1-6 klasse med at hun var for tyk. Hun har hørt alle tænkelige ord for at være tyk. Da Mette startede i 7 klasse fik hun vokseværk og blev ret hurtigt en slank og flot pige. Drengene fra hendes egen årgang så hende stadig som den tykke pige selvom hun ikke længere er overvægtig. Drengene fra de ældre årgange bliver pludselig meget interesseret i den flotte tynde pige. En sej fyr fra 10.klasse ved navn Tobias har et rigtigt godt øje til Mette. En fredag aften afholdes der ”Sjov lørdag”, som er arrangeret af ungdomsskolen. Det er alkoholfrit, men flere af de unge har i skjul smuglet alkohol med til festen. Tobias og 2 af hans venner har lige drukket en halv flaske vodka på toilet. Da de kommer ud fra toiletterne opdager Tobias Mette som sidder alene ved et af bordene. Tobias og Mette falder i snak. Tobias fortæller Mette, hvor smuk og lækker han syntes hun er. Mette bliver utrolig smigret, da hun for første gang oplever at blive lagt mærke til. Tobias og hans kammerater vil fortsætte festen hjemme hos Kristian som er den ene af Tobias´s venner. Tobias får overtalt Mette til at gå med, og Mette ringer hjem og får tilladelse til at overnatte hos en veninde. Hvilke dilemmaer kan du se? De 3 drenge bliver mere og mere beruset og Mette drikker nu også vodka, selvom hun egentlig ikke havde lyst. Pludselig begynder Tobias at kysse Mette på halsen. Hun bliver meget overrasket, men igen føler hun sig meget smigret og heldig over at nogen overhovedet er interesseret i hende. Han begynder nu at tage hånden ned i hendes bukser. Hun bliver meget forskrækket og har allermest lyst til at sige stop, og gå hjem. Men Mette stopper ikke Tobias, og sidder bare helt stille. Kort tid efter har Tobias trukket sit eget, samt alt Mettes tøj af. Hvorfor siger Mette ikke stop? Gør Tobias noget forkert? Mette når pludselig grænsen og siger "Stop, jeg har ikke lyst alligevel". Tobias er efterhånden meget beruset og siger "jo du vil. Når en pige siger nej, mener hun rigtig "Ja". Er det korrekt at piger der siger nej, mener ja? Hvad er normalt, og hvad er afvigende? Hvad bør Mette gøre?

7 Nyttige Links www.sexlinien.dk www.ditforhold.dk www.csm-ost.dk

8 OBS Husk, at vi er her for at støtte dig. Brug din ungevejleder, hvis du har brug for råd.


Download ppt "”Sex for Sjov” - eller er det?."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google