Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tror du på hekse - det gør de i Burkina Faso

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tror du på hekse - det gør de i Burkina Faso"— Præsentationens transcript:

1 Tror du på hekse - det gør de i Burkina Faso
Bomuldsgarn fra Burkina Faso Jeg strikker meget. En dag sad jeg og ledte på nette efter garn og fandt denne overskrift. Gik dybere ned i teksten og tænkte – Interessant. Det må vi høre noget mere om i klubben. Jeg kontaktede derefter sidens ophavsmand, og der blev god kontakt. Vi aftalte, at hun ville holde et foredrag for klubben. Klubben afholder hvert år en bazar og overskudet doneres til fremme for pigers og kvinders vilkår. Det er en forudsætning at donationsmodtagerne holder foredrag for klubben og de opfordres til at deltage med en bod på bazaren.

2 Foredrag i klubben Vi var så heldige, at Anne, der normalt bor og arbejder i Burkina Faso kom til DK og kunne holde foredrag for 50 interesserede medlemmer og gæster på vores oktobermøde. Efter foredraget var der livligt garnsalg.

3 Sådan begyndte det I 2016 besøgte kronprinsesse Mary og Udenrigsminister Christian Jensen Burkina Faso. Prinsessen inteesserer sig for kvinders forhold og Anne Simonsen, der netop var blevet ansat på Den danske Ambasade i landet fik sin første opgave med at finde noget interessant at vise hende. Valget blev det nonnedrevne Centre Delwende lidt udenfor hovedstaden. Her bor 220 hekseanklagede kvinder, fordrevet fra landsby og familie. På centret kan de få tag over hovedet, et simpelt måltid og lægehjælp. Anne blev så grebet af kvindernes skæbne, at hun ikke kunne slippe tanken om at hjælpe dem.

4 Garnet fremstilles Mange af kvinderne er ældre, men de stærkeste kan dyrke grøntsager og passer høns og geder til eget brug og til salg. Desuden har centret en ordning om, kvinderne kan købe rå-bomuld, der håndforbejdes og sælges. Overskud fordeles mellem alle kvinderne. Anne køber garnet for 6 kr. pr bundt og sender det hjem til Danmark via danske besøgende og venner i Danmark. Garnet sælges gennem ”garnambasadører” der ligesom Anne gør det profitløst.

5 PR for foredraget Forud for klubbens offentlige foredragsaftener og den årlige bazar i november kontakter vi bl.a. lokalavisen og Tårnbys biblioteker, der gerne bringer indbydelser og annoncer. I år var vi så heldige, at vi fik en udstilling om garnet og kvinderne på hovedbiblioteket.

6 Bazaren Garnsalget på bazaren gik strygende

7 Køb for garnsalg i Danmark 2018
Generator til vandforsyning 6 cykler 20 solsellelamper 30 karter Én af tilhørerne til vores foredrag har gennem sit arbejde doneret midler til 225 lågkasser til kvindernes private egendele Vores donation fra bl.a. bazaren skal benyttes til renovereing af kvindernes udekøkken. B.la. til skorstene til ildstederne. Og til et hygiejnekursus.

8 Fremtiden Siden januar er klubben blevet ”garnambasadører”. Vi annoncerer på Sorptimisternes FB.-side og lokalt. Fremover vil vi arbejde på at indsamle skolemøbler. Kun 26 0/0 af landets indbyggere har gået i skole. Centret ønsker at indrette et lokale til undervisning for beboerne og for kvinder fra landsbyen. På den måde, kan de også vise, at beboerne ikke er ”farlige”.

9 Støt projektet – køb garn
Følg med på Facebook: ”Bomuldsgarn fra Burkina Faso” Bestil garn Se mere om garnet, kvinderne på centret og projektet. SI Kastrup-Tårnby


Download ppt "Tror du på hekse - det gør de i Burkina Faso"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google