Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øvelse ved bordene Målet med øvelsen er, at I sammen igangsætter arbejdet med at skabe nogle fælles retningslinjer for, hvordan jeres LokalMED fremover.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øvelse ved bordene Målet med øvelsen er, at I sammen igangsætter arbejdet med at skabe nogle fælles retningslinjer for, hvordan jeres LokalMED fremover."— Præsentationens transcript:

1 Øvelse ved bordene Målet med øvelsen er, at I sammen igangsætter arbejdet med at skabe nogle fælles retningslinjer for, hvordan jeres LokalMED fremover vil drøfte budgettet og dets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold på jeres enhed Sæt jer sammen ved bordene med jeres kollegaer fra enheden eller i andre meningsfulde grupper I har ca. 30 minutter. Brug skabeloner mm. på bordene som inspiration. Sørg for at skrive jeres idéer ned. Vi samler op.

2 Øvelse ved bordene Hvilke rammer er væsentlige at kende på jeres enhed? F.eks. ved budgetårets start eller efter en prognose? Hvad plejer at være afgørende for jeres dialog om rammen? Har dette ændret sig på baggrund af oplægget? Hvor ofte vil I drøfte budgettet? Hvilke forhold giver anledning til, at det er væsentligt for jer at drøfte budgettet? Hvilken proces er nødvendig, for at I får belyst de muligheder og konsekvenser som budgettet sætter for jeres arbejdsforhold? Hvad er lederens opgave, hvad er medarbejdernes opgave?

3 Eksempel på retningslinjer
ledelsen orienterer om de principper og mål som bestyrelsen (eller andre godkendende instanser) har sat for enheden ledelsen og LokalMED drøfter løbende væsentlige budgetændringer og som minimum fire gange årligt – i forbindelse med nyt budget og de tre prognoser ledelsen skaber mulighed for at LokalMED får en budgetmæssig vurdering og drøftelse af handlemuligheder i forhold, hvor LokalMED mener, det har betydning for arbejds- og personaleforhold.

4 Eksempel på retningslinjer
BUF udmelder enhedens budget MED orienteres om budget ifm de 3 prognoser December Budget-cyklus Leder detailplanlægger budget og præseteretr og drøfter med MED Drøftelse i MED om budgetmæssige handlemuligheder ift. arbejds- og personaleforhold Januar 2018 Løbende Bestyrelsen (eller andre instanser) godkender budgettet Enheden har forbrug og får evt. extra bevillinger Januar og februar Løbende MED bliver orienteret om godkendt budget, mål og principper Januar og februar

5 Eksempel på præsentation af økonomi
(BU 30 - skole)

6 Eksempel på præsentation af økonomi
(BU 30 - Klynge)


Download ppt "Øvelse ved bordene Målet med øvelsen er, at I sammen igangsætter arbejdet med at skabe nogle fælles retningslinjer for, hvordan jeres LokalMED fremover."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google