Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DDB Maj 2019.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DDB Maj 2019."— Præsentationens transcript:

1 DDB Maj 2019

2 Et udvalg af projekter:
Studieunivers Forslag fra Bibliotek.dk Bedre visning af serier E-reolen global på e-reloen Fælles brugerlogin Læs, lyt og se – direkte

3 Visionen om det Sammenhængeden Bibliotek
Det sammenhængende bibliotek - En vision for DDB CMS og appen Biblioteket DDB’s styre- og koordinationsgruppe har vedtaget en vision og handleplan, der danner rammen om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket i tre år ( ). Vision ”Bibliotekets styrke ligger i den brede varierede mængde af materialer sammenholdt med en rolle som kurator og inspirator. Den styrke skal brugerne opleve digitalt ved at få præsenteret relevant, personaliseret og kurateret indhold i et genkendeligt og samlende tilbud på tværs af tjenester og kanaler.”

4 Visionen om det Sammenhængeden Bibliotek
Biblioteket som inspirator Biblioteket skal tilbyde kuratering, perspektivering og inspiration via DDB CMS og appen. Tværgående søgning Søgning i DDB CMS og i appen Biblioteket skal fungere, inspirere og vise det store udbud på tværs af bibliotekets tjenester. Kobling mellem bruger og indhold Det enkelte materiale og indhold skal stå i centrum. Det skal være tydeligt hvilke låneformer, der er tilgængelige på tværs af tjenesterne, og det skal være nemt at tilgå de låneformer direkte fra DDB CMS og appen Biblioteket. Troværdig personalisering Personalisering og inspiration skal ske med udgangspunkt i brugerens aktive valg som søgning og lån og personlige data skabt inden for biblioteksuniverset.

5 Studieunivers til ungdomsuddannelserne, DDBs projektpulje
Aarhus kommunes Biblioteker, Esbjerg Kommunes Biblioteker, Københavns Biblioteker KORT OM PROJEKTET Hvordan får vi synliggjort, formidlet og anvendt bibliotekernes digitale tekstlicenser? Projektet skal bygge et studieunivers i det eksisterende DDB CMS rettet mod de unge på ungdomsuddannelserne og indeholde bibliotekernes digitale netbaser/tekstlicenser. Fokus rettes mod anvendelsen i forbindelse med de store opgaver. Studieuniverset skal kunne flyttes/kopieres ind i de lokale hjemmesider, så det potentielt kan anvendes af alle biblioteker. 

6 Studieunivers

7 Studieunivers

8 https://faktalink.dk/titelliste/vere#anchor1123
Studieunivers (De 5 verdensreligioner) Søgning= term.title any "judaism jødedom*" Søgning = israel-palæstina-konflikt* OR (israel AND palestine)

9 Tværgående søgning – Forslag fra Bibliotek.dk
Ballerup Bibliotekerne - #2240 DDB CMS release 32 (6. oktober 2019) Når jeg som bruger laver en søgning, hvor der er mindre end halvt så meget fiktion som non-fiktion i søgeresultatet, skal der, samtidig med at søgningen laves lokalt, foretages en identisk søgning i bibliotek.dk - og hvis: Der kommer mere end 100 hits fra bibliotek.dk, og Der er flere end 10 men færre end 100 hits på den lokale hjemmeside … så skal brugeren præsenteres for en boks, hvori vises de første 4 søgeresultater fra bibliotek.dk i et 2-linjes-format. Det skal være muligt for bibliotekerne lokalt at justere på kriterierne for, hvornår disse to bokse dukker op.

10 Tværgående søgning – Bedre visning af Serier
Randers Bibliotek, Puljen for fælles brugergrænseflade Projektet vil udvikle en funktionalitet til DDB CMS, som i postvisningen viser hele serien i den rigtige rækkefølge som en karrusel. Et eksempel: Striben vil være placeret det samme sted som ”Titlen findes som” og ”Inspiration” striben. Derudover vil projektet forbedre visning af serielinks i søgeresultatet, og den søgning som sker, idet brugerne klikker på et serielink. Når brugerne klikker på et serielink, og de relevante data er til stede, bliver søgeresultatet efterfølgende sorteret, så det afspejler seriens rækkefølge.

11 E-reolen global på e-reloen
E-reolen global på e-reloen: DDB Puljeprojekt Aarhus Kommunes biblioteker Projektet har til formål at integrere titler fra eReolen Global i eReolen.dk og eReolen Go (web og app). Integrationen vil synliggøre de engelske titler fra Global, samtidig med at den forbedre brugervenligheden, forenkler adgangen og skaber sammenhæng i det digitale tilbud med ebøger og lydbøger. Projektet er afsluttet

12 Fælles brugerlogin og Læs, lyt og se
Fælles brugerlogin – DDB projekt Brugerne bliver i dag mødt af forskellige login-typer samt bedt om at logge på flere gange med samme eller nye login-oplysninger for at benytte beslægtede bibliotekstjenester. Projektets formål er at sikre en bedre brugeroplevelse af at logge på bibliotekernes tilbud ved at ensarte login-funktionen på bibliotekets primære tjenester og sikre, at brugerne forbliver logget på, når de skifter mellem tjenesterne. Projektet vil alene medtage DDB CMS, Filmstriben, eReolen og bibliotek.dk i forhold til aftaler og plan for opkobling til det nye login. Læs, lyt og se – direkte - DDB projekt Fase 1 skal levere en ’reader’ til ebøger og en ’player’ til netlydbøger, som brugerne kan afspille direkte på både DDB CMS og ’Biblioteket’-appen. Derudover skal der leveres en komponent til direkte afspilning af film direkte i de to platforme. Hvor en direkte visning i den aktive grænseflade ikke er mulig, skal brugeren opleve ”rejsen” over mod den eksterne tjeneste, som materialet vises i, så sømløs som muligt hen mod den eksterne tjeneste. I fase 2 leveres direkte adgang til udvalgte tekstlicenser enten som en direkte visning eller som en sømløs integration til tjenesterne. Hvilke tjenester og hvordan løsningen skal designes, bliver besluttet senere i processen. Færdigt 2. kvartal 2020


Download ppt "DDB Maj 2019."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google