Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

A-NET 12. december 2018.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "A-NET 12. december 2018."— Præsentationens transcript:

1 A-NET 12. december 2018

2 Velkomst og præsentation Den ny fordringshaver portal
INDHOLD Velkomst og præsentation Den ny fordringshaver portal Opfølgning på modtaget afdrag – efter oversendelse af statskrav til RIM Årsregnskabsblanketten 2018 Opfølgning på kontrolreguleringer – regelfortolkninger efter kontakt med STAR Lån uddannelsesløft Næste møde: Forslag Uge 19 – fx tirsdag den 7. maj? Hvor holder vi A-NET næste gang?

3 Den ny fordringshaverportal
Hver udbetalingsperiode bliver nu en fordring og skal tastes manuelt ind. Der er ikke tænkt på en fil opload løsning. Opskrivninger bliver en fordring for sig selv, dog tilknyttet hovedfordringen – for så vidt angår forældelse Dette gælder særligt hvis der forud for opskrivningen er igangsat en inddrivelsesforretning på hovedfordringen, så er opskrivningen ikke indeholdt her. Opskrivningen kan få en anden plads i dækningsrækkefølgen. Renter kan ikke være hovedfordringer som udgangspunkt. Statskravsrenter af uagtsomme krav ??? – ”O kr. hovedfordring.”? Gældsstyrelsen fører ikke længere regnskab for a-kasser, dvs. ingen underretninger til STAR. Alt skal gennem a-kassen. Hvordan med daglige bevægelser (underretninger), opdatering af saldi i kassen, opsamling til afregning mv. ? Kassen har selv ansvaret for at de bagvedliggende systemer og forretningsgange er gearet til overgangen til det ny system. Modtager Gældsstyrelsen betalinger, som ikke kan placeres, fx pga. at sagen er nedskrevet, er det kassens opgave at tage hånd herom.

4 Den ny fordringshaverportal
Mulighed for statusrapporter pr. en given dato pr. fordring (hvilket vil sige pr. periode pr. cpr.) Pr. en periode ?? Til brug for afregninger ? Fordringer i det gamle EFI: Man kan ikke se fordringerne efter Der er lukket. Opfordring til at der er op- og nedskrevet inden 31.12, såfremt nødvendigt. Modtager man indbetalinger på gamle EFI fordringer efter , skal man ringe og bede om nedskrivning. (???????) Forhåbentlig pr. mail bliver muligt. Noget nyt ? Retskraftsvurdering? ”Hvis I bliver kontaktet vedr. retskraftvurdering, har det at gøre med nedlukningen af EFI og de skærpede krav til dokumentation. I bliver kontaktet for at sikre, at den enkelte fordring ikke er forældet eller har fejl i stamdata. De skærpede krav medfører, at alle fordringer skal gennemgås enten maskinelt eller manuelt, og det betyder: 1.at stamdata vurderes meget nøje. 2.at alle kendte fejl analyseres. I flere tilfælde kan dette kun ske i samarbejde med fordringshaver.” Hvis der er inkonsistens i data, bliver fordringer isoleret og skal igennem et ”oprydningsarbejde.”

5 Den ny fordringshaverportal
Hvad får det af betydning hos jer ? EFI afskrivninger – skal registreres hos jer i jeres systemer. ”Afskrivning medfører, at den enkelte fordring frafaldes overfor skyldner og afskrives endeligt. Derfor skal fordringshaver følge op på underretning fra Gældsstyrelsen med afskrivning i egne systemer.” Skal man gøre indsigelser, hvis afskrivning er åbenlys forkert ? Der skulle ske en konvertering ”senere” til det ny system ”i første del af 2019”. Har der været en opsamling fra ICI vedr. spørgeskema, udsendt vejl. materiale osv. Fordringshaveraftale ?? Findes den for det ny system p.t.? Kan man vente med at oversende til den ny løsning foreligger ? Eller skal man sende til EFI efter ?? Hvad er vigtigst ? Oversendelse jf. loven eller mulighed for inddrivelse? Stamdata skal være meget præcise, hvis de skal kunne konverteres over ellers bliver de parkeret og afventer inddrivelsesmulighed. Alternativ afvente nyt system Beslutning træffes i kasserne og må indeholde vurdering af hvornår man kan blive tilsluttet portalen ctr. Krav til oversendelse

6 Opfølgning på sidste møde – afdrag statskrav modtaget efter oversendelse rim
1. Betyder det, at a-kasserne faktisk ikke skal modregne i fremtidige ydelser på krav, der er oversendt til RIM ? Svar: Oversendelse til RIM udelukker ikke, at a-kassen kan modregne. Modregning efter oversendelse til RIM forudsætter dog, at a- kassen og medlemmet har indgået et frivilligt forlig efter oversendelsen til RIM, at det frivillige forlig er udarbejdet i overensstemmelse reglerne og at betingelserne for modregningen er opfyldt. 2. Eller er det OK, at der ikke er overensstemmelse med hvad RIM har registreret som indbetaling og så de indbetalinger a- kassen har registreret som indbetalinger på RIM krav. ? Svar: Hvis medlemmet ved en fejl har afdraget til a-kassen (i stedet for til RIM) eller a-kassen har foretaget modregning, vil RIM ikke have overført beløbet. A-kassen skal i stedet nedskrive gælden i RIM og afregne det afdragne/modregnede beløb kontant til STAR. Pkt. 2 medfører, at tilsvarsnoten vedr. indbetalinger SKAT IKKE kan stemme til RIM oplysninger.

7 Årsregnskabsblanketten 2018
Ny ydelse er kontant efterlønsbidrag – ikke overraskende Indbetalinger på reguleringskrav er nu væk, som indtægt under udbetalinger. Så nu er blanketten sådan som netværket drøftede det burde være sidste år. Indbetalinger på reguleringskrav er NEDSKRIVNING på forskud og udbetalinger og derfor ikke over kontant afregnet. Afstemning: tømninger på IND konto minus aconto refusion vedr. fejl på IND konto = indbetalinger på reguleringskrav. Hvordan skal vi præsentere kontrolreguleringerne i år – sidste år var det en ”høker” ? Specifikation af efterreguleringskrav skal indsendes, specificeres efter økonomibekendt. §12, stk. 2. Altså de krav, der er over 3 måneder. Hvordan behandler i kursavancer i regnskabet ? På EK ? På Renteindtægter ?

8 Kontrolreguleringer – lidt regelfortolkninger – Korrespondance med STAR
1. Kan man lægge flere reguleringer sammen i ét beløb og i én afgørelse ? Nej det kan man ikke. Hver regulering skal registreres for sig og have hver sin afgørelse. Begrundelsen er, at der er krav om klagevejledning til hver regulering og dette kan ikke overholdes, hvis flere lægges sammen i én sag. Derudover kan man ikke overholde reglerne ved overgang til opkrævning, når en regulering er over 3 måneder, hvis man ikke har registreret de korrekte datoer i systemet.  Ligeledes vil trækrækkefølgen i §4 i bek. om opkrævning osv. blive udfordret, se pkt. 3. 2. Hvad skal kassen gøre, hvis de modtager krav om modregning i ydelser fra tidligere kasse, når efterreguleringen er over 3 måneder? Den skal afvises. Tidligere kasse skal ikke sende krav om modregning, når det ikke kan nås indenfor 3 måneder. Tidligere kasse skal træffe afgørelse og behandle og give besked til ny kasse om opkrævning. (modregning og opkrævning er 2 forskellige ting)

9 Kontrolreguleringer – lidt regelfortolkninger – Korrespondance med STAR
3. Hvordan skal træk rækkefølgen behandles, hvis man har flere statskrav hos medlemmet ? Hvis efterreguleringen er under 3 måneder og der også er et svigskrav: Efterreguleringen "står over" alle andre krav mod medlemmet. Hvis medlemmet i forvejen afdrager på en svigsgæld, skal afdraget fradrages på efterreguleringen uanset ordlyden i forlig/afdragsaftale. Medlemmet skal have besked. Hvis efterreguleringen er over 3 måneder og der også er et svigskrav: Der er tale om 2 statskrav. Efterreguleringen blev et statskrav, da det blev 3 måneder og der blev truffet afgørelse om opkrævning Uanset ordlyden i frivillige forlig/afdragsaftaler mm., så skal et afdrag fragå det statskrav, der er registreret først. Det er ligegyldigt, at det på det seneste registrerede krav er fejludbetalinger fra tidligere perioder end efterreguleringen. Alle afdrag/beløb skal fragå det ældste krav først. Hvis efterreguleringen er over 3 måneder og der efterfølgende registreres en rentebærende svigsgæld: Først skal der afdrages på renten på svigsgælden, derefter på efterreguleringen og til slut på svigsgælden. Renter først fordi § 4 i bek. om opkrævning osv. nævner renter af statskrav før statskrav.

10 Kontrolreguleringer – lidt regelfortolkninger – Korrespondance med STAR
4. Hvordan skal medlemmet orienteres, når der modregnes i en udbetaling ? En udbetalingsspecifikation kan sidestilles med en "afgørelse", da der er klagemulighed til udbetalingen. Derfor bør der på udbetalingspecifikationen fremgå, at reguleringen vedrører afgørelsen af dit og dat. Hvis flere reguleringer modregnes i samme kørsel, skal dette specificeres. Kassen har en begrundelsespligt til at gøre afgørelser forståelige for medlemmet iht. bek. om afgørelser og sagsbehandling. Og da en udbetalingsspecifikation sidestilles med en afgørelse, skal hver modregning fremgå på udbetalingsspecifikationen for at medlemmet forstår. 5. Uklarhed i a-kasserne om §85e gælder bliver til §86 gæld efter 3 måneder. Nej det gør den ikke -  en paragraf 85e gæld bliver kun til en § 86 gæld ud fra en konkret vurdering. Hvis der er tale om forsøg på svig, et svigagtigt forhold eller en uagtsomhedssag. En §46/85e gæld ændres ikke til noget andet. Der skal således aldrig henvises til §86 i afgørelser om regulering, når den er under 3 måneder. Hvis man vil, kan man henvise til, at opkrævningen sker i henhold til §86 i afgørelser på reguleringer, der er over 3 måneder. Men altså ikke at den ændres til en §86 gæld. Kun hvis der er tale om reelle §86 forhold (svig og uagtsomt) og så er der ikke længere tale om en regulering og der skal ikke henvises til "reguleringsparagraffer".  Så er det et krav med det samme. 

11 Gennemgang til Sharepoint og udbetalt forskud samt kontrol af renter
Lån uddannelsesløft Gennemgang til Sharepoint og udbetalt forskud samt kontrol af renter Inden årets udgang (udmeldt i nr. 16/2018 af 4. december ) Hvad er erfaringerne ?

12


Download ppt "A-NET 12. december 2018."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google