Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Afslutning af konference v/ Erik LAursen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Afslutning af konference v/ Erik LAursen"— Præsentationens transcript:

1 Afslutning af konference v/ Erik LAursen
CISKO-konference 10. april 2018 DGI-huset Nordkraft

2 Status på social ulighed: Der bliver længere mellem top og bund
Danmark er et meget lige samfund, men siden 0'erne er uligheden vokset. Finansministeriet Siden er Ginikoefficienten steget fra godt 22 til mere end 27 i (vi er nu nr 14 i Europa mht. lighed). Tænketanken Cevea ”Bunden har svært ved at følge med midten, altså middelklassen, og toppen er løbet fra resten”. Torben M. Andersen , tidl. overvismand Samtidig sker den ikke ubetydelige marginalisering i Danmark på et bagtæppe præget af øget social ulighed. Giniko koeff. Er et mål for forskelle i indkomsten. 0 = alle lige 100 = 1 person ejer alt. Erik Laursen CISKO

3 Brokker & citater fra dagen #1
Er det overhovedet muligt at forebygge ? Man har talt om det i over 100 år. Når det gælder ’truede børn’ kikker frontmedarbejderne stadig efter ’the usual suspect’, risikoen er at man med dette afsæt overser unge, der ikke matcher ’den rigtige profil’. Den tværfaglige fordeling af ansvar, bliver ofte til en fordeling af skyld Der er hierarkier i det tværfaglige samarbejde, som blokerer og som man burde gøre op med. Der er blandt medarbejderne en oplevelse af, at ansvaret for det tværfaglige professionelle samarbejde ’skubbes nedad’ i organisationen.

4 Brokker & citater fra dagen # 2
Problemstillingerne i det tværfaglige samarbejde har ikke flyttet sig i de sidste 30 år.(stemme fra salen) Hvordan definerer vi overhovedet det tværfaglige samarbejde ? – og har det en nytteværdi ? Man skal være over 30 før man bliver åben for undervisning i organisatoriske spørgsmål ! (pausesnak) Andelen af børn & unge der bliver anbragt har været konstant på 1 % gennem mere end 100 år Frække ord : Videns immobilitet Domæne konflikter Dirty work

5 Brokker & citater # 3 Før 1970 kom 15% af de anbragte børn i familiepleje, efter 2007 (struktur reformen ) blev det 62%. Halvdelen af familieplejerne oplever at deres børn og unge ender i konflikter, der ofte er fysiske. Over halvdelen af alle familieplejeanbragte børn og unge kan karakteriseres som børn og unge, der har omfattende vanskeligheder og komplekse behov. Og 1/3 har en psykiatrisk diagnose. Der er ikke noget mønster i anbringelsen af børn med ’omfattende vanskeligheder og komplekse behov” på forskellige typer familiepleje.

6 Brokker & citater fra dagen # 4
Jo mere viden vi indhenter i §50 undersøgelsen, desto bedre bliver den !(fortaler for ’den brede tilgang’) Nogle gange tror de bare at mødrene er maskiner…(om at deltage i åbne §50’ere) Look at all the work I haven’t completed yet ! ”Ordentlighed” er forudsætning at tingene lykkes i det socialfaglig arbejde Det er godt nok alt sammen, men oplægsholderne er for søde, og tilhørerne er for høflige. Jeg savner nogle ordentlige konfronterende diskussioner (pausesnak)


Download ppt "Afslutning af konference v/ Erik LAursen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google