Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temperaturer og levnedsmidler

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temperaturer og levnedsmidler"— Præsentationens transcript:

1 Temperaturer og levnedsmidler
En vigtig viden til din ”Værktøjskasse”

2 Kølerum Temperaturen skal være 5ºC eller derunder
Råvarer og færdigvarer skal holdes adskilte

3 Fryserum Temperaturen i dit fryserum skal være under -18ºC

4 Kølekæden Det er vigtigt at råvarer og færdigvarer opbevares på køl lige indtil tilberedningstidspunktet

5 Opvarming af levnedsmidler
Levnedsmidler skal under tilberedning opvarmes til en centrumstemperatur på minimum 75ºC

6 Nedkøling efter opvarming
Levnedsmiddellovgivningen foreskriver at varmebehandlede levnedsmidler skal nedkøles fra 65ºC til under 10ºC på under 3 timer. Herefter skal levnedsmidlet opbevares på køl under 5ºC.

7 Varmholdning Ved varmholdning af levnedsmidler skal temperaturen hele tiden være 65ºC – eller derover. Et eksempel kunne være varmholdning af leverpostej i Brugsen.

8 Anretning og servering
Madvarer: skal beskyttes mod forurening fra gæster/kunder Kan henstå uden køl i max. 3 timer og skal herefter enten: kasseres eller opvarmes til 75ºC og afkøles efter kølereglen.

9 Æg og temperaturer Æg i skal må opbevares ved 12ºC eller derunder
Pasteuriserede æggeprodukter skal opbevares ved 5 ºC eller derunder. Levnedsmidler indeholdende rå æg skal opvarmes til 75 ºC Der må serveres blødkogt æg eller rå æggeblomme til enkeltpersoner, der gøres opmærksom på faren på salmonellaforgiftning – f.eks. til ”tatar” eller ”Sol over Gudhjem”.

10 Temperaturer i vaskemaskinen
Forvask 35-40ºC Vasketemp ºC Skylletemp ºC

11 Særregler for bagere Desserter og flødekager må opbevares ved 10ºC, hvis de sælges indenfor 12 timer Ved opbevaring ved under 5ºC, må flødekagerne sælges så længe mester finder det forsvarligt


Download ppt "Temperaturer og levnedsmidler"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google