Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Æg Hvordan fremstilles det ? Hvad er forskellen ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Æg Hvordan fremstilles det ? Hvad er forskellen ?"— Præsentationens transcript:

1 Æg Hvordan fremstilles det ? Hvad er forskellen ?
Hvilken indvirkning har det på vores deje ?

2 Der er ? Andmindelige æg Pasteuriserede æg Hel æg

3 Almindelige æg Det tager en høne cirka fireogtyve timer at fremstille et æg. Mindre end en time efter at en høne har lagt et æg, har endnu en æggeblomme nået sin fulde størrelse og består nu af seks lag. For vilde fugles vedkommende er dannelsen af det sjette lag betinget af en hanfugls medvirken. Hvis der ikke findes en han, kan hunnen ikke lægge æg. Men høns, der hører til husfuglene, kan lægge det ene æg efter det andet uden nogen sinde at have set en hane

4 Pasteuriserede æg Ægmassen overføres straks til råvaretanke, hvor temperaturen er maksimalt 4 grader celsius. Herefter bliver ægmassen pasteuriseret. Pasteuriseringen foregår ved en nænsom varmebehandling, hvor alle æggets egenskaber bevares – samtidig med at sygdomsfremkaldende bakterier elimineres.

5 Hel æg Det tager 24-26 timer for hønen at danne et æg.
- En høne lægger i gennemsnit 300 æg om året. - Hver dansker spiser gennemsnitligt 250 æg om året. - Æg vejer gennemsnitlig ca. 63 gram. Hvad kan ægget bruges til Æg som hævemiddel Æg som bindemiddel Æg som jævningsmiddel Æg som emulgeringsmiddel Hvordan ser man forskellen på et kogt og et ikke kogt æg Lad ægget rotere på bordpladen. Et hårdkogt æg snurrer let rundt, idet det nu består af fast materiale. Et råt æg har æggeblommen flydende i hviden og vil derfor snurre meget trægt rundt.


Download ppt "Æg Hvordan fremstilles det ? Hvad er forskellen ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google