Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Styrmandens ansvar og opgaver

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Styrmandens ansvar og opgaver"— Præsentationens transcript:

1 Styrmandens ansvar og opgaver
Inspirationsdag 2014

2 Styrmandens ansvar - vi gentager lige ….
Styrmandens ansvar er defineret i Søfartslovgivningen (Søloven) DFfR’s vedtægter Klubbens vedtægter og reglement

3 - Gælder også for robåde …..

4 Styrmandens ansvar STRAFANSVAR - en styrmand kan kræves retsforfulgt efter Søloven – helt som en skibsfører på en supertanker! ERSTATNINGSANSVAR - forsikringsforhold – på land, på vandet og under transport

5 Som underviser bør du vide noget om …
Forsikringsforhold i din egen klub Dette er ikke noget, du behøver at gå i detaljer med i forbindelse med nye styrmænd, MEN en helt elementær viden om, hvordan det står til i jeres klub, vil være god og rimelig for en styrmand at have. I ADR orienterer vi således: (4 forskellige billeder)

6 Forsikringsforhold Forsikringer i ADR (specielt for dig som K-styrmand) - Ansvarsforsikring Erstatningsansvar over for 3. mand i forbindelse med klubbens aktiviteter, altså ikke skader på eget udstyr ….. Dækker ikke uden for Danmark – og normalt kun hvis roeren ikke selv har en personlig forsikring der dækker!

7 Forsikringsforhold Transportforsikring
Obligatorisk ved enhver transport af robåd over land – på trailer og offentlig vej. Dækker alle klubbens både, der transporteres på klubbens trailer i Danmark (i udlandet tegnes en tillægsforsikring).Dækker ikke under af- og pålæsning. Denne forsikring er tegnet af et antal roklubber i fællesskab og administreres uden om DFfR.

8 Forsikringsforhold Andre forsikringer
Klubben har naturligvis andre forsikringer der dækker i andre sammenhænge, f.eks. brand, tyveri, hærværk på huset samt arbejdsskader m.v. HVIS DU PÅDRAGER DIG ET ERSTATNINGS-ANSVAR, HAR SPØRGSMÅL OMKRING TRANS- PORTFORSIKRING ELLER FÅR EN PERSONSKADE VED ARBEJDE FOR KLUBBEN, SKAL DU HENVEN-DE DIG TIL BESTYRELSEN.

9 Forsikringsforhold Vil du vide endnu mere om forsikrings-forhold for roere og andre idrætsfolk kan du gå ind på hvor de fem forsikringer, som alle klubber i DFfR kollektivt er dækket af - gennem DIF og DGI - er beskrevet.

10 sidst og lige til sidst en lille oversigt over de opgaver, en styrmand har …..

11 Styrmandens opgaver Tjek af materiel og mandskab (svømning, påklædning, hensyn til evt. ”svage roere” o.l.) Ind- og udskrivning – i ADR via PC Vurdering af vejrforhold – det er dig som styrmand, der siger Nej! Styr på materiel efter turen, evt. skader ordnes eller indrapporteres Forsinkelse på en tur indrapporteres i h.t. klubbens regler

12 Styrmandens opgaver Al roning skal tage hensyn til den ”svageste part” i båden HUSK, at hvis bare én roer udtrykker ønske om det, er det din pligt som styrmand at vende om, gå i land eller hvad det nu drejer sig om – uanset hvor gerne alle andre vil fortsætte …..

13 Styrmandens opgaver Det er styrmandens opgave at sørge for, at mandskabet opfører sig ordentligt på enhver rotur – og styrmandens rettighed, i modsat fald, at indrapportere dette til bestyrelsen! Styrmanden er turens leder - dét skal der aldrig herske tvivl om!


Download ppt "Styrmandens ansvar og opgaver"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google