Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

August, Holm, Olsen, Tobias og Viktor

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "August, Holm, Olsen, Tobias og Viktor"— Præsentationens transcript:

1 August, Holm, Olsen, Tobias og Viktor
Omkostninger August, Holm, Olsen, Tobias og Viktor

2 Hvad forstås ved henholdsvis variable omkostninger og kapacitetsomkostninger? 
Proportionale variable omkostninger. Progressiv og degressiv . Kapacitetsomkostninger. Kontante kapacitetsomkostninger. Beregnede kapacitetsomkostninger. Variable omkostninger er omkostninger, der direkte er bestemt af afsætningens størrelse og sammensætning. Når de variable omkostninger forløber proportionalt, ændrer de sig forholdsmæssigt i takt med omsætningen. Når de variable omkostninger forløber proportionalt, så er de variable enhedsomkostninger uændret ved en øget aktivitet. Når de variable omkostninger forløber degressivt, ændrer de sig forholdsmæssigt mindre end afsætningen og de VE falder ved en øget aktivitet. Når de variable omkostninger forløber progressivt, ændrer de sig forholdsmæssigt mere end afsætningen og de VE falder ved en øget aktivitet. Kapacitetsomkostninger er omkostninger, der ikke direkte er bestemt af afsætningens størrelse og sammensætning. Kontante KO omfatter de kapacitetsomkostninger, hvor der er et tidsmæssigt sammenfald mellem betalingen for og brugen af kapaciteten. Eksempler på kontante KO er husleje, funktionærlønninger, reklame, rengøring, forsikringer og kontorartikler. Beregnede KO omfatter de KO, hvor der ikke er tale om et tidsmæssigt sammenfald mellem betalingen for og brugen af kapaciteten. Når en virksomhed fx anskaffer maskiner, biler eller inventar, så betaler den på én gang for flere års brug

3 Hvad forstås ved henholdsvis reversible og irreversible omkostninger?
Timelønnet mod funktionærer. Irreversible. Maskiner og Lagere/Bygninger. Reversible OM er omkostninger vi nemt kan komme af med. fx Timelønnet. Man vil kunne sige at en timelønnet er mere reversible end en funktionær, eftersom Funktionæren er mere ”betydelig”/ vigtigere end den timelønnet. Irreversible OM er Omkostninger vi har svært ved at komme af med fx maskiner og lagere/bygninger. Det er ikke umuligt at komme af med maskiner og lagere/bygninger, men det ville koste både lang tid og mange penge, og derfor er det mere besværligt at komme af med for virksomheden.

4 Hvilken indflydelse har automatisering på omkostningsstrukturen i en virksomhed? 
Kapacitetsomkostningerne stiger. Muligheder for Variable omkostninger. Maskiner der afløser medarbejder. Maskiner der hjælper medarbejder. Maskiner der kræver betjening af medarbejdere. Det er 100% sikkert at KO stiger eftersom omkostningerne på købet af maskinerne går på KO. Maskiner der afløser medarbejder vil give høje KO men lave VO, da vi kan fyrer medarbejder Maskiner der hjælper medarbejderne vil give høje KO men mindre VO da de vil blive mere produktive Maskiner der kræver betjening af medarbejder fører til høje KO men de samme VO

5 Hvilken indflydelse har outsourcing på omkostningsstrukturen i en virksomhed? 
Pros virksomhedens kapacitetsomkostninger reduceres.  Variable omkostninger forøges. Færre samlede omkostninger  Fleksibel ved en aktivitetsnedgang.  Cons Virksomheden bliver mere afhængig af sine leverandører. udprægede kerneopgaver begrænset antal leverandører.  fordel ved outsourcing er ofte, at virksomhedens kapacitetsomkostninger reduceres. Til gengæld forøges de variable omkostninger. Det samlede regnestykke vil normalt vise, at virksomheden får færre samlede omkostninger samtidig med, at den bliver mere fleksibel ved en aktivitetsnedgang. 

6 Afhængig af hvilken tidshorisont virksomheden har hvilke omkostninger skal de fokuser på?
Hvorfor er det vigtigt for en virksomhed at være klar over dette. 𝑥2 𝑣𝑒 min =𝑣𝑒` 𝑥 =0<> 0,03 𝑥 2 −5𝑥+400 `=0 0,06𝑥−5=0 0,06𝑥=5 𝑥= 5 0,06 =83,333~83 𝑥3 𝑆𝑒 𝑚𝑖𝑛 =𝑠𝑒` 𝑥 = (0,03𝑥 2 +5𝑥 𝑥 )`= 0,06 𝑥 −5− 𝑥 2 =0 0,06 3 −5 𝑥 2 −12000=0 Alt efter hvilken tidshorisont virksomheden har skal de fokusere forskellige omkostninger minimum. For eksempel om virksomheden kommer i en situation hvor de bare skal have dækket deres variable omkostninger dette er kun eksemplet på kort sigt. Dette kan være vigtigt for en virksomhed hvis de har et restparti de bare skal have dækket eller lige er startede op kan det være bedre for virksomheden at fokuser at dække sit dækningsbidrag til de er veletableret. Dette vil skabe offeromkostninger for virksomheder deres offeromkostninger vil i den situation ofte være deres kapacitetesomkostninger Men på lang sigt er virksomheden nød til at dække alle deres omkostninger hvis virksomheden skal kunne kører rundt. Men hvorfor er dette vigtigt for en virksomhed og have kendskab til disse to ting. Det er vigtigt for virksomheden hvis de lige pludselig kommer i problemer og bare skal overleve.

7 Hvilke betydning kan difference omkostningerne have for en virksomhed ?
Differenceomkostninger viser om det giver mening at producer flere vare, da det viser hvad den gennemsnitlige ændring i omkostningerne. Ved at kende ens differenceomkostninger, søger man for at ens virksomheden ikke overproducer og på den måde ikke bliver mindre effektiv i forhold til at tjenepenge.

8 Hvad er forskellen på difference- og grænseomkostninger
Er der nogle brancher hvor der eksempel på brug af begge former Hoved forskel mellem grænse- og differenceomkostninger, er at grænseomkostninger viser ændringen i samlede omkostninger, når afsætning ændres med en enhed. Mens differenceomkostningerne er ændringen i samlede omkostninger, for et interval. Grænseomkostningerne bliver generelt brugt når man taler om store og dyre produkter, da ændring pr. produkt er meget stor. Derimod bruger man differenceomkostninger når der er tale om produkter der bliver masseproduceret. Som eks. Kan man kigge på bilindustrien, hvor producenter. Som Lamborghini bruger grænseomkostninger, da deres produkter er dyre. Derimod bruger Volkswagen differenceomkostninger, da deres produkter er mere masseproduceret og ikke er lige så dyre.


Download ppt "August, Holm, Olsen, Tobias og Viktor"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google