Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En opdatering Thyreoideasygdom.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En opdatering Thyreoideasygdom."— Præsentationens transcript:

1 En opdatering Thyreoideasygdom

2 Baggrund Dansk evidensbaseret guideline fra 2015 af Dansk Endokrinologisk selskab Endocrinology.dk – endo NBV – Thyreoideasygdom – Thyreoideasygdom ved graviditet og infertilitet Baseret på guideline fra Endocrine Society Jeg kan ikke se, hvem der er forfattere på den guideline, men var du ikke med?

3 Hypothyreose Ændret behandlingsmål:
Fra 2,5/3 til 3,7, hvis der ikke er trimestespecifikke ref.intervaller Euthyroide med TPO-antistoffer start graviditet: Løbende kontrol af TSH Ingen obstetrisk kontrol i øvrigt ved velbehandlet sygdom Tidligere: Tilvækst uge 28 til alle Mindre opstramning omkring føtal struma og efterkontrol I den amerikanske fra 2011 har de de samme grænser som vores ældre Punkt med euthyr ej nævnt i gamle Ingen kontrol ved hypothyr også gældende i amerikansk guideline: men det bør vel understreges, at det gælder velbehandlet hypothyr, for jeg synes der er en dele litteratur, der peger på, at subklinisk hypothyr Har betydning.

4 Thyreotoxicose Tidsinterval for måling af TRAB 20.-24. uge
I obs.guideline: senest i slutningen af 2.trim. Obstetrisk kontrol: tilvækst uge Dysregulerede med 4-5 ugers interval fra uge 25. Ved 2-3 x forhøjet TRAB ul for føtal struma samt kontrol af barn 5,10 og 15 dage efter fødsel Måling af TRAB i 3. trim ved pos trab tidligere i grav


Download ppt "En opdatering Thyreoideasygdom."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google