Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FREMTIDENS MARITIME HÅNDVÆRKER

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FREMTIDENS MARITIME HÅNDVÆRKER"— Præsentationens transcript:

1 FREMTIDENS MARITIME HÅNDVÆRKER
Per Sønderstup, Kontorchef, Søfartsstyrelsen Kick-Off konference 6. oktober 2015

2 Den blå vækstplan

3 Kompetencebehov offshore
Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus skal styrkes med henblik på at forbedre beskæftigelsesmulighederne i offshorebranchen. De relevante områder er sikkerhed, certifikatgivende kranhåndtering samt engelsk. MARTEC og Fredericia Maskinmesterskole vil udvikle offshorekurser målrettet skibsassistenter med svendebrev. I samarbejde mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte samt uddannelsescentret MARTEC skal det undersøges, hvorledes krankurser målrettet offshore kan tilbydes skibsassistenter. Det skal i samarbejde mellem branchen og de relevante uddannelsesinstitutioner undersøges, om skibsmekanikere og skibsassistenter med svendebrev kan opkvalificeres, således at de i højere grad kan bistå montører og reparatører ved arbejde offshore.

4 Kompetencebehov offshore (Mobilitet)
Det bør i dialog med branchen undersøges, om reguleringen af sikkerhedskurser til brug henholdsvis offshore og i handelsflåden kan revideres under hensyntagen til den gensidige anerkendelsesaftale på offshoreområdet med henblik på at fremme mobilitet i sektoren og undgå overlap mellem kurserne. Det bør undersøges, hvordan kravene til besætningskompetencer om bord på skibe, der udfører opgaver i forbindelse med olie/gasindvinding offshore, kan ændres, så mobiliteten for søfarende med relevante kompetencer fra andre skibstyper og erhverv fremmes. Initiativet håndteres i en arbejdsgruppe under Søfartsstyrelsen.

5 Nye STCW krav In force 1/

6 International Code Gas fuelled ships
Nye STCW krav International Code Gas fuelled ships

7 Off shore specialisering
Technology driven

8 Den Maritime Håndværker
Specialisering til erhvervets behov og skibstyper IT og kommunikation Maskintek-nologi Elteknik ETO/ETR Sikkerheds- styring Service- medarbejder Skibsarbejde Fortøjning/vagthold/generel vedligehold/lastning/losning Praktik /fartstid Basic Safety

9 Spørgsmål? Battery charged propulsion E-NAVIGATION Energy efficiency


Download ppt "FREMTIDENS MARITIME HÅNDVÆRKER"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google