Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anders, Fiona, Kasper og Trine

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anders, Fiona, Kasper og Trine"— Præsentationens transcript:

1 Anders, Fiona, Kasper og Trine
Kræftbehandling Anders, Fiona, Kasper og Trine

2 Problemformulering Chancen for at overleve sygdommen kræft er blevet større, fordi vi har fået bedre behandlingsmuligheder blandt andet strålebehandling. Men skal vi til at kigge efter andre alternativer ud i fremtiden? På baggrund af dette ønsker vi at undersøge følgende Biologi Fysik/kemi Geografi Hvad er kræft? Hvad er det for stråling der benyttes i kræftbehandling? Hvor i verden bliver flest mennesker ramt af en kræftsygdom, og hvorfor? Hvordan påvirker strålebehandling kroppen? Hvor er de bedste muligheder til at få behandling? Hvilke former for behandling findes der?

3 De fire kompetencer Undersøgelseskompetence Modelleringskompetence
Biologi Fysik/kemi Geografi Vi vil spørge Hernings hospital om hvor mange der er i strålebehandling og spørger dem hvordan det er påvirkede dem Man kan opstille et forsøg, som viser, hvilke radioaktive kiler, man kan bruge til, at kurere kræftramte patienter. Modelleringskompetence Biologi Fysik/kemi Geografi Vi kunne kigge på nogle statistikker, der omhandler hvor mange mennesker, som får strålebehandling

4 De fire kompetencer Perspektiveringskompetence
Biologi Fysik/kemi Geografi Man kan kigge på, hvordan sandsynligheden for, at kræftstrålerne helbreder det enkelte individ. Vi vil kigge på, hvordan strålebehandlingen påvirker hele verdens samfund, om det hjælper, og hvordan det evt. kommer til at se ud i fremtiden. Kommunikationskompetence Vi vil kommunikere det ud til vores medmennesker ved hjælp af en PowerPoint, og lave en film så vi bedre kan visualisere vores meninger bedre.

5 Litteraturliste Forsøg om ionisende stråling: boelger-straaling/radioaktivitet/ioniserende-straaling/kan-ioniserende-straaling- stoppes/?MP= Artikel om strålings påvirkning på kroppen: viden/kraeftbehandling/behandlingsformer/straalebehandling/ Forsøg om radioaktive kilder: boelger-straaling/radioaktivitet/ioniserende-straaling/radioaktive-kilder/?MP= Artikel om behandlingsformer: viden/kraeftbehandling/behandlingsformer/ Film om kræftbehandling - modermærkekræft:


Download ppt "Anders, Fiona, Kasper og Trine"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google