1. Lektion: Det politiske system

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Energi- & Vandværkstedet
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Alléskolen. Skolen - 12 elever pr. klasse - 30 t. pr. uge incl. lektiehjælp - 2 lærere til hver klasse - Kontaktlærer til sagsbehandelere m. fl.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Medierne og demokratiet
5.lektion: Økonomisk politik
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
5.lektion: Valg af identitet, imitation og rolleovertagelse
2.Lektion: Velfærdsstatens udvikling, indtægter og udgifter
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
5. lektion: Ulrich Beck og risikosamfundet
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Socialgrupper Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
4.lektion: Politiske partier og standpunkt
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
4. Lektion: Ligestilling med økonomiske briller 4.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen.
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
6.lektion: Folketing og regering – hvem kontrollerer hvem?
4.lektion: Velfærdsmodeller
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
1.Lektion: Identitet i forandring
4.lektion: Hypoteser og evaluering 4 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Danmark i verden” baseret på kapitel 2 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Politik og medier.
1.lektion:Behovspyramide og markedet
3.lektion: Velfærdsstatens indtægter og udgifter
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
Illustration fra Bogen om kræft figur 5.1.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
5.lektion: Velfærdsstatens interne udfordringer
Klarup Skole Innovation og Iværksætteri
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
6.lektion: Velfærdsstatens interne udfordringer
Lektion 1: Hvad er velfærdsstaten ifølge jer
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Social mobilitet Side i
Livsstilsanalyse i Danmark
Social mobilitet Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
1. lektion: Livsformer i Danmark
Ulighed Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
6.lektion: Økonomiske løsninger 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Økonomi og behovsopfyldelse i Danmark” baseret på kapitel 9 i bogen Luk Samfundet.
3.lektion: Magt og indflydelse
Socialgrupper og social klasser
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
8.Lektion: Er Demokratiet i Danmark i krise?
Ulighed Side i Brøndum & Hansen ( udg.): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
Lektion 4 og 5. Gruppeøvelse Lav (som pod- eller vodcast) en film, der præsenterer en politiker eller et politisk parti. Tag evt. udgangspunkt i en af.
1. lektion: Danmark i verden
1.lektion: Samfund og individ
2. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund
4. lektion: Thomas Ziehe og den kulturelle frisættelse
Videoredigering Filmen skal være færdig den 17. oktober klokken Du er velkommen til at lave noget den mellemliggende periode. Alle filmene bliver.
2.lektion:Nationalstaten
Illustration fra Bogen om kræft figur 3.1.a Figur 3.1. Første del. Kapitel om Kræft i Danmark.
6. lektion: Økonomiske løsninger 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Økonomi og behovsopfyldelse i Danmark” baseret på kapitel 9 i bogen Luk Samfundet.
Kapitel 1 Politikindledning.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
3.lektion:”Ud i lokalsamfundet”
3. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund - II
Dagens program Gennemgang af dagens/ugens program Oprettelse af blog
Gruppe (max. 3) eller enkelt opgave Opgaven handler om det Politiske system (Eastons model), det er en opgave som lægger op til hurtigt og præcist at kunne.
Politisk system og lovgivning i Danmark Sosu Fyn Jan Christiansen.
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Livsstilsanalyse i Danmark
TEMA 3 Problemløsning: Lav en prototype
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Præsentationens transcript:

1. Lektion: Det politiske system 1. Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen, Forlaget Columbus, København 2010

Dagsorden: Hvordan er det politiske system bygget op? Lektie 1.lektion: Side 104-106 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus 2010 Dagsorden og arbejdsformer Nyt forløb og introduktion til Eastons model Arbejde med Eastons model (feedback) Arbejde med Eastons model (opbakning) Opsamling på timen

Eastons model

Eastons model og feedback I skal i parabejde arbejde med et konkret eksempel på ”feedback-elementet” i Eastons model. Øvelsen tager 25 minutter. I skal undersøge en konkret case, hvor det politiske system har skiftet holdning, fordi feedbacken fra samfundet var meget markant. I skal bruge følgende eksempel: Undersøg sagen om Kommunekemis modtagelse af giftstoffet HCB fra Australien. I skal med udgangspunkt i den konkrete case fokusere på, hvilke krav der bliver stillet til det politiske system og hvordan det politiske system reagerer på kravene. Det er i denne omgang ikke vigtigt at forstå kemien i problemet. I skal i grupper bruge 20 minutter på at sætte jer ind i nogle hovedtræk i sagen. Derefter diskuterer vi jeres konklusioner i klassen. I skal bruge Eastons model. Der kan findes oplysninger på mange forskellige hjemmesider, f.eks. http://www.dr.dk/Regioner/Fyn/Nyheder/Nyborg/2010/06/15/171341.htm http://www.tv2fyn.dk/video?video_id=34274 http://www.fyens.dk/article/1684849:Nyborg--Nyrup-imod-australsk-affald-paa-Kommunekemi http://politiken.dk/politik/ECE1132037/ellemann-det-er-alene-min-beslutning/

Øvelse: Opbakning til det danske demokrati Undersøg i grupper valgdeltagelsen i Danmark sammenlignet med andre lande Undersøg borgernes tillid til de danske politikere og diskuter, hvilken betydning borgernes tillid til politikerne har for det politiske system. Brug i den forbindelse figur 10.8 omhandlende danskernes tillid til politikerne fra 1971-2007 s.43 i Samfundsstatistik 2009. Valgdeltagelsen i andre lande skal eleverne finde ved hjælp af informationssøgning på nettet.

Afrunding på timen: hvis vi bruger Eastons model, har vi så et velfungerende demokrati?