Årets anmelderfavoritter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Herman Bangs: ”Stille eksistenser”
Advertisements

Tema: Forestillinger om kærlighed
”Intet” af Janne Teller
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
GÅ LÆSEVEJEN MED DIT SKOLEBIBLIOTEK! TYVE MINUTTER OM DAGEN….
Tema: De nye kvinder stemmer i
Livets tog.
Engelbert H – og den sidste chance
Denne diasshow anbefaldes til alle personerne som er dødtrætte at modtage « blomster » Jojo dk.
Denne diasshow anbefales til alle personer som er dødtrætte af at modtage « blomster ».
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Etnisk minoritetsunge og familier – at skabe én sammenhængende verden! Fredericia 2014 Basim Osman Cand. psych., autoriseret psykolog Selvstændig psykologisk.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Tema: Graphic novels Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Struer Kommunes Skolebiblioteker
High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede.
10 roser til dig.
Tema: Alletiders noveller

Fortællertyper.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Herman Bang. Herman Bang ( ) n.. Af en gammel kulturslægt der af ham selv blev opfattet som degenereret (Br n.. Af en gammel kulturslægt der af.
Tema: Første Verdenskrig Bliv inspireret i temaet på.
En undersøgelse af et didaktisk eksperiment En undersøgelse af et linjefagsforløb i historie ved læreruddannelsen.
Af Tobias Lund, Line, Omid og Tobias Funder
Tema: Årets nye børnelitteratur 2014
Tema: Eksistens Bliv inspireret i temaet på. I sin lille historiske roman om en landskabsmaler i Sydamerika udfolder Aira en besættende vision om forholdet.
Tema: Fantastisk Fiktion Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Litteraturens venskaber Bliv inspireret i temaet på.
Skriv jeres egen novelle!
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
DANSK Intro Dagens program.
Sildig Opvaagnen Noter.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Karen Blixen
Martin Andersen Nexø Forfatter..
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Tema: Kvinderoller - kvinden som forfatter Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Essays Bliv inspireret i temaet på. Mesterlige fortællinger om livet. Om kærlighedens svimlende fornemmelse af opdrift ved forelskelse og det dybe.
Tema: Lyrik går tæt på det menneskelige Bliv inspireret i temaet på.
Andagt: Skrig det til træerne. Kornet i siloen Positiv silo Dejlig familie Gode venner Fede fællesskaber En sød kæreste Mening med livet Alt er godt Negativ.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Tema: Danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
063_Kvindelil, din tro er stor 1, S1 ”Kvindelil, din tro er stor, ske dig, som du ville!” I det rige nådens ord sprudler livets kilde.
Tema: Stærke stemmer fra 70'erne
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Livets Ord August 2017.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Livets Ord April 2017.
Titel – Forfatter - Årstal
Tema: Murakamis magiske univers
En fejl af stor betydning...
Længsel Temadag om menneskets følelser
Brikker til litteraturhistorien
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Livets Ord Februar 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Med kærlige hænder Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
280 – Herre jeg vil gerne takke 1, S1
DET SMUKKE VED LITTERATUREN
Præsentationens transcript:

Årets anmelderfavoritter På denne liste kan du se anmeldernes bud på årets bedste læseoplevelser, der har sat sig spor, og som de gerne vil dele. Listen afspejler en stor variation i forhold til litterære genrer og tematikker.

Årets anmelderfavoritter Med sproglig elegance og et skarpt blik for den menneskelige længsel leverer tyske Judith Hermann suveræne noveller, der rummer både mild melankoli og optimisme.

Årets anmelderfavoritter Karensminde er en umådelig smuk roman med stærkt bevægende beskrivelser af relationerne i en familie. Årets must-read - ikke mindst for alle dem, der var begejstrede for 'Godhavn'.

Årets anmelderfavoritter Den længe ventede afslutning på trilogien cementerer med al tydelighed, at det velskrevne og neglebidende brag af en dommedagsthriller er et sandt mesterværk.

Årets anmelderfavoritter Den selvbiografiske roman løftes til nye højder, når Linn Ullmann med sit lyriske sprog skriver om sin opvækst, kærligheden mellem sin berømte forældre og farens sidste tid.

Årets anmelderfavoritter Fantastisk debutroman om to halvsøstre og deres slægt igennem syv generationer. En gribende og medrivende historie, som må blive en af efterårets helt store succeser.

Årets anmelderfavoritter En sand perle om stille eksistenser og modet til at træffe livsændrende valg selv sent i livet. Kent Haruf er en brillant fortæller, som endelig er oversat til dansk.

Årets anmelderfavoritter Astrid Lindgren knytter på mesterlig vis den lille historie sammen med den store. Dagbogsoptegnelserne føjer vigtige brikker til vores viden om Astrid Lindgren og dagliglivet i det neutrale Sverige.

Årets anmelderfavoritter Filosofisk, fransk, foruroligende og fremragende. Tankevækkende thriller om fiktion og virkelighed. D’après une histoire vraie?

Årets anmelderfavoritter Stærk og velskrevet roman om to søstres fri opvækst og stærke bånd. Spændende og smuk historie om søskendekærlighed, seksualitet og venskab.

Årets anmelderfavoritter Efter Mørkets frembrud er en mesterlig, lavmælt roman om at vende tilbage til et ufremkommeligt Tjernobyl, hvor forandringen er total. Læseren sænkes ned i et næsten uoverskueligt mørke, hvor de sproglige beskrivelser af personerne og miljøet er eminente.

Årets anmelderfavoritter Merete Pryds Helle er nomineret til DR Romanprisen 2017 for 'Folkets skønhed'. Fremragende roman om Marie og hendes slægt på Langeland. En velskrevet og poetisk slægtskrønike baseret på forfatterens egen familiehistorie.

Årets anmelderfavoritter En kvindes sammenbrud oplevet gennem sønnens og venindens øjne. Trisse Gejl er tilbage med en stærk og medrivende fortælling om kærlighed og familierelationer.

Årets anmelderfavoritter Hvis du tror, at 2 plus 2 er 4, har du ikke læst Orwells uforlignelige mesterværk . Her skildres et samfund, der er kendetegnet ved overvågning og kontrol. Big Brother is watching you!

Årets anmelderfavoritter Lille sort-humoristisk roman, der med udgangspunkt i et poetisk sprogunivers, fortæller om sorgens væsen på en smuk og surrealistisk måde.

Årets anmelderfavoritter Ny fremragende thriller der forvandler din drømmeferie til et mareridt. Steen Langstrup er tilbage i topform.

Årets anmelderfavoritter En meget velskrevet, smuk og poetisk fortælling om livet og døden, som samtidig er en fortælling om alderdommens forbandelser, håb, svigt og kærlighed.