Den lamme mand ved Bethesdas dam. Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

”Åndelige discipliner for disciple”!
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Religion er opium til folket”
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
At vente på Guds time.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Den barmhjertige samaritaner
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra Bibelens teologiske ramme Louis Nielsen.
Matt. 25:14-30 Det er som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter,
Jobbet og Gud. Således blev himlen og jorden og hele himlens hær fuldendt. På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
I østen stiger solen op Nu titte til hinanden Solen begynder at gløde.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Dagens tekst: Derefter gik Jesus til en by, som hedder Nain, og hans disciple og en stor skare gik sammen med ham. Men da han nærmede sig byporten, se,
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
S1.
Prædiken Ånd og kød.
Nye begyndelser.
”Tror du på julemanden?”
Det involverende fællesskab
Det inviterende fællesskab
Gud vær min styrke for livet
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
099 – Hør, hvor englesangen toner 1, S1
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Livets Ord November 2017.
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Hør Peter Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Sangen i mit hjerte Er en tak for korset Gud At du tog mig ind til Dig
273_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Når sol går ned Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Jesus han mellem syndere
Hjerte, løft din glædes vinger!
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Jesus er kærlighedens kilde
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
LIVETS ORD Marts 2019.
En livsstil som en bedre ven
Kærligheden frø plantet på en høj Kristus måtte dø
384 - Lev for Jesus! Det er livet 1, S1
Den uundgåelige smerte
155 – Ved Jerusalem engang 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Den uundgåelige smerte
Præsentationens transcript:

Den lamme mand ved Bethesdas dam

Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som på hebraisk kaldes Betesda; den har fem søjlegange. I dem lå der en mængde syge, blinde, lamme og krøblinge, som ventede på, at der skulle komme bevægelse i vandet. Til tider fór Herrens engel nemlig ned i dammen og bragte vandet i oprør. Den første, der kom ned i vandet, efter at det var bragt i oprør, blev rask, hvilken sygdom han end led af. Dér lå der en mand, som havde været syg i 38 år. Da Jesus så ham ligge der og vidste, at han allerede havde været der i lang tid, sagde han til ham: »Vil du være rask?« Den syge svarede: »Herre, jeg har ikke et menneske til at hjælpe mig ned i dammen, når vandet er bragt i oprør, og mens jeg er på vej, når en anden i før mig.« Jesus sagde til ham: »Rejs dig, tag din båre og gå!« Straks blev manden rask, og han tog sin båre og gik omkring.

Herre, du ransager mig og kender mig. v2 Du ved, om jeg sidder eller står, på lang afstand er du klar over min tanke; v3 du har rede på, om jeg går eller ligger, alle mine veje er du fortrolig med. v4 Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre; v5 bagfra og forfra indeslutter du mig, og du lægger din hånd på mig. v6 Det er for underfuldt til, at jeg forstår det, det er så ophøjet, at jeg ikke fatter det.

v7 Hvor skulle jeg søge hen fra din ånd? Hvor skulle jeg flygte hen fra dit ansigt? v8 Stiger jeg op til himlen, er du dér, lægger jeg mig i dødsriget, er du dér. v9 Låner jeg morgenrødens vinger og slår mig ned, hvor havet ender, v10 så leder din hånd mig også dér, din højre hånd holder mig fast. v11 Siger jeg: »Mørket skal dække mig, lyset blive til nat omkring mig«, v12 så er mørket ikke mørke for dig, natten er lys som dagen, mørket er som lyset.

v13 Det var dig, der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv. v14 Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt, underfulde er dine gerninger, jeg ved det fuldt ud! v15 Mine knogler var ikke skjult for dig, da jeg blev formet i det skjulte, blev vævet i jordens dyb. v16 Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje; alle dagene stod skrevet i din bog, de var formet, før en eneste af dem var kommet. v17 Hvor er dine tanker dyrebare for mig, hvor stor er dog summen af dem, Gud! v18 Tæller jeg dem, er de flere end sandet, bliver jeg færdig, er jeg stadig hos dig.