Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er."— Præsentationens transcript:

1 Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er kørsel med nærlys, idet vejtavler stort set kun belyses i retninger over nærlysgrænsen, hvor lysstyrkerne er små Fjernlyset har langt større lysstyrker i disse retninger, og kan føre til at vejtavlerne bliver blændende når de har en unødvendigt kraftig retrorefleksion Kun nærlyset omtales i det følgende

2 CEN 1997 Baseret på enkelte komplette målinger og simple studier af forlygter i brug

3 Umtri 2001 Baseret på målinger af nye og rene forlygter

4 Umtri 2003 Baseret på målinger af nye og rene forlygter

5 DELTA Nogle få forlygter fra et autoophug

6 DELTA Nogle få forlygter udtaget fra biler på DELTA’s parkeringsplads

7 DELTA De samme forlygter efter rengøring

8 Konklusion Uanset forskelle i niveau er der nogle fælles træk, som medfører at vejtavlernes placering har betydning: - lysstyrkerne er kraftigst i højre side - lysstyrkerne aftager opad UMTRI studierne giver et pessimistisk billede af lysstyrkerne Konklusionen er at lidt trafiksnavs på lygterne fører til en kraftig forøgelse af lysstyrkerne. Ældning har nok også lidt betydning. Det er nok den realistiske situation og årsagen til at CEN studiet i 1997 også førte til høje lysstyrker.


Download ppt "Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google