Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,"— Præsentationens transcript:

1 Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
koordinator for Tidlig Indsats Nordsjællands Hospital

2 Baggrund De Seneste 10 års forskning har vist, at en tidlig målrettet tværfaglig tværsektoriel indsats kan forebygge omsorgssvigt og medvirke til udvikling af forældrekompetencer hos moderen/parret og derved reducerer antallet af børn der anbringes udenfor eget hjem. Sundhedsstyrelsens anbefalinger for Svangreomsorg. Projekt Tidlig Indsats i Frederiksborg Amt 1998.

3 Tidlig Indsats Et tilbud til om udvidet svangeromsorg fra graviditet til barsel, for særligt sårbare gravide på Nordsjællands Hospital.

4 Målgruppen Kvinder med svær social belastning.
Kvinder med psykisk lidelse eller psykisk sårbarhed. Kvinder med fysiske handicap eller sværere medicinske sygdomme. Kvinder med aktuelt eller tidligere rusmiddelbrug, der ikke ønsker tilknytning til Familieambulatoriet.

5 Formål At hjælpe den gravide/parret til allerede i graviditeten, at få hjælp til erkendelse af egne kompetencer og eventuelt behov for hjælp og støtte At styrke den gravide/parrets evner til, at imødekomme barnets behov. At børnene fødes mature, normalvægtige og raske. At motivere den gravide/parret til, at der etableres et netværk omkring dem.

6 Målet Hvad kan vi måle på?!?

7 Organisering Tidlig Indsats team Koordinerende jordemoder.
Indgang og bindeled mellem faggrupper og sektorer. 4 obstetriske overlæger. 7 jordemødre. 5 sygeplejersker på barselgangen.

8 Tværsektoriel samarbejdstruktur

9 Kommunikationsmodel

10 Koordinering Koordinator. Fælles elektronisk journal.
Forløbsbeskrivelse

11 Jordemoderens rolle Primær omsorgsperson i graviditeten.
Kvinden og barnets advokat i graviditeten. Afdække, støtte, vejlede, rådgive, hjælpe. Have fokus på og hjælpe kvinden til at skabe relation til det ventede barn. Etablere kontakt til sundhedsplejersken og andre relevante samarbejdspartnere.

12 Netværksmøder Møderne afholdes på hospitalet.
Koordinator er indkalder, mødeleder og referent. Altid dagsorden og referat. Aldrig møder uden den gravide/parrets deltagelse.

13 Netværksmødedeltagere
Kvinden/parret. Jordemoder. Obstetriker. Sygeplejerske fra barselgangen. Sagsbehandler fra Familieafd. Andre relevante afhængigt af problemstilling.

14 Fødsel Kvinden føder med en vilkårlig vagthavende jordemoder.

15 Barselgangen 5 dages indlæggelse på barselgangen
Barnefader eller anden pårørende medindlagt Enestue Faste kontakter Forløbsbeskrivelse til sagsbehandler/sundhedsplejerske. Kontakt til sundhedsplejerske inden udskrivelse.

16 Barselssygeplejerskens rolle
Vejledning og rådgivning Observere og dokumentere relationen mellem forældre og barn. I observationen bruges Sterns kliniske vinduer og mor-barn, far- barns redskaber til kommunikation Videregive vigtige informationer til relevante samarbejdspartnere.

17 Efterfødselssamtale Tilbud om efterfødselssamtale ca. 1 måned efter fødslen i eget hjem af egen konsultationsjordemoder.

18 Udbytte af indsatsen For børnene? For forældrene? For fagpersonerne?

19 Forudsætninger for indsatsen
Tydelig og forståelig kommunikation, information og arbejdsgange Koordinering og klar fordeling af ansvar og opgaver Husk udgangspunktet er kvinden/parrets behov ikke den professionelles.


Download ppt "Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google